Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO OŠTRI

Australska Vlada: Novaka možemo opet staviti u pritvor, čak i ako dobije na sudu

09.01.2022.
u 17:07

"Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantene na slobodu, mi ga i dalje možemo staviti u pritvor, bez obzira na odluku suda. Odluka suda da bude pušten na slobodu ne jamči da ga vlasti Commonwealtha neće opet privesti", oštra i iznenađujuća je stavka u službenom priopćenju Vlade

Jedna od najvećih sportskih drama koja se ne događa na sportskim terenima još uvijek traje, a trebala bi uskoro dobiti svoj epilog. Prvi tenisač svijeta Novak Đoković je još od srijede u imigrantskom pritvornom hotelu zbog svoje necijepljenosti i čeka saslušanje s Australskim državnim sudom koje je na rasporedu u ponoć po našem vremenu. 

Puno se detalja događalo od te srijede kad je Đoković zaustavljen na aerodromu, a jedan od najvažnijih je bio onaj da su Novakovi odvjetnici istaknuli kako su Australci već dali sigurno prihvaćanje medicinskog izuzeća zato što je prebolio koronavirus sredinom prosinca, za što jasno i glasno stoji da se u australskim novokreiranim "korona zakonima" mora dati medicinsko izuzeće.

No, australska Vlada u svojem priopćenju negira vlastite zakone tvrdivši da nikom ne garantiraju medicinsko izuzeće.

"Ne postoji jasno pravilo niti sigurnost da stranac može ući u Australiju. Postoje kriteriji po kojima mi to odobravamo i imamo svoje razloge za odbiti vizu. Nitko nije dao sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno", stoji u odgovoru Vlade Australije.

Međutim, najvažnije što stoji u priopćenju Vlade je činjenica da uopće neće biti bitno hoće li sud dozvoliti Đokoviću nastup na Australian Openu i slobodno šetanje po državi, što samo po sebi onda suđenje čini i pomalo redundantnim.

"Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantene na slobodu, mi ga i dalje možemo staviti u pritvor, bez obzira na odluku suda. Odluka suda da bude pušten na slobodu ne jamči da ga vlasti Commonwealtha neće opet privesti", oštra i iznenađujuća je stavka u službenom priopćenju. 

Komentara 18

KI
kimi
18:07 09.01.2022.

A pljujemo po onom bucku iz Severne Koreje...Čemu onda ova farsa sa sudom i ona priča o pravnoj državi? Sada je već kristalno jasno o čemu se ovde radi i zašto su ga namamili da dođe u Australiju ali to neće promeniti činjenicu da su juče imali 115.000 obolelih

SD
sdragan
17:28 09.01.2022.

Zar sudstvo nije neovisno? Ako ga sud oslobodi...Kako ga drzava moze ponovo uhititi...Pa tako mogu u nedogled da se nadmudruju?

DU
Deleted user
18:05 09.01.2022.

zar mislite da se prema starosjediocima Aboridinima ponasaju drugacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije