Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako propada NK Zagreb

Ante Vrdoljak: To nije klub, nego trgovina mješovite robe

13.03.2016., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Hajduk - NK Zagreb. Gabrijel Boban. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/9
23.09.2016.
u 15:24

Srditi trener/predsjednik je nakon utakmice u Bjelovaru zadržao Zagrebove igrače u svlačionici sat vremena držeći im bukvicu, pozivajući ih na odgovornost. A kome će on odgovarati za sve što posljednjih godina snalazi NK Zagreb?

Može li gore, pitaju se simpatizeri nekadašnjeg hrvatskog nogometnog velikana NK Zagreba, pregaženoga u šesnaestini finala Hrvatskog kupa u Bjelovaru s 0:4!

Nešto slično pjesnicima se dogodilo i 2014. godine, kada je u istoj fazi natjecanja bolja bila Opatija, na jedanaesterce. Ali ovih 0:4 pamtit će se kao jedan od najstravičnijih brodoloma u tzv. Medićevoj eri.Doznajemo kako je srditi trener/predsjednik nakon utakmice u Bjelovaru zadržao Zagrebove igrače u

svlačionici sat vremena držeći im bukvicu, pozivajući ih na odgovornost. A kome će on odgovarati za sve što posljednjih godina snalazi NK Zagreb?

Otjerali bismo petoricu

– Sjećam se, jednom smo u prijateljskoj utakmici od jednoga maloga kluba iz treće lige bili poraženi s 1:3. Tada smo odmah otjerali iz kluba petoricu igrača – kazao nam je dugogodišnji Zagrebov predsjednik Ante Vrdoljak.

Pitali smo ga kako gleda na aktualnu situaciju u svom nekadašnjem klubu.

– Ma tamo klub odavno ne postoji. Postoji samo jedna trgovina mješovite robe koju je netko u Gradu nekome poklonio. Nevjerojatno je da se jedan nekada ugledan i stabilan klub može toliko srozati – rezignirano govori Vrdoljak.

Kamo god se okrenete, nered, potpuni nemar, kaže bivši predsjednik.

– Stadion u Kranjčevićevoj zjapi prazan, potpuno zapušten, kao da nikoga više ne zanima. Utakmica se odigra, svi se nakon nje raziđu i tamo ulazi tko hoće i kako hoće. S druge strane, dobili su kamp u Veslačkoj i neshvatljivo mi je da se klub s takvim uvjetima koprca u drugoj ligi – čudi se Vrdoljak.

Nema Skupštine, IO-a...

Idemo dalje, kaže Vrdoljak, NK Zagreb nema ni Skupštinu ni Izvršni odbor, veterani su mu davno okrenuli leđa.

– Tužno je to gledati. A sve se to događa u eri našega gradonačelnika “Mile Fontane”. Želio je biti premijer, a pogledajte na što sliče nekada uzorni sportski klubovi, Mladost u vaterpolu, KK Cibona, KK Zagreb, pa i NK Zagreb. Tragedija je da klub može ovisiti o volji jednoga čovjeka – dodao je Vrdoljak.

Koliko u današnjem NK Zagreb drže do sebe, svjedoči i izgled njegove službene stranice. Na njoj su još uvijek na popisu igrača Livaković, Stepčić, Jurendić, Mitrović, Krovinović, G. Boban..., kao trener još se vodi Vjekoslav Lokica (otišao prije dvije i pol godine), kao direktor Vincenzo Cavaliere, kao sportski direktor Igor Čalo. Posljednja vijest u arhivi datira iz veljače 2016. godine: najava prve proljetne utakmice protiv Dinama (!?).

Slika i prilika “nekadašnjega kluba” NK Zagreba koji još uvijek drži rekord posjećenosti maksimirskog stadiona i koji je 2002. godine bio prvak.

Danas je tek petoplasirani drugoligaš. Što čak i ne zvuči tako loše s obzirom na trend nezaustavljivoga poniranja.

– Srećom je druga liga takva da se ovakav Zagreb u nju čak dobro i uklapa – cinično zaključuje Ante Vrdoljak.

Koliko Zagrebu leži novonastalo okruženje, govori i podatak da u šest kola ima samo jedan poraz. Primjerice, Dražen Medić, koji se i dalje predstavlja kao trener, nokautirao je Bišćanov Rudeš s 5:1, nadigrao Imotski i Sesvete...

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
23:12 23.09.2016.

Potop je krenul kdaj je klub svoju tradicionalnu bijelo-plavu boju zamjenil za "crveno-belu" koja se nikak ni uklapala. Ak se neki ne sječaju to je bilo vrjeme dok je Bilan svom gazdi Milanoviću "poklonil" novi komplet dresova jer mu je sin igral za NK Zagreb !!!

PE
PeaceDefender
16:34 24.09.2016.

"...koju je netko u Gradu nekome poklonio." Sve se zna, Milan Bandić, poklonio svom zemljaku i velikom prijatelju Mediću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije