Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA NAKON POBJEDE Veliča se pobjeda i kritizira obrana

Ballack bijesni na Klinsmanna

sp_ballack.jpg
import
10.06.2006.
u 18:34

Njemačka je ponosna na svoj Elf. Pobjeda nad Kostarikancima probudila je uspavanu nogometnu naciju i malo je Nijemaca koji danas ne misle da ova momčad može otići do kraja. Zvuči neskromno i prepotentno, ali nitko im ne može zabraniti da maštaju...  Ipak, kad se slegnuo prvi val euforije prve pobjede na SP-u, na površinu su isplivale i neke slabosti Klinsmannove momčadi.

Neuigrani braniči
"Velika pobjeda, ali ta obrana...", samo je jedan od naslova u jučerašnjim njemačkim novinama, koje jasno apostrofiraju što ne valja. Na udaru su Friedrich, Mertesacker i Metzelder, tri dozlaboga neuigrana braniča, čije intervencije siju paniku.  Na to je posebno upozorio Lothar Matthäus, kojega je TV-postaja Premiere angažirala kao WM-eksperta. U tom društvu još su Ottmar Hitzfeld, Otto Rehhagel, Stefan Effenberg i Boris Becker. I svi su uočili isto, njemačka obrana je propusna i ranjiva...  Ipak, da ne bi ispalo da u igri Nijemaca ništa ne valja, javio se Diego Maradona. Kaže da je ustao sa stolca i zapljeskao remek-djelu Philipa Lahma.

- Taj dečko je svjetska klasa! - tvrdi Maradona, te nizao komplimente: - Koliko je samo pretrčao, koliko puta došao u protivnički šesnaesterac, a zabio je i čudesan pogodak!
U sjeni utakmice s Kostarikom ostao je i jedan mali skandal unutar njemačke svlačionice. Michael Ballack tvrdi da je bio spreman za igru i da ga je Klinsmann bez razloga ostavio na klupi.

Ljuti roditelji
- Ne razumijem zašto mi nije dao igrati - požalio se Ballack, a podržao ga je i poznati trener Christoph Daum ustvrdivši da je "trenutak bio preopasan da bi najbolji igrač ostao na klupi".  Razočarani što njihov sin nije na igralištu, Ballackovi roditelji nisu došli na utakmicu. Imali su rezervirana mjesta u počasnoj loži zajedno s obiteljima ostalih igrača i jedini se nisu pojavili u Allianz Areni.  Je li na pomolu raskol između kapetana i izbornika?  Nijemci sljedeću utakmicu igraju s ranjenim Poljacima, 14. lipnja u Dortmundu.  (T. D.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije