Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ULOGA

Darijo Srna završio igračku karijeru! Otkriveno čime će se sada baviti

Darijo Srna
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
20.06.2019.
u 11:28

Srna će biti u stožeru novog trenera Šahtara Luisa Castra kojeg će klub predstaviti u petak, a Srna će tom prigodom odgovarati na pitanja novinara o detaljima svojeg angažmana.

Darijo Srna završit će igračku karijeru i priključiti se stručnom stožeru Šahtara, potvrdio je ukrajinski klub.

Srna će biti u stožeru novog trenera Luisa Castra kojeg će klub predstaviti u petak, a Srna će tom prigodom odgovarati na pitanja novinara o detaljima svojeg angažmana.

Bivši kapetan vatrenih se pridružio Cagliariju prošlog ljeta stigavši iz Šahtara, a u klubu sa Sardinije upisao je 28 nastupa. Srna je za klub iz Donjecka igrao od 2003. do 2018. upisavši rekordnih 536 nastupa pri čemu 339 ligaških. U dresu Šahtara osvojio je čak 26 trofeja pri čemu Kup Uuefa (2009), te deset ukrajinskih naslova prvaka. 

U dresu hrvatske reprezentacije odigrao je rekordne 134 utakmice, od čega 68 s kapetanskom trakom, a pritom je zabio i 22 gola.  Srna je prošao sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a za 'A' sastav je debitirao krajem 2002. godine u prijateljskom susretu protiv Rumunjske. Od tada je bio standardni član prve momčadi, a nakon oproštaja Nike Kovača je bio kapetan. Trenirali su ga Otto Barić, Zlatko Kranjčar, Slaven Bilić, Igor Štimac, Niko Kovač, te Ante Čačić.

Posljednjih se dana nagađalo kako bi se Srna mogao vratiti u Hajduk i u Splitu završiti karijeru. Međutim, odlučio se vratiti u Šahtar, ovaj put u novoj ulozi.

>> Pogledajte Večernji pressing Igora Štimca s Darijem Srnom

Ključne riječi

Komentara 6

KA
kajinx
13:03 20.06.2019.

Dario, velikog srca, Srna, sretno!

UV
Uvjekprotiv
14:21 20.06.2019.

Nije glup da se vrati u Hajduk! Ovaj Hajduk(trenutno vodstvo) nije zaslužilo takvog velikana u svojim redovima!

SM
san.martino
16:59 20.06.2019.

Htio je zavrsiti karijeru u hajduku ali primitivci su to minirali zbog stimca! Hajdukovac sam od rodjenja ali dabogda sve izgubili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije