Naslovnica Sport Nogomet

Ako je sve čisto, neka HNS pokaže specifikaciju za potrošenih 14 milijuna kuna!

– Hrvatski nogometni savez slovi za jedan od najzatvorenijih nacionalnih nogometnih saveza u Europi pa se 'ko pura dreku' čude ako se javno propituje kako troše namjenski Uefin novac.
06. prosinca 2017. u 13:04 31 komentara 1673 prikaza
Dario Šimić u Splitu
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Dario Šimić nije uspio skupiti devet potpisa županijskih nogometnih saveza i neće biti kandidat za predsjednika HNS-a. Predsjednik tako ostaje Davor Šuker, a Inicijativa za vraćanje povjerenja u hrvatski nogomet objavila je priopćenje koje donosimo u cijelosti.

Dario Šimić SAD JE JASNO Dario Šimić priznao poraz! Šuker ostaje predsjednik HNS-a

"Hrvatski nogometni savez slovi za jedan od najzatvorenijih nacionalnih nogometnih saveza u Europi pa se 'ko pura dreku' čude ako se javno propituje kako troše namjenski Uefin novac. Da je do točnih informacija lako doći, kako oni tvrde u svojem priopćenju, ne bi se to pitanje ni postavilo. Dakle gospodo iz HNS-a, lijepo vas molimo da cjelokupnoj hrvatskoj javnosti otvoreno i transparentno specificirate na što je točno utrošeno 14 milijuna kuna do kraja 2016. i koliko je novca s istog računa potrošeno ove godine?

Koliko je potrošeno na:
1) opsežnu izvedbenu dokumentaciju projekta
2) rušenje postojeće građevine
3) iskop zaštitne jame
4) tekuće troškova održavanja objekta (kojeg objekta?)
5) zahtjevno arhitektonsko rješenje
6) plaće zaposlenika tvrtke Svetice Sport d.o.o.
7) sve ostalo

Dario Šimić u Splitu
1 / 8
Zdravko Mamić - Davor Šuker

Podsjećamo, HNS je za izgradnju kampa Svetice primio približno 52 milijuna kuna (6,9 mil. eura) namjenskih sredstava Uefina HatTrick programa, pripremajući se za izgradnju nacionalnog nogometnog kampa na Sveticama. Planirano je da kamp u potpunosti financira Uefa, pa je HNS dodatna sredstva za izgradnju mislio namaknuti od drugih Uefinih fondova, što bi značilo da u razdoblju od 2014. do 2024. ništa ne bi ostalo za infrastrukturu nogometnih centara i naše prvoligaše.

Pusta obećanja Evo što je sve Šuker obećao 2012. godine! A ispunio je tek 20 posto...

Upravo je Dario Šimić prvi javno kritizirao takvu politiku Saveza zagovarajući raspodjelu novaca za izgradnju regionalnih centara po cijeloj Hrvatskoj, umjesto guranja svih novaca u kontroverzni projekt u Zagrebu. Tada se HNS, potpuno lišen osjećaja za dijalog i argumentiranu raspravu, nije uopće oglašavao već se 'o svakom trošku odnosio odgovorno i profesionalno'. To što je kamp u nekom trenutku trebao koštati 10 do 11 milijuna eura (75 do 82,5 milijuna kuna), zatim 92 milijuna kuna pa 212 milijuna kuna te se konačno od njega u potpunosti odustalo, nikoga to nije trebalo zabrinjavati, niti se o tome željelo raspravljati.

Onda se, nenadano, odustaje od kampa iako je gospodin Vrbanović u lipnju 2016. vrlo samouvjereno izjavio: 'Vjerujem da će hrvatska reprezentacija prije Svjetskog prvenstva u Rusiji moći konačno isprobati naš kamp. Nismo htjeli ići ni s kakvim praznim pričama pa, kao što se jednom na drugoj lokaciji dogodilo, postavljati kamen-temeljac i raditi spektakle bez pokrića, čekali smo da riješimo kompletnu papirologiju i sada je jasno, radovi samo što nisu startali.'

Svetice PRIOPĆENJE HNS reagirao: To je promašeno i zlonamjerno

Međutim, gradnja kampa se pokazala kao prazna priča, čak ne ni prazna, već u minusu 14 milijuna kuna, koliko je za nju do kraja prošle godine utrošeno.

U proteklih pet godina mandata gospodina Šukera nije bilo novaca za obnovu igrališta prvoligaša, a sada odjednom novca za to ima. Na pretek. I za prvoligaše i za niželigaše.

Davor šuker i Andrej Plenković Premijer o izborima Plenković: Problemi u hrvatskom nogometu moraju se početi rješavati

I ne samo to, već se na kraju HNS-ova priopćenja lakonski tvrdi da 'visina troškova ne iznenađuje bilo koga tko razumije proporcije ovakvog građevinskog projekta', kao da je HNS dosad realizirao ijedan iole važan građevinski projekt onakvih proporcija i onako zahtjevnog arhitektonskog rješenja", stoji u priopćenju Inicijative za vraćanje povjerenja u hrvatski nogomet.

Damir Mišković Rijeka Mišković umjesto ostavke poručio: Nismo ni za Šukera ni za Šimića! Nemam veze s Mamićem Šuker Zbog sitnih interesa Pirova pobjeda: Evo koji se lokalni HDZ-ovci neće odreći Šukera Dario Šimić u Splitu NAVIJAČKE SKUPINE Torcida, BBB, Armada i Kohorta na istoj strani - za smjenu Šukera
Advent u Zagrebu
Zagrebački advent
Zašto svi luduju za germknedlama, što je to kitnkez i gdje se krije Artomat?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Los gubitnik. Nadam se da iz bjesa nece napasti neku zenu, ili nacrtati koju svastiku. Najbolje bi mu bilo da otidje do Radje u Dubai da se malo smiri, uz par savjeta kako doci u vodstvo nekoga sportskoga saveza i ... prikaži još! unatoc katastrofalnim uspjesima biti junak domacih medija.

 • Deleted user:

  hahahah Index,kurir,telegram ,tportal ,net,yutarnj,rtl,nova i ostali mediji su sa svojim anketama opet ispali predmet sprdnje i jeftine propagande

 • GMBH:

  UEFA dala pare, sta Simic ovlasten da ispituje za njihove pare. Jel HNS pita Simica sto toliko naplacuje losu kavu?