Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNI BORJAN

Vatrene čeka dvoboj s čovjekom koji često provocira Hrvate i tvrdi da je Dalmacija srpska

Milan Borjan
Foto: Facebook
1/5
01.04.2022.
u 20:03

- Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina - izjavio je Borjan

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je protivnike u skupini Svjetskog prvenstva. Igrat će protiv Belgije, Maroka i Kanade. A za Kanadu brani Milan Borjan (34), vratar Crvene zvezde.

Ovaj osvjedočeni velikosrbin često provocira pa je tako jednom pekao rakiju u majici na kojoj na ćirilici piše "Srpska Krajina". Borjan se ljuti kad god netko kaže da je rođen u Hrvatskoj.

Ta "jedinica" Crvene zvezde na ovaj je svijet stigla 1987., nekoliko godina prije nego je uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina, što ga nije spriječilo da kaže sljedeće na pitanje srpskog novinara "Kako bi sebe opisao, rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu?":

- Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina - izjavio je za B92.

Nakon "Oluje" bježi u Beograd i godine koje su uslijedile opisuje kao iznimno teške.

- Došli smo u Beograd bez ičega. Prodavali smo jagode sa šlagom, a otac je imao kiosk. Od prvog zarađenog novca kupio sam vratarske rukavice. Tada smo predali papire za Sjedinjene Američke Države, Australiju, Kanadu i Zimbabve, a tada je otac 2000. odlučio da idemo u Kanadu - kazao je Borjan.

Obitelj mu je i dalje tamo, zato i brani za tu zemlju iako je mogao pokušati braniti za Srbiju.

- Tamo se dobro osjećam, uklopio sam se u sustav i imamo velike planove - rekao je Borjan kojeg 27. studenog čeka dvoboj s Hrvatskom.

>> Pogledajte i jedan od stadiona na kojem će se igrati SP

Komentara 72

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
20:09 01.04.2022.

I vi svakoj budali dajete prostor.

UG
ugroženi
20:21 01.04.2022.

Ima 35 godina, bio je "puno" u Kanadi pa je već Kanađanin ali je rođen u Hrvatskoj no nije Hrvat već Srbin. Blago tebi i državi koja te ima.

VI
vidigal
20:09 01.04.2022.

Pravi teski tschetnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije