Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Nova zgrada OŠ Josipa Matoša: Bolji uvjeti za djecu s teškoćama u razvoju

OŠ Josipa Matoša
Foto: Branimir Bradarić
1/3
11.03.2014.
u 20:54

"Presretni smo jer sa novom zgradom dobivamo dodatne prostore za rad sa djecom"

Rezanjem vrpce i prigodnom svečanosti danas je župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić svečano otvorio novu zgradu OŠ Josipa Matoša u Vukovaru koju pohađaju djeca sa teškoćama u razvoju. Tri godine trebalo je od ideje da se otkupi devastirana kuća i zemljište do završetka obnove i opremanja nove školske zgrade u što je uloženo oko tri milijuna kuna.

– Presretni smo jer sa novom zgradom dobivamo dodatne prostore za rad sa djecom. Škola trenutno ima 60 učenika ali svake godine priliv djece sa različitim oštećenjima je sve veći. Isto tako veća su i oštećenja što zahtijeva i više prostora, rekla je ravnateljica škole Anica Birač. Prema najavama iz škole u novim školskim prostorijama nalazit će se dvije skupine djece sa autističnim spektrom od 18 – 21 godine. Postoji i senzorička soba, obiteljsko savjetovalište, rana intervencija, dijagnostika.

- Svi ti sadržaji dodatno će poboljšati odgoj djece i njihovo obrazovanje što će im omogućiti da budu što samostalniji u budućem životu, istakla je Birač.

Novi prostori škole prostiru se na 475 četvornih metara na četiri etaže i sa vrtom površine oko 600 kvadrata. Posebna novost je senzorička soba koja je do sada nedostajala u odgoju i obrazovanju polaznika škole i njihovim rehabilitacijskim sadržajima. Birač kaže kako se radi o novom, modernom i motivirajućem načinu rada koji pobuđuje sva osjetila kod korisnika s ciljem da bolje prihvate rehabilitacijske sadržaje.

– Sve ovo ipak još nije završena priča jer nam i dalje nedostaje briga o najmlađima. Planiramo i to ali kako za sada nema suglasnosti o zapošljavanju novih djelatnika trenutno ne možemo s tim započeti. U svakom slučaju u budućnosti planiramo i to provesti, a za najmlađe je potrebno osigurati još posebnih sadržaja, najavila je Birač.

Među uzvanicima je bio i župan Vukovarsko – srijemske Božo Galić koji je istakao zadovoljstvo sa realiziranim projektom.

– Rad i aktivnosti škole pratim već niz godina. Na prijedlog ravnateljice krenuli smo u kupovinu i izgradnje kuće. Jedan je ovo od dražih projekata za mene jer je namijenjen djeci sa posebnim potrebama i za njihove bolje uvjete. Planiramo u budućnosti svakako nastaviti i dalje sa sličnim projektima i pomagati školi, najavio je Galić. OŠ Josipa Matoša jedina je ovakva škola na području Vukovarsko – srijemske županije koju polaznici pohađaju do najduže 21 godine života.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije