Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRESNA ISPOVIJEST

Bio je vrhunski sportaš, a onda se našao u paklu alkohola i droge: 'Znao sam popušiti 700 cigareta'

Radio Bremen talk show "3nach9"
SINA SCHULDT/DPA
22.12.2023.
u 13:37

Ullrich se okitio naslovom pobjednika Tour de Francea iz 1997. godine, a uz to je osvojio zlatnu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine.

Bivši poznati njemački biciklist Jan Ullrich u svojem dokumentarcu otkrio je razne detalje iz svojih profesionalnih sportskih dana koji nisu bili niti imalo mirni i idilični. Ullrich se okitio naslovom pobjednika Tour de Francea iz 1997. godine, a uz to je osvojio zlatnu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine.

GALERIJA Preminuo je legendarni Boro Jovanović

Radio Bremen talk show "3nach9"
1/10

- Nisam pio devet mjeseci, ali jednog dana sam popio čašu i nakon nekog vremena sam izgubio kontrolu. Prešao sam s vina na viski. Prvo čašu dnevno, zatim dvije, svaki tjedan me činilo pospanim. Bio sam vrhunski sportaš i mogao sam tjerati svoje tijelo do krajnjih granica. To mi je omogućilo da osvojim Tour, ali i da idem u drugom smjeru. Mogao sam piti više viskija i ušmrkavati sve više i više kokaina. Mnogi bi ljudi počinili samoubojstvo, ali moje je tijelo odoljelo - otkrio je u svojoj ispovijesti. 

- Od čistokrvnog sam postao konj s farme. To je teško i još uvijek me boli. Stvaram svoje probleme zbog svojih pogrešaka i slabosti. Bio sam na vrhu, pao sam u pakao i sada se borim da budem u sredini - rekao je Ullrich koji je bio umiješan o doping skandal 2006. godine, a jednog dana je popušio preko 700 cigareta jer je želio postaviti rekord. 

VEZANI ČLANCI:

- U 2018. sam bio stvarno depresivan. Kao biciklist sam patio, ali nakon karijere ta je patnja otišla u krivom smjeru. U 2018. sam bio na najnižoj točki, sa svime što čovjek može podnijeti, fizički i mentalno. Sljedeći korak bila bi smrt - priznao je nekadašnji njemački biciklist. 

Inače, poslije doping skandala kažnjen je na dvije godine i svi njegovi rezultati nakon 1. svibnja su poništeni i obrisani. Tu odluku donio je Sportski arbitražni sud (CAS).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije