Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NENAD BJELICA

Bjelica otkrio tko mu je sve nudio posao, za koga će navijati u posljednjem kolu

21.07.2020.
u 08:06

- Kao navijač Osijeka, nadam se da će Osijek proći cilj kao drugi, ovo postkorona vrijeme stvarno odrađuju jako kvalitetno i velike pohvale idu treneru Kuleševiću i igračima - ističe Bjelica

Sve je već odavno trebalo biti gotovo, dio igrača bio bi na odmorima, neki bi se skupljali u klubovima nakon Europskog prvenstva i priključili se pripremama za novu sezonu, za europske klupske kvalifikacije. No, danas je priča drukčija, umjesto odmora imamo završnice nekih nacionalnih liga, među njima je i naša, neke su lige zbog korone zaustavljene prije kraja, neke su završile. A pred nama je tek završnica europskih klupskih natjecanja, tako i Lige prvaka.

Već 7. i 8. kolovoza kreću uzvratni susreti osmine Lige prvaka, a onda po jedna utakmica četvrtfinala, polufinala i finala. Neobično i čudno, bez gledatelja, sve u jednoj zemlji, Portugalu) momčadi u izolaciji... kako se taj format sviđa bivšem treneru Dinama koji umjesto da slavi titulu na klupi plavih odmora na plavom Jadranu?

– Sviđao se meni ovaj format ili ne sviđao, to je jedini način da se natjecanje završi, a svima je u interesu da se završi tako da previše izbora o načinu završnice nije ni bilo. Možda ne izgleda ni najregularnije, a sigurno nije kao prethodnih godina, ali to je jedina mogućnost da se Liga prvaka završi, veliki su tu i financijski interesi. Treba prihvatiti ovo što sada imamo i pokušati iz toga izvući najviše što se može – pričao nam je Nenad Bjelica.

Sad je pitanje kako uopće pripremiti igrače i momčad, igrat će se samo jedna utakmica, a trener ne zna hoće li igrati jednu ili možda i tri-četiri utakmice?

– Teško je bilo što tempirati, a morao bi od prve do zadnje utakmice biti na vrhunskoj razini. Mislim da će u prednosti biti ove momčadi koje još igraju svoja prvenstva, koje su dostigle određenu formu.

Toplaku svaka čast

Da, Bundesliga je završila, tko zna kako tko trenira. Vidimo da Neuer uživa na Jadranu i pjeva, a Talijani će igrati do pred samu završnicu Lige prvaka.

– Najteže će biti Francuzima, PSG već jako dugo ne igra jer su oni svoje prvenstvo odavno prekinuli, ali i svima koji su sa svojim prvenstvima ranije završili bit će teško održavati formu. A za Ligu prvaka, kako će to završiti, doista ne znam. Vjerojatno oni koji su završili ranije imaju malo odmora, pa će ponovno krenuti s radom, ali bit će sigurno drukčije pripreme od onih na koje su naviknuli, kakve su odrađivali u prošlosti jer moraš odmah biti na top-razini.

Općenito u ovo koronavrijeme, tko je pogodio s načinom rada i pripremama, taj je ostvario i dobre rezultate. Morao bi imati jako dobar osjećaj što i koliko momčadi treba da se dobro pripremi. No, sad je takvo vrijeme sve će momčadi imati pet-šest dana odmora i kreću s priprema za novu sezonu, za nove europske kvalifikacije. Bit će nezgodno, u tih nekoliko dana nećeš se ni odmoriti, a onda u dva tjedna ne možeš napraviti prave pripreme.

Ne biste im voljeli biti u koži?

– Ja se nadam da ću biti, da ću i ja raditi, ali to sigurno nije lako. Ja se kao trener dosta vodim svojim osjećajem, pokušavam “osjetiti” momčad, vidjeti što joj u određenom trenutku “paše”. No, treba imati i razumijevanja ako je pokoji trener promašio s načinom rada, jer ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo.

Na klupi Dinama dobro ste upoznali Atalantu koja sad i u završnici talijanske lige igra jako dobro. Možda bi mogla otići daleko iako ide na jaki PSG. No, PSG je dugo izvan stroja.

– Atalanta je i prošle sezone završila sjajno, a i sad tako završavaju. Imam informacije da izuzetno puno rade, puno treniraju. Ne znam kako su sad koncipirali nastavak, ali u talijansko prvenstvo su se vratili s vrhunskim partijama i oni bi mogli biti iznenađenje. Nitko od njih ništa ne očekuje, a oni imaju kvalitetu, imaju dobrog trenera, atmosferu i nemaju što izgubiti tako da vjerujem da će to biti izjednačena utakmica iako je pojedinačno kvaliteta na strani PSG-a.

Što ste pratili od nogometa nakon što se vratio poslije koronapauze?

– Pratim HNL, malo španjolsku, talijansku ligu, pratio sam Bundesligu dok nije završila.

Kakvi su vam dojmovi o toj završnici u našoj ligi, pogotovo ta neizvjesna borba za drugo mjesto?

– Liga je vrlo zanimljiva, puno je dobrih utakmica bilo u nastavku, puno se klubova borilo za to još jedno mjesto koje vodi ukvalifikacije za Ligu prvaka. Sad je ta borba za drugo mjesto spala na dva slova, na Osijek i Lokomotivu, iako i Rijeka još ima šanse.

Kao navijač Osijeka, nadam se da će Osijek proći cilj kao drugi, ovo postkorona vrijeme stvarno odrađuju jako kvalitetno i velike pohvale idu treneru Kuleševiću i igračima. Trener je očito pogodio s pripremama, očito su se pripremali da budu pravi od prvog kola nastavka do kraja. Iako Lokomotiva igra jako dobro i atraktivno, očito će ta zadnja, njihova međusobna utakmica odlučivati o drugom mjestu.

Uz Osijek koji je sjajan nakon korone, čudesne stvari napravio je Toplak u Varaždinu. S pet pobjeda u šest zadnjih utakmica uhvatili su mir i sigurnost ostanka.

– Stvarno sjajno, Samir je odradio odličan posao, on ih je stabilizirao. U nekim prognozama pred početak prvenstva sam rekao da će od tri kluba koji su na dnu (Varaždin, Istra i Inter, nap.a.), onaj koji bude imao natjecateljsku momčad, onaj koji ima iskustva u borbi za ostanak, taj će ostanak i izboriti. Toplak je perfektan trener za tako što, zna se nositi s pritiscima koje nosi borba za ostanak. Uz to, Varaždin ima i više nego solidnu momčad, to su talentirani, mladi igrači, gladni uspjeha, a napadač, Kolumbijac Obregon dao je dimenziju više. Baš tu su bili malo slabije popunjeni. A ostalo im je u redu, Drožđek, Đurasek i svi ti mladi su vrlo dobri, a Samiru samo iskreno mogu čestitati na tome što je napravio.

S Betisom nisam razgovarao

Hoćemo li vama uskoro moći čestitati na novom poslu, ima li nešto novo, Koliko su Fenerbahçe i Betis bili blizu?

– Ima dosta poziva, pitaju zanima li te ovo, zanima li te ono. Odbio sam dosta poziva iz arapskih zemalja. Vidjet ću, bilo je nešto iz Njemačke, Španjolske... Nešto se izjalovi pa se nešto čeka. S Betisom nije bilo pregovora, samo je u Španjolskoj izašlo moje ime kao jednog od kandidata, ali nisam razgovarao, a s Fenerom jesam. Dobio sam ponudu, ali je nisam prihvatio, nije me zadovoljila. Iskreno, vodio sam malo računa i o obitelji, a nije mi bilo da moram prihvatiti pod svaku cijenu, iako je financijska ponuda bila bolja od onoga što sam zarađivao u Dinamu – zaključio je Bjelica.

Ključne riječi

Komentara 6

KA
kanđija
13:50 21.07.2020.

Eto..Bjelica se izjasnio..navijač je Osijeka. Neka preuzme Osijek da vidimo njegove sposobnosti. Ionako ga nitko drugi niti neće. Ovo da ga hoće ovaj ili onaj su samo naklapanja. Dinamo će mu biti najveći klub koji je vodio u svom životu.

DU
Deleted user
09:15 21.07.2020.

Bilo bi super da Bjelica preuzme Osijek.

LE
LendingTree
11:54 21.07.2020.

Dobro jutro, Tražite poslovni zajam, osobni zajam, zajam za stanovanje, zajam za automobile, studentski zajam, konsolidacijski zajam, neosigurani zajam, rizični kapital itd. ... Je li vam jedan ili više razloga odbijen od banke ili neke druge financijske institucije , Nacije , Na pravom ste mjestu. Vaša rješenja o zajmu! Ja sam privatni zajmodavac, odobravam zajmove tvrtkama i pojedincima po niskoj i pristupačnoj kamati od 2%. Kontaktirajte nas putem WhatsApp +61435840064

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije