Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slijedi la rioja

Rukometaši Zagreba osam godina čekaju na pobjedu nad Španjolcima

PPD Zagreb
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
14.02.2015.
u 13:20

Bit će zanimljivo gledati nadmetanju dvaju desnih krila, reprezentativaca Hrvatske i Španjolske, Horvata i Rocasa

Rukometaši PPD Zagreba danas će u Areni (18 sati) igrati protiv La Rioje u 9. kolu skupine Lige prvaka. Zagrebašima pobjeda ili neodlučeno sigurno donosi treće mjesto u skupini, što znači nešto lakši ždrijeb u osmini finala (Kolding, Pick Szeged, Vardar ili Löwen). Arena je ove godine neosvojiva, sva prethodna četiri gosta su izgubila - Meškov, Metalurg, Kiel i PSG.

Utakmica protiv La Rioje bit će zagrebašima 38 protiv španjolskih klubova u europskim kupovima. U dosadašnjih 37 utakmica Zagreb je slavio u samo osam. Dvaput je završilo neodlučeno, a upisana su 27 poraza. Od 1992. godine do danas Zagrebaši su igrali protiv sedam španjolskih klubova. Pozitivan score imaju tek sa Santaderom, Elgoriaggom i Portlandom, a negativan sa Ademarom, Ciudad Realom, Barcelonom i za sada sa La Riojom s obzirom na to da su izgubili na gostovanju u Logronesu.

Posebno su bile bolne utakmice protiv Barcelone. Od 16 utakmica zagrebaši su slavili samo jednom, i to na gostovanju kod njih 2012. godine (30:29). Jednom su izvukli neodlučeno i čak su 14 puta izgubili. Još se i danas pamte porazi u u finalima Kupa prvaka 1997. (23:30 i 22:31), 1998. (22:28 i 18:28) i 1999. godine (22:22 i 18:29).

Posljednju domaću pobjedu protiv španjolskih klubova zagrebaši su ostvarili daleke 2007. godine kada su pobijedili Ademar sa 26:20 u prvoj utakmici polufinala Kupa kupova. No, tih plus šest za Bičanića, Horvata, Duvnjaka, Golića, Vukića, Terzića, Kaleba, Somića i druge nije bilo dovoljno za finale. U Leonu, pred 5500 gledatelja, bilo je 30:23 za domaćina. Našeg prvaka zaustavili su njihovi vratari - Danijel Šarić, koji je nedavno s Katarom osvojio svjetsko srebro i Mirko Alilović, hrvatski reprezentativni vratar.

Juan Garcia, lijevo krilo La Rioje, danas će deseti put zaigrati protiv zagrebaša. Ima devet pobjeda i jedan poraz. U dresu Ademara i Barcelone nikad nije izgubio u Zagrebu. O Veselinu Vujoviću, treneru Zagreba, ima posebno mišljenje.

- Oduvijek sam mu se divio i naravno da sam iskoristio priliku da fotografiram svoga sina s takvom veličinom. Ta fotografija ima posebno mjesto u našem domu - rekao je.

>>Za prave navijače i život bih dao, ne volim šminkere s tribina!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije