Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dora 2024.

VIDEO Alen Đuras: Iza moje pjesme stoji švedski tim ljudi, želim predstaviti tamburicu svijetu

23.02.2024.
u 16:08

S Alenom Đurasom razgovarali smo nakon generalne probe uoči druge polufinalne večeri glazbenog natjecanja Dora.

Izvođač s kojim smo razgovarali nakon generalne probe bio je Alen Đuras koji će srca gledatelja pokušati osvojiti pjesmom "A Tamburitza Lullaby". Dosad je radio na mnogim projektima, gledali smo ga u HRT-ovom glazbenom showu "A strana", nastupio je u drugoj sezoni show The Voice prije sedam godina, sudjelovao je u sinkronizaciji crtanih filmova, pjevao je i u emisiji Volim Hrvatsku te bio mentor u "Zvijezde pjevaju". Dora mu je ipak popriličan zalogaj, a otkrio nam je sve o pjesmi i tome kako se osjeća ususret večerašnjem nastupu.

- Jako sam zadovoljan kako je protekla ova generalna proba, stvarno je sve super. Veselim se za večerašnji nastup - kazao nam je dobro raspoloženi Đuras, a potom ga je novinar upitao kako je moguće uskladiti tamburice u modernoj produkciji. - Iza ove pjesme stoji jedan švedski tim ljudi, ali naravno i onih iz Hrvatske. Prije nekoliko godina ti Šveđani su došli u Hrvatsku i vidjeli Krunu kako svira tamburicu i sinula im je ideja da ukomponiraju taj instrument u modernu pjesmu - dodaje Alen Đuras. 

 

VIDEO: Alen Đuras nakon probe na Dori

VEZANI ČLANCI:

 

- Moja je prednost ta što imam taj tradicionalni element u pjesmi kao što je tamburica, u svijetu bi stvarno mogli prepoznati taj element i otkriti novi instrument - govori glazbenik. Koga smatrate najvećom konkurencijom - upitao ga je novinar, a on mu je odgovorio. - Nikog ne gledam kao konkurenciju, već ovo natjecanje gledam samo kao prezentaciju sebe. Mislim da smo mi svi jedna velika obitelj zato što se bavimo glazbom, a ovdje sam došao samo uživati i otpjevati svoju pjesmu najbolje što mogu - skromno je rekao te i naglasio kako se nada da će publika prepoznati njega i njegovu pjesmu te ga poslati na Eurosong u Švedsku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije