Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAĐARI U LOVU NA FF

Alilović: U životu sve mogu obraniti, samo ne Horvatov lob

'20.10.2013., Zagreb - EHF Liga prvaka, RK Croatia Osiguranje - MKB-MVM Veszprem.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
22.10.2013.
u 08:30

- Veszprem diše za rukomet, i u to sam se uvjerio bezbroj puta. Kažu da se sprema još više navijača na sljedeće gostovanje, u Celje - istaknuo je Alilović.

Mađarski Veszprem na odličnom je putu da se domogne završnog turnira Lige prvaka. Uostalom, od trećeg najskupljeg europskog kluba, s proračunom koji je službeno osam, a neslužbeno čak deset milijuna eura, drukčije se i ne očekuje. U bogatom mađarskom klubu ističu se i dva hrvatska igrača, jedan sadašnji i jedan bivši reprezentativac: Mirko Alilović i Renato Sulić, koji je prije deset godina, igrajući za Hrvatsku, bio svjetski prvak u Portugalu. Obojica su se istaknula u visokoj pobjedi nad zagrebašima, posebice Mirko Alilović, koji je obranio dva sedmerca i imao ukupno 21 obranu.

- Mislio sam da će biti puno teže doći do pobjede, ali smo sjajno otvorili utakmicu i već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da nam ne mogu ništa. Naša obrana 6-0 jednostavno nije dopustila previše šuteva zagrebaša s vanjskih pozicija. U nastavku smo rutinski priveli utakmicu kraju - rekao je Mirko Alilović.

Mađari su imali sjajnu podršku s tribina, gdje ih je bodrilo 2000 navijača.

- Veszprem diše za rukomet, i u to sam se uvjerio bezbroj puta. Kažu da se sprema još više navijača na sljedeće gostovanje, u Celje - istaknuo je Alilović.

U Veszpremu ne kriju da žele ove godine na vrh.

- Da, nije tajna. Ova momčad gradila se posljednjih pet, šest godina, uložen je velik novac i bilo bi veliko razočaranje kada ne bi otišli na završnicu u Köln.

Zlatko Horvat i njemu je uspio \"prodati\" lob kod sedmerca.

- Mogu mu sve obraniti, ali lob nikako. On ima najbolji lob na svijetu - zaključio je Alilović.

Renato Sulić je nedavno navršio 34 godine, a još igra i izgleda kao mladić. U obrani neprelazan, u napadu je utrpao pet pogodaka bez previše muke. Kako bi nam samo dobro došao u reprezentaciji...

- Na tu temu više ne razgovaram, sve sam rekao nakon što sam napustio pripreme uoči Svjetskog prvenstva u Švedskoj 2011. godine (da ne želi igrati za Hrvatsku dok je izbornik Goluža, nap. ur.) - rekao je Sulić.

O Zagrebu?

- Na terenu je bilo previše jednostavno, slomili smo ih na početku utakmice kada smo igrali čvrstu obranu. Dobro smo se pripremili za zagrebaše, nisu nas s ničim mogli iznenaditi...

>> Čak tri Hrvata u idealnoj sedmorci četvrtog kola Lige prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije