Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupljanje reprezentacije

Čop: Španjolci nas se pribojavaju. Rakitić: Modriću želim sve najbolje, ali...

20.05.2016., Zagreb - Okupljenjem hrvatske nogometne reprezentacije u Hotelu As zapocele su pripreme za Euro 2016 u Francuskoj. Josip Simunic, Ante Mise, Marijan Mrmic, Danijel Subasic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
21.05.2016.
u 08:30

Čini mi se da nas se Španjolci pomalo pribojavaju. Moja pozicija? Zna se koliko je Hrvatska kvalitetna u napadu, ali vjerujem u sebe i nadam se da ću putovati u Francusku – govorio je Čop

U petak između podneva i 13 sati, u zagrebačkom hotel-restoranu “As” okupilo se 20 hrvatskih reprezentativaca uoči početka priprema za nogometni EP. Nedostaju sedmorica – Ćaleta-Car priključuje se u nedjelju, Ćorluka u ponedjeljak, Mandžukić, Rakitić i Srna 29. svibnja, a Modrić i Kovačić 2. lipnja.

Pjaca: Volio bih zabiti Turskoj

Na okupljanje su prvi došli Nikola Kalinić i povratnik u nacionalnu momčad, Ivan Strinić, dok su posljednji u “As” ušli Milan Badelj i Ivan Perišić, njih dvojica nisu bili raspoloženi za blic-razgovor s novinarima, kao ni Subašić, Vrsaljko i Brozović. Nadajmo se da ta šutnja ne znači i nešto više, ni za koga ne bi bilo dobro da već na početku priprema pojedini igrači na svoju ruku proglase “silenzio stampa”. O tome bi se trebao pobrinuti i netko u našem Savezu.

No, bilo je kudikamo više razgovorljivih igrača. Dinamov dvojac Ante Ćorić i Marko Rog među prvima je došao na okupljanje.

– Pokušat ćemo izboriti odlazak na Euro, već je velika stvar što smo tu. Mladi smo i ovo će nam biti veliko iskustvo – sukus je Rogovih i Ćorićevih razmišljanja.

Zajedno je došao dalmatinski duet, Hajdukov vratar Lovre Kalinić i napadač Malage Duje Čop.

– Čini mi se da nas se Španjolci pomalo pribojavaju. Moja pozicija? Zna se koliko je Hrvatska kvalitetna u napadu, ali vjerujem u sebe i nadam se da ću putovati u Francusku – govorio je Čop, a Kalinić je bio ponosan jer je izabran za najboljeg vratara Prve HNL.

– Velika je to čast, iza mene je dobra sezona. Ostajem li u Hajduku? Ne znam, vidjet ćemo hoće li doći ponuda dobra i za klub i za mene.

Pred odlaskom u inozemstvo i Dinamov je napadač Marko Pjaca, no u Maksimiru će pokušati sve napraviti kako bi ga zadržali do kraja kolovoza, do kraja kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka.

– Ne znam što će biti, nismo još razgovarali o toj temi. Nitko me sad nije želio time opterećivati.

Odigrali ste za Hrvatsku šest utakmica, ali gol još niste zabili. Sanjate li prvijenac protiv Turske?

– Uh, bilo bi to sjajno! Ali, nisam time opterećen, nikad se ne opterećujem golovima, važno je da dobro igram, a onda će i golovi doći. Uvjeren sam da možemo mnogo napraviti na Euru, bit će najvažnije stvoriti momčadski duh.

Jeste li nervozni, pred vama je prvo veliko natjecanje?

– Zasad nisam. Ali, sigurno ću biti dan-dva prije početka.

Najbolji osjećaj u životu

Izvrsno je raspoložen bio i Andrej Kramarić, koji je postao prvak s Leicesterom te ostao u Bundesligi s Hoffenheimom. Bio je na slavlju u Leicesteru, ali medalju nije dobio.

– Naručena je, uskoro stiže! A slavlje je u Leicesteru bilo fenomenalno, bio mi je to najbolji osjećaj u životu! Gdje ću nastaviti karijeru? Ne znam, otvorena je opcija povratka u Leicester, ali i ostanka u Hoffenheimu – kaže Kramarić, a ni Alen Halilović nije mogao reći gdje će igrati sljedeće sezone, još nije o tome razgovarao s čelnim ljudima Barcelone.

A igrači Barcelone, među njima i Rakitić, spremaju se za Kraljev kup u nedjelju (21.30) protiv Seville. Osvrnuo i na finale Lige prvaka i Luku Modrića.

– Ne znam hoću li gledati finale jer imam slobodan dan. Kao prijatelj, želim Modriću sve najbolje, želio bih da u svakoj utakmici zabije pet golova, ali ne pobijedi!

>>Na prvom treningu vatrenih Zdravko Mamić, Davor Šuker, Mila Horvat...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije