Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena generacije

Červarovo remek-djelo bit će na vrhuncu u Londonu 2012.

Červar Vuković
Antonio Bronić/PIXSELL
29.01.2010.
u 21:28

Nitko u povijesti velikih natjecanja nije igrao u završnici s tako mladom momčadi. Malotko je vjerovao Červaru, a on je stvorio zalog za OI 2012.

Lino Červar je još jednom uspio. S pomlađenom reprezentacijom došao je do polufinala europskog prvenstva. Došao je do devetog polufinala od mogućih deset natjecanja. Nitko nikada u povijesti velikih natjecanja nije igrao u završnici s tako mladom momčadi. A prosječna je dob naših rukometaša 25 godina. To znači da hrvatska reprezentacija bez problema može igrati u tom sastavu i na tako kvalitetnoj razini do Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Svi okrenuli leđa

Vrhunskim rezultatima Lino Červar godinama uspješno izbjegava kvalifikacije za velika natjecanja, Tako će Hrvatska izravno i na SP u Švedsku, jer je izborila polufinale na Europskom prvenstvu u Austriji. I dok je Červar godinama vodio reprezentaciju sastavljenu od istih igrača s kojima je osvojio svjetsko zlato (2003.) i srebro (2005.), te olimpijsko zlato (2004.), nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2007. godine ta momčad počela se polako razilaziti. S okosnicom iz Portugala te s nekoliko novih igrača, Červar je osvojio još dvije medalje, europsko (2008.) i svjetsko (2009.) srebro. Na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj prošle godine Červar je započeo te u Austriji nastavio s pomlađivanjem reprezentacije.

Iskreno, malo je bilo onih koji su vjerovali u njegov projekt, osim članova Izvršnog odbora HRS-a. Više je bilo onih koji su smatrali da treba ići na natjecanja s najjačom reprezentacijom, bez obzira na to što neki igrači imaju podosta godina. Mnogi su mu spočitavali što ne vodi Petra Metličića, što je pozvao dva neiskusna vratara, što u obrani forsira Gojuna i Kopljara, a ne Dominikovića ili Špoljarića, što je mijenjao obranu 3-2-1 u 6-0 kada je s prvom dolazio do medalja. A Červar je znao: ili će uspjeti ili će ga svi pokopati. Vjerovao je u sebe, ali mu drugi nisu vjerovali.

U jednom trenutku, kada je osjetio da mu neki okreću leđa nakon nešto "lošijih" igara u Austriji, odlučio je objaviti da odlazi nakon Europskog prvenstva. Ispalio je to u svom stilu i još jednom sve iznenadio. Opet su mu za sve bili krivi novinari.

Malotko mu je vjerovao

U posljednje vrijeme sve je češće i glasnije negodovao protiv sedme sile. Mučilo ga je što mu ne vjeruju, njemu – svjetskom i olimpijskom prvaku. I onda je odlučio svima dokazati da je rukometni čarobnjak. Taktika koju je pripremio za Dance pravo je rukometno remek-djelo na parketu. Svi koji su sumnjali da Buntić ne može zamijeniti Metličiča, da se Gojun i Kopljar ne mogu nositi u obrani, da Alilović još nije vrhunski vratar, da je Balić daleko od nekadašnjeg sjaja, moraju se pokriti po ušima i priznati da u tom Červaru ima nešto posebno!

Komentara 11

QU
QuickPlayer
01:06 30.01.2010.

Slavimo nakon Francuza. Ima moralnu obavezu proći i Poljake. A da i doma imamo igrača za repku...točno je. Metličić, Džomba, Dominiković...

Avatar Ivica6
Ivica6
21:46 29.01.2010.

Čestitke rukometašima na njihovim postignućima. I lini. Sa željom da manje k srcu uzima komentare ljudi koji nikada ništa korisno nisu napravili. Lino, samo nastavi!

SM
simune mali
01:06 30.01.2010.

Konacno da novinari; ISTINU PISU,ah,sad mi je lakse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije