Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

Miletić: Od '93. ovo je najveća IDS-ova pobjeda

jakovčić
Duško Marušić/Pixsell
05.06.2013.
u 12:07

Za realizaciju nove Opće bolnice, nastavak gradnje Istarskog ipsilona, studentskog kampusa, putničkog terminala te stavljanje u funkciju razvoja bivših vojnih područja Miletić kaže i da im je potrebna snažna podrška Vlade

Od '93. godine ovo je najveća pobjeda IDS-a, kazao je danas u Puli potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić ustvrdivši kako Istra ne prihvaća govor mržnje, podmetanja i klevete zbog čega su građani i ovoga puta kaznili one koji su se takvim metodama služili.

Za realizaciju svih zacrtanih ciljeva, novu Opću bolnicu, nastavak izgradnje Istarskog ipsilona, studentskog kampusa, putničkog terminala u pulskoj luci te stavljanje u funkciju razvoja bivših vojnih područja, Miletić kaže i kako im je potrebna snažna podrška Vlade te dodaje kako je jedan od glavnih razloga ulaska IDS-a u Kukuriku koaliciju bio program decentralizacije države. Naglasio je pritom da ne misli isključivo na fiskalnu decentralizaciju, već i na decentralizaciju odgovornosti i prava.

– Moramo razmišljati o dobrobiti naših građana, neovisno o političkim razlikama – kazao je Miletić dodavši kako je Istra premala da bi se dijelili.

I glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon govorio je o izbornom uspjehu stranke, nazivajući ga povijesnim.

– Od 472 vijećnika i vijećnica u Istarskoj županiji IDS ih ima 242. Na vlasti smo u čak 19 općina – zaključio je Chiavalon istaknuvši kako u Županijskoj skupštini kao i Gradskom vijeću Pule imaju stabilnu većinu što će im osigurati mirno i staloženo donošenje odluka.

Osvrnuo se i na Kajinovu izjavu da je od 3. siječnja 2013. krenuo od nule. Chiavalon kaže da je upravo od toga datuma Damir Kajin svjesno krenuo u rušenje IDS-a.

Chiavalon je zaključio kako Kajinu treba medicinska, psihološka pomoć. - On je od članova IDS-a svojedobno tražio testiranje na drogu, došlo je vrijeme da on predoči svoj psiho test, jer je u posljednjih godinu dana izrekao previše laži, obmanjivao građane Istre, blatio stranačke kolege, izjavio je glavni tajnik IDS-a.

Kajin je tvrdio kako se, ukoliko ne prođe na ovim izborima, povlači iz politike, podsjetio je Chiavalon, a na novinarsko pitanje drži li da se i Jakovčić treba, kako je i najavio, povući iz politke, reagirao je potpredsjednik IDS-a Miletić objasnivši kako će na to pitanje morati odgovoriti sam Jakovčić.

>>SDP izgubio najveći istarski grad Pulu: Kajin neće biti župan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije