Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA MJESTU NESREĆE

Blanka: Prije nastupa u meni je bila, nevera, a onda je došao mir

'Blanka Vlasic of Croatia clears the bar at 1.94 meters to win the women's high jump at the Diamond League Adidas Grand Prix in New York, May 25, 2013. REUTERS/Gary Hershorn (UNITED STATES - Tags: SP
Reuters/Pixsell
27.05.2013.
u 08:10

- Dva dana prije natjecanja osjećala sam neku tjeskobu, no kada sam došla na stadion osjetila sam mir, sreću i zadovoljstvo što sam uopće tu - otkrila nam je Blanka

Joško Vlašić, Blankin trener i otac, bio je jako sretan nakon kćerine pobjede u New Yorku.

– Nismo slučajno izabrali New York za prvi nastup nakon stanke od 21 mjeseca. Naime, u New Yorku su prije dvije godine počele njezine nevolje s ozljedom. Prije dvije godine vremenski uvjeti bili su isti kao i ove godine. Onda je Blanka bila druga s preskočenim 1,91 metrom, a sada se, eto, vraća s pobjedom i preskočenih 1,94 metra – rekao je Joško.

Jeste li očekivali ovakav povratak?

Boli, ali nije ništa strašno

– Nisam mogao ništa očekivati. Nisam zapravo znao što da očekujem. Sve me podsjećalo na kazalištu predstavu. Glumci su se pripremali, pripremali i kada je došla premijera, tek su nakon spuštenog zastora mogli reći ocjenu jesu li ili nisu radili dobro. Dakle, ovo što je Blanka ostvarila, to je čudo – istaknuo je Joško.

Kako je s Ahilovom tetivom?

– Čuli smo se dan poslije. Kaže da je boli, ali da nije ništa alarmantno. I u Splitu poslije skakačkog treninga znalo je boljeti dan, dva pa onda prođe. Morat će se naviknuti na te bolove neko vrijeme. Zato nećemo nastupati na mnogo natjecanja, kako ne bi došlo do neočekivanih problema – istaknuo je Joško.

Blanku su u New Yorku dočekale mnoge prepreke.

– Da, dugačak put, stresno natjecanje, hladnoća, lokve vode na zaletištu, nove sprinterice, rani početak natjecanja, u 13.15 sati po američkom vremenu. Sjajno je zaobišla sve te prepreke. Nije odustajala ni jednog trenutka. Ipak je 21 mjesec bila daleko od javnosti, suočena s brojnim problemima – istaknuo je Joško.

Mnogi su očekivali da Blanka neće moći pobijediti Amerikanku Brigettu Barrett.

Sreća je da nisam odustala

– Istina. Barrett je bila lani druga na OI u Londonu s preskočenih 2,03 metra. Ove sezone ima skok 1,99 metara. Ali znate kakva je Blanka. Nikome ne priznaje da je bolji, nikad se ne predaje i uvijek želi pobijediti – zaključio je Joško Vlašić.

Mnogi američki i strani novinari rekli su poslije da su gledali opet onu staru Blanku.

– To je za mene veliki kompliment. Ne znaju oni da je danima uoči mitinga u meni bila bura, prava nevera. I drago mi je što sam se uspjela smiriti i koncentrirati onda kada je bilo najpotrebnije – istaknula je Blanka koja je priznala da je u ovoj 21 mjesečnoj stanci pomislila i da odustane od svega.

– Srećom, to se nije dogodilo i nadam se da je preda mnom još mnogo uspješnih godina i natjecanja. U srcu sam znala da mogu još mnogo toga napraviti – zaključila je Blanka Vlašić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije