Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKADAŠNJI VELIKAN

Cibona završila u stečaju! Klub je u blokadi već 120 dana

Zagreb: Konferencija za medije u KK Cibona
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
21.09.2023.
u 16:27

Nedavno je objavljeno da Cibona počinje s procesom preoblikovanja u sportsko dioničko društvo za što ima rok od 45 dana. Dug kluba je pet milijuna eura, no dva milijuna bi se pretvorilo u dionice tako da bi dug bio smanjen na tri milijuna.​​​​​​​

Cibona, nekadašnji velikan hrvatske i europske košarke, završila je u stečaju. Ovaj je klub 120. dan u blokadi pa je završio u stečaju.

A stečaj znači da vukovi mogu započeti sezonu jedino s petoricom seniora iz prošle sezone i nizom juniora.

 

O tome je nedavno govorio direktor kluba Tomislav Šerić.

- Nakon dugog niza godina različitih poslovanja, loših vijesti i negativnih napisa, želim predstaviti mogućnost preoblikovanja kluba u sportsko dioničko društvo kao trajno rješenje. Dakako, da bi se to ostvarilo važno je proći određene korake i to po pravilniku, koji proizlazi iz novog Zakona o sportu, čije se usvajanje očekuje ovih dana. Mi radimo ispitivanje tržišta i naš elaborat, koji je u visokoj fazi izrade, moramo prilagoditi tome - rekao je Šerić i dodao:

- Svim vjerovnicima šaljemo upite žele li biti isplaćeni ili svoja dugovanja žele pretvoriti u udjele. Zasad, pomalo iznenađujuće, imamo vrlo dobar odaziv i velika većina ih želi pretvoriti u dionice pa tako i strani investitori također svoje pozajmice ne traže nazad. A dosad je sve bilo putem pozajmica a to je najteži mogući način funkcioniranja u financijskoj industriji. No, važno je da konačno imamo alat s kojim se može doći do trajnog rješenja da se kroz ulaganja klub može dokapitalizirati.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije