Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Rotterdam

Ćorić izborio polufinale nakon žestoke bitke za svaki poen

Borna Ćorić
Foto: JB Autissier/PIXSELL
05.03.2021.
u 23:10

Ćorićev suparnik u polufinalu bit će bolji iz ogleda Mađara Martona Fucsovicsa i Amerikanca Tommyja Paula

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u polufinale ATP turnira u Rotterdamu nakon što je u četvrtfinalu svladao Japanca Keija Nishikorija sa 7:6 (2), 7:6 (4) nakon dva sata igre.

Bio je ovo drugi međusobni susret Ćorića i Nishikorija, a naš je igrač uzvratio Japancu za poraz iz Tokija 2015.

Ćorić je protiv nekadašnjeg četvrtog igrača svijeta odigrao odličan dvoboj u kojemu je svaki igrač po jednom gubio seris u svakom setu, pa je pobjednik odlučivan u "tie-breakovima".

U prvom setu Ćorić je odmah u prvoj igri bio suočen sa 0-40, no izvukao se s pet uzastopnih odličnih servisa. Međutim kod rezultata 2-2 izgubio je igru na svoj početni udarac dvostrukom servis pogreškom.

Srećom, odmah u sljedećoj igri je vratio "break", da bi sjajno odigranim "tie-breakom" riješio prvu dionicu u svoju korist.

Razdoblje odlične Ćorićeve igre nastavilo se i početkom drugog seta kada je oduzeo servis Nishikoriju, propustio je 0-40, ali je iskoristio četvrtu break-loptu u gemu. Odmah potom po drugi je put u meču spasio gem u kojem je bio suočen sa 0-40, ali je prednost stečenu u prvoj igri ispustio kod svog vodstva od 2-1.

Iako su oba igrača i u nastavku seta prijetila novim oduzimanjem servisa suparniku, do toga nije došlo pa se ponovno ušlo u tie-break. Njega je bolje otvorio Ćorić koji je sjajnim passingom napravio mini-break odmah u prvome poenu, međutim nakon što je poveo sa 2-0 uslijedila su četiri uzastopna poena za Japanca.

Srećom, Nishikori je tu stao jer je Ćorić osvojio posljednjih pet poena u susretu, dva nakon velikih pogrešaka Japanca, te stigao do polufinala.

Ćorićev suparnik u polufinalu bit će bolji iz ogleda Mađara Martona Fucsovicsa i Amerikanca Tommyja Paula. Prvi polufinalni par čine Grk Stefanos Tsitsipas i Rus Andrej Rubljov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije