Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski tjedan

I da ode, Keku ne bi zamjerili, pa umoriš se i od “batinića”

Milan - Rijeka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
18.10.2017.
u 07:32

Od klupe Slovenije do vatrogasnog rješenja za goruću hrvatsku svlačionicu, na stolu mu je ponuda s Bliskog istoka, a Mariborčanin ne miče

Zabavno je to sve s Rijekinim trenerom Matjažom Kekom, prošle sezone ga se selilo u Crvenu zvezdu, ove ga se šeta s obje strane “meje”, od klupe Slovenije do vatrogasnog rješenja za goruću hrvatsku svlačionicu, na stolu mu je ponuda s Bliskog istoka, a Mariborčanin ne miče.

Usidrio se uz Molo longo, kupio je stan u Opatiji i samo ponavlja da ima čvrst dogovor s hrvatskim prvakom i predsjednikom Damirom Miškovićem. Priznat će u uskom krugu da mu godi i kad mu se nudi svlačionica sa zvijezdama Reala, Barcelone, Juventusa...

Nije imun na Sloveniju

No, čak i da nije Šuker inzistirao na Daliću, što se zasad pokazalo pogotkom, da bi se došlo do Keka, moralo bi se malo ozbiljnije prići razgovorima i ponuditi konkretan projekt. Teško je zamisliti tvrdog slovenskog stručnjaka, vrlo nesklonog pustolovinama, kako preuzima štafetu na aerodromu i utrčava u avion za Kijev. Pa bila to i hrvatska reprezentacija. Vodeći Rijeku, često se rasrdi na povremene kritike. Na klupi Hrvatske svaki dan bio bi mu kao onaj poslije Olympiakosa.

Milan - Rijeka
1/20

Na Sloveniju nije imun, ipak je to njegova zemlja, reprezentacija s kojom je otišao na Svjetsko prvenstvo, a ništa ne voli kao Maribor. Zadnji je trener koji je odveo “reprezentanco” na veliko natjecanje. No, predsjednik “zveze” Rade Mijatović i slovenski mediji zasad samo licitiraju, vrte se brojna imena uz Kekovo: Kavčič, Prosinečki, Zahović, Sušić...

Rijekin trener voli živjeti u sadašnjem vremenu, u prvom sljedećem treningu, a nakon poraza od Istre 1961 već ga u četvrtak čeka utakmica protiv Austrije u Beču. Rijeka je u Europskoj ligi startala s dva poraza i dva dvoboja s Bečanima posljednji su vlak u skupini s Milanom i AEK-om. Stigao je prijelomni listopad kad već slama umor zbog preranog početka sezone, a hrvatski prvak mora ići po šest bodova.

A nakon toga slijede još i dva derbija u HNL-u, prvi s Osijekom na Rujevici, a zatim s Dinamom u Maksimiru. Možda bi prvo trebalo sastaviti anketu s četiri ponuđena odgovora gdje bismo voljeli vidjeti Keka na kraju sezone: na klupi Slovenije, na klupi Hrvatske, u Emiratima ili na sedmom mjestu HNL-a s Rijekom?

Strah od ždrijeba sudaca

Nakon spektakla Batinićeve ekipe u Puli nekome je bilo toliko neugodno da se moralo i Dinamu odmagati par sati kasnije. Ni prvi ni zadnji put. I poprilično nekorektno prema Slovencu koji, kad god može, brani hrvatski nogomet od kritika tvrdeći da nije sve tako crno. Pa nije sve, ali suci jesu. Naravno da se može pogriješiti u procjeni zaleđa ili jedanaesterca, ali ukupan dojam je ipak “nije slučajno” – Rijeka u Puli, kao ni prije u Gradskom vrtu nije imala tretman prvaka države.

Na Rujevici sad već strahuju od ždrijeba sudaca za derbi s Osijekom o kojem ovisi i u kojem će sastavu na derbi s Dinamom. Prošli su zbog kartona i ozljeda igrali u mješovitom sastavu, u Maksimiru bi mogli istrčati u sastavu: Žganjer, Kek, Ljepojević, Miletić... i u napadu Matrljan. Ne bi stoga bilo čudno da Kek zaista jednog dana kaže “hvala, odlazim”. Ne bi mu bilo ni za zamjeriti. Umori se i magarac od batina, pa će i Kek jednom od “batinića”.

Doći će dan kad će otići s klupe Rijeke ili ostati u nekoj drugoj ulozi. Ali ne trebamo ga baš požurivati, dovoljno nas je u pet godina zadužio da ga pustimo da sam izabere trenutak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije