Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazi, snima se!

Červar vikao na igrače, a navijači dozivali: Vori, može čarape?

Trening rukometne reprezentacije
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/9
31.12.2017.
u 14:27

Završilo je iza pola devet, no igračima je trebalo još sat vremena da se izvuku iz zagrljaja djece koja su došla po fotku, autogram, “daj pet”...

Otvoreni trening hrvatskih rukometaša u završnici priprema u Ivanić Gradu bio je pravi poklon domaćinima reprezentacije koja s prvim danom 2018. seli u Split gdje 12. siječnja otvara Europsko prvenstvo. U dvoranu Žeravinec u petak oko 19 sati jedva se moglo probiti, iznad krcate tribine natiskala su se još i dva stajaća reda.

– Može mali ispred da vidi dečke? – molili su roditelji.

A na terenu ono najbolje što hrvatski rukomet ima, sve naše zvijezde, konačno kompletni, predvođeni izbornikom Červarom i kapetanom Duvnjakom.

Golmanov pogled – najbolji

Nakon zagrijavanja, umjesto klasičnog treninga uslijedila je trening-utakmica, u tri trećine kao u hokeju, umjesto u dva poluvremena. Starosjedioce je vodio Červar, “markirane” mlade lavove pomoćnik Saračević. Lino je bio u elementu...

– Zašto nisi izašao? Tko je izašao, tko? Nitko!

– Razmišljaj dok igraš, prerano ideš u križanje!

Vikao je, objašnjavao, raspravljao s igračima na klupi, pomoćnicima. Ništa se nije promijenio.

Publika je s puno veselja pozdravila povratnike Vorija, Čupić, Alilovića... A Mirko i njegov kolega po poziciji Ivan Pešić bili su ujedno i “kamermani”. Oko prsa su im privezane snimalice, trener Vlado Šola sa strane sve prati na mobitelu.

Kamera služi za snimanje obrane, snimke nam se očitavaju na mobitelu. Iz golmanova se kuta najbolje vidi kako se igrač postavio, je li pogrešno stajao... Snimka se kasnije analizira i onda se igračima ukazuje na pogreške. Dakle, vratari ne snimaju zbog sebe nego zbog obrane – objasnili su nam u stožeru.

Lijepo da se prate trendovi, svaka inovacija je dobro došla. Posebno kad doprinese rezultatu.

Slatke muke oko sastava

Treća trećina završena je golom za pobjedu prve postave, pa je krenulo i kolo na centru. Kao uvježbavanje za slavlje kad se prođe prvi krug, pa kad se uđe u polufinale... Idemo malo unaprijed, ali navikli su nas i razmazili rukometaši svih ovih godina.

Već sad je vidljivo da će izbornik imati slatke muke oko sastava, kako složiti idealan spoj prekaljenih i onih mlađih, gladnih velike scene.

Možemo samo zamijetiti da je užitak gledati Halila Jaganjca, 19-godišnjaka kojeg je Červar povukao iz PSG-a u Metalurg. U obrani drži sredinu, u ruci su mu granate, stakla pucaju kad strese vratnicu. Dojmljiva je i pojava kružnog napadača Kristiana Bećirija (23) kojeg smo već imali prilike gledati u dvobojima PPD Zagreba i Celja. Šanse su im dobre, Lino voli “svježu krv”.

Završilo je iza pola devet, no igračima je trebalo još sat vremena da se izvuku iz zagrljaja djece koja su došla po fotku, autogram, “daj pet”... Domagoj Duvnjak bio je pod punom opsadom kao NBA zvijezda, pristojni kapetan za svakog je našao vremena, klinci su se samo izmjenjivali, a mame su s tribine dovikivale:

– Miki, podragaj ga! Stani naprijed, premali si!

Jedan je doviknuo najstarijem, najboljem igraču SP-a 2009.:

– Vori, može čarape? Bu žena oprala!

Ako je tako bilo u Ivaniću, kako će tek biti u Splitu... Spaladium je odavno rasprodan.

Komentara 2

BL
bljak007
15:58 31.12.2017.

Samo srčano i sportski,lavovski.

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
18:49 31.12.2017.

Ni grupu nece proci,strpi te se dolazi juzina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije