Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROĐEN U KNINU

Čovjek koji tvrdi da je 'Dalmacija srpska' opet poslao poruku Hrvatima: Možete me mrziti, ali...

Snežana Borjan
Foto: Instagram/Snežana Borjan
1/5
05.04.2022.
u 09:33

– Uvijek ću biti ponosan na svoje rodno mjesto. Kada sam rođen 87. godine, bio sam rođen u Republici Srpskoj Krajini i na to ću uvijek biti ponosan.

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je protivnike u skupini Svjetskog prvenstva. Igrat će protiv Belgije, Maroka i Kanade. A za Kanadu brani Milan Borjan (34), vratar Crvene zvezde.

Ta "jedinica" Crvene zvezde na ovaj je svijet stigla u Kninu 1987., nekoliko godina prije nego što je uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina. No, ljuti se kada mu netko kaže da je rođen u Hrvatskoj.

A sada se Borjan oglasio o ždrijebu za SP, a dotaknuo se i svojih ranijih izjava.

– Mislim da je to vrlo zanimljiva grupa. Dobri protivnici. Naravno, mislim da možemo dalje, imamo izvanrednu momčad, igramo lijep nogomet, moderan, neka rivali misle o nama – rekao je Borjan za Kurir te dodao:

– Svi smo jako sretni i zadovoljni, prije svega sudjelovanjem na Svjetskom prvenstvu nakon 36 godina. Bilo nam je važno otići u Katar. Sada smo na Svjetskom prvenstvu i tamo ćemo dati sve od sebe. Želimo i vjerujemo u prolazak u sljedeću fazu.

Borjan je ranije govorio da je rođen u "srpskoj Dalmaciji", što je hrvatska javnost osudila.

– To puno govori o njima. Uvrede, prijetnje i tolika doza primitivizma. Imam puno prijatelja iz Hrvatske i nikad nisam gledao tko je odakle. Uvijek ću biti ponosan na svoje rodno mjesto. Kada sam rođen 87. godine, bio sam rođen u Republici Srpskoj Krajini i na to ću uvijek biti ponosan. Svatko ima pravo misliti drukčije. Mogu me mrziti, mogu voljeti, ali nikada ne mogu promijeniti moju pripadnost i mjesto rođenja.

Što očekuje od utakmice s Hrvatskom?

– Iskreno, sada ne razmišljam o tome. Moje misli su isključivo uz Crvenu zvezdu. Želim osvojiti peti uzastopni naslov i dvostruku krunu.

>> Pogledajte i ždrijeb Hrvatske na SP-u

Komentara 50

Avatar Croatino
Croatino
09:58 05.04.2022.

Ajde da je rodjen izmedju 91-95 i ocigledno srpski ekstremista jos bi bar za njega imalo neke logike pricati o srpskoj krajini. Ali 1987 on je rodjen u Jugoslaviji, tocnije u SR Hrvatskoj. Ako pogleda u svoj rodni list paa cak i u svoju kanadsku putovnicu, to tamo pise.

MI
Mimizo
10:13 05.04.2022.

Gdje mu nestade država?

KR
kritiko
10:13 05.04.2022.

gdje si ti išao u školu,kod privatnika ??, 87.u posranoj Jugi nije bilo nikakve krajine a neče je nikad ni biti,snovi su ti uzaludni !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije