Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljski savjetnik

Iako smo dijete pripremali, odlazak u školu postao je prava mora

školarci
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
23.09.2014.
u 21:00

Veze koje djeca uspostave često su čvršće nego što roditelji mogu zamisliti

P: Moja kći ove je godine krenula u školu, no polazak se pretvorio, ma koliko smo se pripremali, u pravu moru. Naime, naša Tia krenula je u školu nedaleko od kuće, a njezina najbolja prijateljica iz vrtića s kojom je odrastala u nešto udaljeniju. Obje teško podnose razdvojenost pa čak i do te mjere da odbijaju odlazak na nastavu, a na satovima čak i plaču.

Marko i Marijana H. (Varaždin)

O: Polazak u školu trebalo bi biti razdoblje sa što manje stresa kako bi djeca prihvatila taj novi obrazovno-radni dio života u koji ulaze. Upravo je zato na roditeljima da ih pripreme, što su Tijini mama i tata i učinili. No, djeca se vežu za svoje prijatelje i čvršće nego što odrasli mogu zamisliti pa razdvajanje može biti iznimno traumatično. Tim više ako je riječ o djeci koja su jedinci i kojima je pronalaženje vjernog prijatelja u djetinjstvu svojevrsni nadomjestak za brata ili sestru.

Savjetovala bih roditeljima obiju djevojčica da sjednu i dogovore se o tome da male prijateljice ponovno spoje u istom razredu i školi. To će, za očekivati je, biti stimulativno za njih, ali i proces prihvaćanja obrazovnih i radnih navika. Neka u donošenje takve odluke svakako uključe školske pedagoge i psihologe kako bi si olakšali, a potom i nastavničko vijeće.

>>Najviše učenika instrukcije uzimalo iz matematike i engleskog jezika

>>Počinje škola. Tate i mame, opustite se!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije