Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pau Gasol

Dario Šarić je trebao biti NBA novak godine

Pau Gasol
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
01.09.2017.
u 21:44

Mi ćemo nastojati pobijediti Hrvatsku ne da bismo joj uzvratili za poraz u Riju, nego zato što želimo biti najbolji, ističe Gasol

Najveća zvijezda ovogodišnjeg Eurobasketa, a bio je to i na onom prijašnjem, jest slavni i trofejni španjolski centar Pau Gasol (37, 215 cm). Ovaj Katalonac iza sebe ima tri naslova prvaka Europe pri čemu je dvaput izabiran za najboljeg igrača Prvenstva (MVP).

Uspije li mu to i ovom prilikom, a on i sa 37 godina ne pokazuje znakove posustajanja, bit će uspješniji i od Kreše Ćosića koji je dvaput bio proglašavan najkorisnijim igračem smotre najboljih nacionalnih selekcija na Starom kontinentu.

Osim toga, ako do kraja Prvenstva zabije 61 koš, a u to ne trebamo uopće sumnjati, prestići će Tonyja Parkera i postati najbolji strijelac europskih prvenstava u njihovoj povijesti.

- Nisam ovdje da bih se natjecao za osobna priznanja, već radi momčadskog uspjeha. Mi smo vrlo ambiciozna momčad, skupina vrlo dobrih prijatelja.

Proguravši se do njega, a to pored sve sile španjolskih novinara nije bilo jednostavno, uspjeli smo ga pitati da li na umu ima želju da se on i njegova furija revanširaju Hrvatima za lanjski poraz u prvom kolu olimpijskog turnira.

- Nema potrebe za tim. To je utakmica koju smo izgubili, teška i tijesna utakmica, no ovo je posve drugo natjecanje. Mi ćemo nastojati pobijediti Hrvatsku ne zato što im se želimo osvetiti nego zato što želimo biti prvi i najbolji na ovom natjecanju.

S obzirom da ga je u posljednjem napadu blokirao Dario Šarić, hrvatski kolega ga je upitao što misli o 23-godišnjem igraču Philadelphia Sixersa.

- Dario Šarić sjajan je igrač. Vrlo talentiran košarkaš koji iz sezone u sezonu raste, a još jako mlad s velikim prostorom za napredak. Ima sjajnu sezonu iza sebe i argumentirano je trebao biti NBA novak godine. No, sačekajmo da vidimo kako će igrati na ovom natjecanju.

I njemu, baš kao i svima ostalima, Španjolska i Hrvatska izgledaju kao favoriti skupine u Cluju.

- Izgleda tako. S talentom i prethodnim iskustvima, Hrvatska i mi smo najjače momčadi u skupini. No, vi morate igrati, morate se natjecati, morate pobijediti sve da biste u skupini bili najbolji. Takvo što morate zaslužiti, ne dolazi samo od sebe - zaključio je Gasol.

Komentara 5

Avatar Hrvatski-Čovik
Hrvatski-Čovik
22:13 01.09.2017.

Dario Šarić je trebao biti NBA nosač torbi godine..

DU
Deleted user
22:48 01.09.2017.

Evo nesto o pocecima Pau Gasola : Pau Gaasola "otkrio" je i "lansirao" u svijet vrhunske kosarke Mario Perry ( Marijo Peric , rodj. 1968. u Vukovaru.) Hrvatski trener u Spanjolskoj - na pocetku svoje karijere. Mario je Pau-a snimioje i "lansirao" u svijet vrhunske kosarke Mario Perry ( Marijo Peric , rodj. 1968. u Vukovaru.) Hrvatski trener u Spanjolskoj - na pocetku svoje karijere. Mario je Pau-a snimio jos kao kadeta i pratio ga sve do odlaska u NBA. I Rudi Fernandez je isto Mariovo "otkrice". Mario je umro vrlo rano u 41. godini na Palmi de Mallorci. RIP. http://www.mundodeportivo.com/20090721/el-adios-del-cazatalentos_53749532371.html http://clubbasquetferreries.blogspot.de/2009/07/mor-dun-infart-lex-ferre-mario-perry.html Los lectores entrevistan a Pau Gasol Jugador de los Lakers 8 de diciembre de 2010 | 17:00 Recuerdo un dia de Junio de 1995 en un campus de baloncesto, cuando Mario Perry, entrenador croata, te dijo que si te llevaba a Croacia en 3 años estarias jugando en 1a Nacional, en aquel entonces eras un adolescente alto, blandito y técnicamente super interesante. Algunos de los que estàbamos ahi, pensamos que ese hombre deliraba pese a que en ti se veía ya un gran amor por el baloncesto...15 años después eres uno de los mejores jugadores del mundo. Mirando atràs...Qué sientes? Enviada por DEEPEH Que he tenido mucha suerte y que he trabajado duro para llegar a donde estoy y para mantenerme donde estoy. Guardo muy buenos recuerdos de Mario Perry y de aquell

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije