Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBUDLJIVO U HNL-u

Bivši vatreni o Hajduku i Dinamu: 'Petković je kao Livaja u Hajduku. Bez njega su kao bez glave'

Zagreb: Bivši nogometaš Vedran Ješe
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
24.11.2023.
u 10:37

"Odradio se jako loš prijelazni rok. Prodala su se tri ključna igrača koji su standardni reprezentativci Hrvatske. Nisu dovedena adekvatna pojačanja, ušlo se u seriju loših rezultata", rekao je Vedran Ješe (42) o trenutnoj situaciji u Dinamu

Vedran Ješe (42), umirovljeni hrvatski nogometaš, komentirao je stanje u HNL-u te Dinamu i Hajduku. Hrvatsko prvenstvo se nastavlja u petak, utakmicom Lokomotive protiv Slaven Belupa. Trenutno na tablici vodi Hajduk s 33 boda, a slijedi ih Rijeka s 28 bodova i utakmicom manje. Treći je Dinamo s 24 boda i dvije utakmice manje. O trenutnoj situaciji Ješe je pričao za HRT.

"HNL je nikad zanimljiviji. Imamo tri kluba koji se bore za naslov, imamo par klubova ispod toga koji mogu zagorčati život. Jedino mi je žao što na začelju imamo klub koji se već odvojio, ali i Rudeš je pokazivao živost u zadnjih par kola. Nisu imali sreće da neke utakmice završe u svoju korist, a utakmice za naslov će biti fantastične i veselim se HNL-u", rekao je Ješe.

GALERIJA Vatreni derbi na Rujevici: Dinamo i Rijeka u napetoj završnici podijelili bodove (2:2)

Zagreb: Bivši nogometaš Vedran Ješe
1/119

"Pa vjerojatno su i u Hajduku došli do iskustva. Kroz godine su, čim bi pobjegli za tri, pet ili sedam bodova razlike, najavljivali naslov. Sada su i oni svjesni da ima još jako puno utakmica. Pokazuju stvarno najbolji nogomet. Zasluženo su tu gdje jesu. Karoglan je digao ekipu dosta. Imam informacije iznutra da je u ekipi jako dobra atmosfera", kazao je umirovljeni nogometaš.

"Malo je vratio živost. Sad imaju Istru, pa iza toga Rudeš. Imaju lijepu priliku odvojiti se na tablici pošto će Dinamo imati derbi s Osijekom. Tko zna kako će završiti. Ove sezone stvarno pokazuju jedan ozbiljan nogomet i veliki su kandidat za naslov", dodao je Ješe.

VEZANI ČLANCI:

"Petković je kao Livaja u Hajduku, jako puno donosi ekipi i oni su bez njega kao bez glave. Ne znaju što napraviti bez njega. Njegove zamjene nemaju tu kvalitetu. Dinamo kao Dinamo ima jako puno peha od početka sezone", kazao je pa se osvrnuo na prijelazni rok u kojem su 'plavi' loše prošli:

"Odradio se jako loš prijelazni rok. Prodala su se tri ključna igrača koji su standardni reprezentativci Hrvatske. Nisu dovedena adekvatna pojačanja, ušlo se u seriju loših rezultata. Dinamovi igrači nisu navikli na takvu krizu rezultata. Teško je, stoga, naći unutarnje rezerve da bi se izvukli."

VEZANI ČLANCI:

"K tome su se mijenjali i treneri. Jakirović je donio novu energiju nakon Bišćana, da bi se nakon dvije-tri utakmice opet sve poljuljalo. No, vjerujem da će se Dinamo nakon zimske pauze - ako će se pojačati, a trebao bi - vratiti na kolosijek i opet biti konkurentan za naslov", zaključuje Vedran Ješe.

Ješe je dvaput nastupio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Bilo je to 2006. u prijateljskim utakmicama protiv Hong Konga i Južne Koreje. Tijekom klupske karijere igrao je u Dinamu, Zagrebu, zaprešićkom Interu, švicarskom Thunu, izraelskim klubovima Bnei Yehudi i Ashdodu, Širokom Brijegu i Olimpiku u BiH, grčkoj Kavali, Zadru i Primorcu iz Biograda.

VIDEO Prosinečki o Hajduku: 'Igrači imaju veliki pritisak. Tih 18 godina neosvajanja. Treba pobjeđivati, a Dinamo je na to navikao'

Komentara 3

EJ
ejStef
13:24 24.11.2023.

Žalosno je što je ova uprava napravila od Dinama, ovu katastrofu. Žalosno je i to da Hajduk nije toliko bolji, pa će osvojiti prvenstvo, već da je Dinamo toliko lošiji. To se jako dobro vidi i po nastupima u nikada lakšoj skupini neke europske lige gdje je Dinamo kanta za napucavanje... A da će se Dinamo pojačati, to su priče za malu djecu. Vidi se da su nakon prijelaznog roka s rekordnim prihodima novci jednostavno nestali, da se nema 2 mil. za napadača Istre, a s druge strane dovodi se igrač iz 2. francuske lige koji vrijedi 500.000 za 1.2 mil. i daje mu se plaća veća nego je tada imao Petković... Očito je tu u upravi borba za fotelje i teška muljaža s novcima, pa nisu bez veze otjerali ekipu koja je znala s financijama. Potjerali su i sve iz struke, tj. sportskog sektora, na kraju ostao je samo trener i dobrih igrača za možda pola ekipe... I sada imamo grčevitu borbu za 3-4 mjesto u HNL, što je vrhunac ovog igračkog kadra kada je ozlijeđen Petković (ili izvan forme). Ne vidim da će se nešto promijeniti na zimu i da će se dovesti pojačanja. Čak je vjerojatno da se na zimu proda Baturina i još više oslabi ekipa.

Avatar Thor
Thor
12:52 24.11.2023.

Nije Hajduk toliko dobar u odnosu na prijašnje sezone koliko je Dinamo postao loš. Dinamo je pao za 3 razine, uskoro će ispasti iz Konferencijeske lige a nekada je igrao Ligu prvaka ili Europsku ligu. Niti jedan drugi hrvatski klub ne sudjeluje u europskim takmičenjima, to je tragedija. Mediji su puni hvale na račun Hajduka, a jedino što tamo vrijedi su vjerna publika, sve ostalo ispod europskog prosjeka.

Avatar barba_barba
barba_barba
10:45 24.11.2023.

Nikad gora hnl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije