Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protivnik Hrvatske

Del Bosque će na prozivci imati samo 12 od 25 igrača!

'Spanish headcoach Vicente Del Bosque (L) speaks with Spanish midfielder Andres Iniesta during the Euro 2012 football championships semi-final match Portugal vs Spain on June 27, 2012 at the Donbass A
Foto: 'FILIPPO MONTEFORTE'
1/7
21.05.2016.
u 09:41

Naravno da će mi finale Lige prvaka otežati posao, Uefa je taj termin možda mogla staviti tjedan dana ranije – rekao je španjolski izbornik Vicente del Bosque

Dok cijela Španjolska slavi dominaciju svojih klubova u Europi, njihov izbornik Vicente del Bosque nije sretan što će u finalu Lige prvaka 28. svibnja na San Siru igrati dva španjolska kluba – Atletico i Real. Naime, zbog toga će mu čak sedmorica igrača propustiti 10-ak dana priprema te čak dvije od tri utakmice.

Španjolska, naime, 29. svibnja igra utakmicu protiv BiH, 1. lipnja protiv Južne Koreje, a četvorica igrača Reala (Ramos, Carvajal, Isco i Vazquez) te trojica iz Atletica (Juanfran, Koke, Saul) reprezentaciji će se priključiti tek 2. lipnja. Del Bosque će ih tako moći isprobati samo na posljednjoj pripremnoj utakmici, na generalki protiv Gruzije 7. lipnja u Getafeu.

Nelogičan termin finala LP-a

No nije tu kraj Del Bosqueovih problema jer igrači Barcelone (Pique, Bartra, Alba, Iniesta, Busquets) i Seville (Rico) umjesto u ponedjeljak pripremama će se priključiti tek u petak. To znači da će Del Bosque u ponedjeljak od 25 pozvanih reprezentativaca na raspolaganju imati svega 12 nogometaša! I onda mi mislimo da će Čačiću biti teško što na prvoj prozivci nema sedmoricu reprezentativaca...

Nadalje, Del Bosque će imati uvjerljivo najumornije igrače ako gledamo broj nastupa ove sezone. Busquets će na Euro stići s čak 58 nastupa ove sezone, Koke s 56, Pique s 53, Alba s 52, Juanfran s 51, Iniesta s 48...

– Naravno da će mi finale Lige prvaka otežati posao, Uefa je taj termin možda mogla staviti tjedan dana ranije. Ali opet, igrači Reala i Atletica barem će doći fizički spremni na pripreme pa s time neću imati problema – rekao je španjolski izbornik Vicente del Bosque.

Da su znali da će im dva kluba igrati finale Lige prvaka, možda bi Španjolci zakazali jednu pripremnu utakmicu manje, no kako bi sad trebali plaćati prevelike penale za otkazivanje, igrat će sve tri.

Dobra taktika Hrvatske

Zanimljivo, od svih reprezentacija u skupini jedino je naš izbornik Ante Čačić odlučio odigrati dvije pripremne utakmice, a svi ostali će imati po tri. Također, jedino će naša reprezentacija odigrati obje utakmice u svojoj zemlji (27. svibnja protiv Moldavije u Koprivnici i 4. lipnja protiv San Marina na Rujevici), što bi našima mogao biti plus jer barem neće trošiti energiju na putovanja.

A i jačina suparnika (Moldavija 156. na listi, San Marino 200.) sigurno neće previše izmučiti naše reprezentativce.

>>Španjolci na Euro bez Torresa, Coste, Mate...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije