Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u areni

Čelica pogodio sa 15 metara u zadnjoj sekundi i odveo Zagreb u doigravanje!

Zagreb - La Rioja
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/10
14.02.2015.
u 19:53

Zagrebaši su žestoko slavili, a Španjolci su samo u nevjerici promatrali erupciju oduševljenja u zagrebačkoj Areni.

Rukometaši PPD Zagreba u dramatičnoj završnici utakmice 9. kola sa španjolskom Naturhouse La Riojom izborili su nastup u osmini finala Lige prvaka! Duško Čelica izveo je prekršaj sa 15-ak metara u posljednjoj sekundi i - pogodio za 31:30!

Lopta je okrznula igrača u živom zidu i prevarila gostujućeg vratara, a Zagrebaši su žestoko slavili nakon toga. Španjolci su samo u nevjerici promatrali erupciju oduševljenja u zagrebačkoj Areni.

Igrači trenera Veselina Vujovića petom su pobjedom potvrdili kako su ove sezone u Ligi prvaka nesavladivi na domaćem parketu.

- Narod kaže da sreća prati hrabre. Možda nismo danas zaslužili pobjedu, ali smo je zaslužili zbog svega onog što smo napravili prije - rekao je nakon utakmice Vujović za HRT.

Zagreb je čekao osam godina na domaću pobjedu protiv španjolskih klubova. Posljednju su ostvarili daleke 2007. godine kada su pobijedili Ademar sa 26:20 u prvoj utakmici polufinala Kupa kupova.

Plinari su dobro počeli utakmicu i do 20 minute stvorili pet pogodaka prednosti. No, zbog loše završnice na odmor su otišli tek s 'plus tri' (16:13). Početkom nastavka još su više pali u igri pa je La Rioja preokrenula rezultat i održavala prednost do posljednjih trenutaka utakmice. A onda je na scenu stupio junak Čelica (3 pogotka). Prvo je u 58. minuti sretno zabio za izjednačenje (30:30), a onda u posljednjoj sekundi još sretnije za 'ludnicu' u dvorani.

 

Zlatko Horvat i Josip Valčić bili su najbolji strijelci pobjedničke momčadi sa po 6 pogodaka dok je Reina (5 golova) predvodio goste.

Hrvatski prvak sa 10 bodova na trećem je mjestu u skupini A iza Kiela (14) i PSG-a (10), a ispred La Rioje (7), Meškova (6) i Metalurga (3).

Zagreb će u posljednjem kolu u goste Metalurgu.

>>Rukometaši Zagreba osam godina čekaju na pobjedu nad Španjolcima

Komentara 3

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
20:57 14.02.2015.

Po mojoj računici,treći u skupini bi bili i sa nerješenim.Čemu ovo cirkusiranje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije