Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sedam dana tišine

Velika tuga u Veloj Luci: 'Teško je, boli. Svi smo to očekivali, ali...'

Oliver Dragojević u svojoj Veloj Luci
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
30.07.2018.
u 18:56

Oliver će biti sahranjen u srijedu poslijepodne na mjesnom groblju svetog Roka, a načelnica Katarina Bikić drži da će doći jako puno ljudi

Vela Luka, rodno mjesto preminulog Olivera Dragojevića, tjedan će dana biti u tišini. Zbog smrti velikog glazbenika na sedam dana bit će odgođeno Luško lito i Open Jazz Festival čiji je jedan od osnivača upravo Dragojević. Pred obiteljskom kućom Velolučani pale svijeće, a pred vratima ostavljaju cvijeće, piše Slobodna Dalmacija.

- Svi smo to očekivali, ali kad smo dobili vijest da je umro, nikome nije bilo lako - kaže  konobar Antonio Sirovica.

- Teško je, boli. Bio je kralj Vele Luke - kaže Mirko Rubeš, skrivajući suze sunčanim naočalama. 

Oliver će biti sahranjen u srijedu poslijepodne na mjesnom groblju svetog Roka, a načelnica Katarina Bikić drži da će doći jako puno ljudi.

- U dogovoru s obitelji, Općina će pripremiti sve što treba za pogreb. Osigurat će se dovoljno mjesta za parkiranje, a u Općini će se otvoriti i knjiga žalosti. Najvjerojatnije ćemo zatražiti od Jadrolinije i dodatne trajekte jer zadnji koji iz Vele Luke polazi za Split je u 13.45.

- Vela Luka je neizmjerno zahvalna Oliveru jer ju je na sebi svojstven način promovirao gdje god je mogao i kad god je imao priliku. Bio je najveći promicatelj Vela Luke u koju je često navraćao, a u zadnje vrijeme sve je više vremena u njoj provodio. Hvala mu još jedno za sve što je Vela Luku napravio - ističe načelnica.

Oko 500 brodica s otoka Hvara i Visa okupit će se u utorak navečer između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi odali počast Oliveru Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude plovio tim morskim područjem u smjeru Vela Luke na Korčuli gdje je odrastao, doznaje se u Građanskoj inicijativi otoka Hvara i Visa koja priprema tu počast velikom glazbeniku.

Brodice koje budu okupljene između luke Hvar i Paklenih otoka trubljenjem će odati počast Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude prolazio pored Hvara, rekli su Hini iz te Građanske inicijative.

Katamaran s lijesom Olivera Dragojevića, koji će iz Splita isploviti u utorak u 19,50 sati, ploveći prema Vela Luci na Korčuli, blizu Hvara bi mogao stići oko 20,30 sati kad je zakazano okupljanje brodica s Hvara i Visa.

Pogledajte video o Oliverovom životu:

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar vitez
vitez
13:54 30.07.2018.

Pjevao je u Parizu. Tokiju, New Yorku, Moskvi, ali u Srbiji ne. Zvali su ga, dolazili ne njegove koncerte u Hrvatskoj i Sloveniji, ali Oliver Srbiju nije želio ići. Još od rata Dragojević je više puta isticao stav kako suu Srbi nanijeli previše zla njegovoj Hrvatskoj da bi on ikad tamo nastupio:"Nema novaca za koje bi pjevao u zemlji koja je nanijela tolika zla mojoj Hrvatskoj.” Svaka čast, Olivere! Kad bi imali takve ponosne hrvatske političare poput tebe, počivaj u miru!

DU
Deleted user
14:24 30.07.2018.

Pa dajte više nekog poštovanja prema čovjeku i ostavite ga bar sad na miru. Sad će te ga razvlačiti mjesecima po novinama.Imajte bar malo dostojanstva.

DU
Deleted user
15:58 30.07.2018.

Dakle vecernji....sramotno kakvu ste fotografiju stavili. Oliver sa cigaretom u ruci za poker aparatom! Pitanjem jeli to radi neukusa, nepostivanja ili pomama za klikovima???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije