Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liverpool pregazio Maribor

Dejan Lovren imao veliku obiteljsku podršku s tribina u Ljudskom vrtu

18.10.2017.
u 10:10

Lovrena volimo jer je veliki borac, ali nekada je sklon kiksevima... No, jako nam je važan igrač, kažu navijači

Pjesma Lige prvaka ove jeseni ne može se čuti na nekom od hrvatskih stadiona, ali zato se sluša u Mariboru, koji je sinoć dočekao jednog od najvećih nogometnih klubova u povijesti – Liverpool.

Jürgen Klopp nije olako shvatio gostovanje u Sloveniji, na Maribor je poslao skoro pa najboljih 11. Iz prvog sastava izostavio je tek vratara Mignoleta, te veznjaka Hendersona, dok je u prvih 11 Redsa bio i naš Dejan Lovren.

Igra mačke i miša

“Mi smo Maribor”, glasno je odzvanjalo sa svih tribina u Ljudskom vrtu na početku utakmice. No, gostujuće igrače glasno skandiranje uopće nije impresioniralo, dokazali su to već u 4. minuti, kada je nakon sjajnog prodora Salaha po boku, loptu na drugoj stativi u gol pospremio Firmino. Već u 14. minuti Mariborčani su morali drugi put po loptu u mrežu - odlično su kombinirali Salah i Milner, a Coutinho povratnu loptu majstorski poluvolejom zakucao u mrežu.

1/15

A kada je odlični Salah u 19. minuti pogodio za 3:0, pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Ali Redsi nisu imali milosti, nastavili su kontinuirano napadati vrata Maribora, a u 40. je Salah zabio i svoj drugi gol, za vodstvo 4:0.

Bila je to igra mačke i miša, podsjetilo nas je na neke utakmice Dinama u Ligi prvaka.

U drugom dijelu Redsi nisu spuštali papučicu s gasa, zabili su još tri gola (Firmino u 54., Oxlade-Chamberlain u 86. i Trent u 90.) za konačnih 0:7 u Ljudskom vrtu. A navijači Maribora unatoč debaklu na kraju su glasno skandirali “Maribor – šampion”. I dobili veliki pljesak engleskih navijača.

Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta, dobio i veliki pljesak navijača Liverpoola. A s tribina ga je bodrilo 15-ak članova obitelji, predvođenih ocem Sašom.

Vladao je jučer Liverpool na travnjaku, a vladali su i navijači Redsa na ulicama uoči utakmice. Glavnim mariborskim trgom orilo se “You will never walk alone” iz grla engleskih, ali i brojnih navijača Liverpoola iz regije.

- Stigli smo autobusom iz Crne Gore, s Cetinja. Prvo smo išli iz Cetinja do Dubrovnika, pa za Zagreb, a onda za Maribor. Ukupno smo putovali 16 sati, ali nije nam problem, veliki smo navijači Liverpoola - rekli su Petar i Raško, koji su bili dvoje od 700 navijača na tribini s Liverpoolovim navijačima.

Do njih za stolom sjedilo je društvo od 15 ljudi iz Liverpoola, među njima i četiri djevojke, a svi s velikim kriglama pive u rukama.

Liverpool je strast

- Došli smo avionom preko Zagreba. Prvo smo u Zagrebu popili svo pivo, sada nastavljamo ovdje. Eto, ne možemo prestati kad nas poslužuje konobar s legendarnim Šmicerom na leđima Liverpoolova dresa, hehe – rekli su nam dečki, a onda objasnili zbog čega su jučer u Mariboru bili Liverpoolovi navijači iz Engleske, ali i iz Dubaija, Francuske, Italije, Srbije, Hrvatske...

- Liverpool je strast, pokret, puno više od običnog kluba. “Passion beyond reason”, to je naš moto – rekli su dečki iz grada Beatlesa.

A tu strast potvrdili su i otac i sin iz Kirkbyja, gradića pokraj Liverpoola.

- Sin mi ima 11 godina, ali ovo mu je već peto, šesto gostovanje u Ligi prvaka. On nosi Coutinhov dres, ja Dalglishev, no ljubav prema Liverpoolu nam je jednaka – objasnio nam je Phil Dugdale jučer u Mariboru.

A kako vam se sviđa Lovren?

- Lovrena volimo jer je veliki borac, ali nekada je sklon kiksevima... No, jako nam je važan igrač.

Na utakmici u Ljudskom vrtu bio je i Steven Gerrard, koji je popodne u Lendavi vodio juniorski sastav Liverpoola u pobjedi protiv vršnjaka iz Maribora 4:1.

 

Komentara 2

UU
uhljeb u holdingu
10:26 18.10.2017.

Jel pjevao "ne može nam niko ništa" sa gazda Zdravkom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije