Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mate Bilić o Villarrealu

Capdevila i Marchena su zlatni sa SP-a, Dinamu najopasniji Cazorla

\'Soccer - UEFA Champions League - Quarter Final - First Leg - Villarreal v Arsenal - Estadio El Madrigal Villarreal\'s Marcos Senna (left) and Arsenal\'s Samir Nasri (right) battle for the ball\'
Pixsell
15.09.2010.
u 08:07

Villarrealova je ukupna vrijednost 133 milijuna eura, i gotovo je sto milijuna eura viša od vrijednosti modrih.

Žuta podmornica, kako tepaju Villarrealu, Europu je fascinirala u sezoni 2005./2006. igrajući u polufinalu Lige prvaka. Juan Roman Riquelme, Robert Pires, Diego Forlan, nedvojbeno su velikani svjetskog nogometa. I bio je to šarmantan nogomet, koji i danas nastoji koliko je god moguće kopirati 41-godišnji Juan Carlos Garrida. U toj je momčadi igrao i Senna, čovjek koji je i te kako dobro igrao u majici reprezentacije Španjolske u osvajanju nogometnog EP-a 2008. godine. Danas je jedan od ključnih igrača momčadi koja će u četvrtak u 19 sati istrčati u Zagrebu.

– Zaboravite onaj Villarreal iz 2006. godine. Danas nije toliko jak, nema velikih zvijezda, ali je i sada opasna momčad – otkriva nam Mate Bilić, hrvatski reprezentativac i igrač Sportinga iz Gijona.

Nisu tipični Španjolci

Bilić nam je objasnio kako danas igra Villarreal.

– To je momčad koja igru temelji na polukontri i kontri. Villarreal, čija je momčad ukupno vrijedna 133 milijuna eura, a Dinamova 37 milijuna eura, nije tipična momčad za španjolski nogomet, ne drži loptu dugo, zna svjesno prepustiti loptu suparničkoj momčadi. No, Senna je specijalist u oduzimanju lopte. A presijeku li Španjolci napad, postaju iznimno opasni.

Senna je najpoznatije ime, a za Bilića ključni je igrač te momčadi Santiago Cazorla, broj 8. Na tržištu danas vrijedi oko 15 milijuna eura.

Modri moraju biti čvrsti

– Sličan je igrač našem Luki Modriću, daje tempo igri, ima odličan prvi korak.

U obrani igraju dva svjetska prvaka iz JAR-a, Capdevila koji je bio standardan i Marchena koji je bio pričuva. Obojici je tržišna vrijednost po 7 milijuna eura.

– Obrana je čvrsta, kompaktna i kvalitetna i zbog toga igra plitko.

No, Bilić ne misli da je Dinamo bez izgleda.

– Vahid Halilhodžić ima iskustva, a ja bih modrima preporučio da se postave čvrsto, odlučno, da igraju plitko, uz posebnu pozornost na sredini igrališta, gdje predaja mora biti točna – zaključio je bivši hajdukovac Mate Bilić.

Komentara 3

VO
vojvo
14:36 15.09.2010.

gospon flak vidim da bi i vi htjeli biti trener u dinamu sva sreča da je tamo mamić pa ti nemožeš više doči u blizinu maksimira. inače mi imamo trenera za taktiku pa možeš i njega nešto upitati

BO
bomba
16:21 15.09.2010.

Halilhodžić će s Dinamom? Uzeti duplu krunu (1646 glasova) 23.72% Jedva izboriti jednu domaću titulu (486 glasova) 7.00% Ući u Ligu prvaka sljedeće sezone (1740 glasova) 25.08% Otići će iz Maksimira u roku pola godine (3067 glasova) 44.20% Ukupno odgovora:ora: 6939 Dinamo će jedva uzeti jednu krunu 7%, a 25% se izjasnilo da će se plasirati u LP. Zanimljiva anketa i rezultat iste.

VE
Velikogoričan56
21:03 15.09.2010.

Normalno da su jaki, nitko od nas ni ne misli drugacije, no Vaha to dobro zna i bez Flaka, koji mu radi o glavi u gotovo svakom clanku. Sretno Dinamo, navijamo da ih naucite gdje je to Zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije