Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka akademije

Zuhra razočaran jer ne može sinu platiti školarinu: 'Osjećao sam se bijedno'

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
23.09.2020.
u 13:11

Ravnatelj Račić na sve je rekao kako Akademija djeluje već 28 godina te da su i oni u početku imali mogućnost plaćanja na rate preko uplatnica, no da su "gubili dane i dane na moljakanja roditelja da plate", zbog čega su se osjećali kao utjerivači dugova.

Zagrebački glumac Zlatan Zuhrić Zuhra još je jedna žrtva pandemije koronavirusa. Pandemija je stopirala mnoge projekte u svijetu, ali i u Hrvatskoj, a jedan od tih bila je i njegova predstava s Tinom Sedlarom koja je sve do proljeća punila kazališne dvorane. Međutim, nakon pandemije, Zuhra je ostao bez angažmana i prihoda.

1/6

– Nisam želio kukati ni jadati se, ali me ovih dana jedna obična životna situacija dovela do toga da progovorim jer se radi o mojem djetetu. Moj sin već tri godine uči svirati bubnjeve u Rock Akademiji i doista je posvećen glazbi. Uz to, od ove godine je maturant u srednjoj grafičkoj i htio sam mu i ove godine omogućiti nastavak glazbenog obrazovanja – priznao je Zuhra za 24 sata. 

Ovih dana krenuo je na set nove RTL-ove serije ''Blago nama'', no prvi honorar bit će tek za mjesec dana.

– Na četvrtoj godini, osim individualnih satova, Vjeko je trebao pohađati i solfeggio te skupno sviranje pa je to uvećalo školarinu do iznosa od oko 4500 kuna, što ovoga trenutka supruga i ja stvarno nismo u stanju keširati jer trenutačno živimo samo od njezine plaće. Budući da moj sin već tri godine pohađa Rock Akademiju i oduvijek smo plaćali na vrijeme, mislio sam da će mi izaći ususret i omogućiti da platim školarinu u nekoliko rata preko uplatnica, ali sam se prevario – rekao je razočarani glumac koji je pokušao i kod direktora Ladislava Račića, no i on ga je odbio. 

– To me stvarno naljutilo i razočaralo, a pred vlastitim sinom sam se osjećao bijedno. Ne razumijem da netko tako olako može odbiti običnu ljudsku molbu i ne shvatiti moju trenutačnu financijsku situaciju – kaže Zuhrić.

Ravnatelj Račić na sve je rekao kako Akademija djeluje već 28 godina te da su i oni u početku imali mogućnost plaćanja na rate preko uplatnica, no da su "gubili dane i dane na moljakanja roditelja da plate", zbog čega su se osjećali kao utjerivači dugova. 

– Na rate se može plaćati preko kartice, a ako roditelji ili djeca nisu zadovoljni programom, vraćamo im novac. Omogućili smo mnogima i stipendije, ali nažalost vremena su takva da se i mi borimo za opstanak – rekao je Račić na sve. 

Ključne riječi

Komentara 78

MF
mima.flu
14:04 23.09.2020.

Privatne škole se plačaju...dobro jutro!

ZA
zadar1
13:38 23.09.2020.

a da je raditi sto !?

DU
Deleted user
14:22 23.09.2020.

Ne kužim pa platiš na kartice na rate....jedino mi nije jasno da nemaš kartice..i što ti je čovjek kriv zato što štiti instituciju za koju je odgovoran...e moj Zuhra, ljudi nemaju danas platiti djeci ni za ljetovanje sedam dana pa šute, a ti ne možeš iskeširat 4500 soma kuna, posudi od Pervana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije