Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRED PRVI KRUG

Červar prednost dao Željku Musi

'19.01.2010. Austrija, Graz - Europsko prvenstvo u rukometu 2010.Hrvatska rukometna reprezentacija odradila je trening u dvorani Messehalle Graz. Ivano Balic i Lino Cervar. Photo: Antonio Bronic/PIXSE
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
1/2
19.01.2010.
u 17:28

Hrvatska ima najmlađu momčad u povijesti europskih prvenstava, 15 prijavljenih za prvi krug imaju prosječno 24,9 godina.

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, odlučio je srušiti brojne rekorde na Europskom prvenstvu u Austriji. Doveo je reprezentaciju s najviše debitanata. Čak pet igrača prvi će put igrati na velikim natjecanjima - Čarapina, Mataija, Bičanić, Štrlek i Musa. Ako ovih dana kao 16. igrača za prvi krug prijavi Marina Marića ili Marina Šegu, bit će to i šesti debitant.

Pogodak ili u prazno

- Nisam prijavio 16 igrača. Moramo vidjeti kako će se oporavljati Valčić i Lacković. Možda će jedan od njih igrati već u drugom kolu, protiv Ukrajine u četvrtak – istaknuo je Červar.

Jednog igrača manje za prvi krug prijavili su i Nijemci, Francuzi, Islanđani, Mađari i Austrijanci. Za mnoge rukometne kibice veliko je iznenađenje uvrštenje Željka Muse među 15 igrača za prvi krug.

– S obzirom na to da trenutačno nemamo Lackovića i Valčića, igrače koji mogu igrati u obrani 6-0, morao sam uvrstiti Musu ispred mladog Marića koji još nema dovoljno iskustva za teške i odlučujuće utakmice – istaknuo je Červar.

Željko Musa ove sezone igra u Trimo Trebnju, slovenskom prvoligašu koji je trenutačno peti u prvenstvu, osam bodova iza vodećeg Celja. To što je sada u Austriji može zahvaliti Blaženku Lackoviću. Naime, da se Lac nije ozlijedio, izbornik Červar ne bi ni zvao Musu, koji je bio i otpao nakon prvih priprema u Zagrebu. Musa se očigledno dobrim pokazao na treninzima u Makarskoj i Lino nije ni trena dvojio. Ili će mu Musa biti pun pogodak ili samo pucanj u prazno.

Musa će tako biti peti dvometraš u prvih 15. Više ih (osam) ima samo Ukrajina.

Hrvati i Nijemci najviši

Vratimo se još malo Červarovim rekordima. U Austriju je, po prosjeku godina, doveo najmlađu reprezentaciju u povijesti. Prosjek 15 igrača prijavljenih za prvi krug je 24,9 godina. Najbliži su im po tome Nijemci (26,4), dok su najstariji Francuzi (29,5). Njemačka i Hrvatska imaju najviše reprezentacije (prosjek 1,94 metra). Imamo drugu reprezentaciju po prosjeku nastupa za nacionalnu vrstu – 51,5, dok su ispred nas samo Ukrajinci (29,8).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije