Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Oliver Dragojević postaje počasni građanin Splitsko-dalmatinske županije

- Oliver Dragojević je čovjek koji je zadužio i proslavio Dalmaciju i Splitsko-dalmatinsku županiju - rekao je župan Boban.
30. srpnja 2018. u 15:33 12 komentara 1275 prikaza
Oliver Dragojević
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Na sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak je minutom šutnje odana počast istaknutom glazbenom umjetniku Oliveru Dragojeviću koji je umro u nedjelju, a na prijedlog župan Blaženka Bobana uvrštena je na dnevni red i točka o donošenju odluke da se Dragojevića proglasi počasnim građaninom te županije.

Oliver Dragojević u svojoj Veloj Luci Sedam dana tišine Velika tuga u Veloj Luci: 'Teško je, boli. Svi smo to očekivali, ali...'

- Oliver Dragojević je čovjek koji je zadužio i proslavio Dalmaciju i Splitsko-dalmatinsku županiju - rekao je župan Boban.

Na dnevnom redu današnje sjednice je, među ostalim, i izvješće o stanju i planiranoj izgradnji cesta na području županije. 

Prije početka sjednice predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak i predsjednik splitskog HSLS-a Tonči Blažević pokušali su uručiti županu Bobanu, kako su rekli, "šator za kampiranje pred Vladom"  podsjetivši ga, kako su istaknuli, na njegovo predizborno obećanje da će kampirati pred Vladom dok se ne riješi problem "prometnog čvora oko Splita", odnosno prometnih gužvi između Trogira, Splita i Omiša.

Oliver Dragojević PRVI PUT U HRVATSKOJ Vlada: U utorak će biti dan nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića

Župan je odbio primiti "šator za kampiranje pred Vladom" podsjetivši ih da je u predizbornoj kampanji govorio o kampiranju radi izgradnje tunela kroz Kozjak a ne za prometnicu od Omiša do Splita. Boban je istaknuo da Vlada RH na sjednici u Splitu raspravljala o cesti Split-Omiš kao strateškom prometnom projektu.

Oliver Dragojević Život obilježen glazbom Svirao je gitaru, harmoniku, bas, bubnjeve... ali od klavira se nikada nije htio odvojiti

Na prosvjednom skupu uoči sjednice splitsko-dalmatinske županijske skupštine uz tek nekoliko nazočnih Puljak, Blažević i predstavnici Građanske inicijative za brzu cestu "Trogir-Omiš" istaknuli su transparent s natpisom "'Brza' cesta Trogir -Omiš."

Oliver Dragojević (1) RENATA RAŠOVIĆ Otišao je čovjek koji nije trebao umrijeti da bismo znali koliko je velik
Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • WellDone:

    Zbogom veliki. https://youtu.be/wglDvH56M78

  • evilelvis:

    besmislice, pa kome ovo treba, nemojte se sramotit - pustite severinu i druge strace da se blamiraju i glumataju oko smrti ovog covjeka

  • Deleted user:

    Dajte ne prtljajte vec po njemu nazovite neku vazniju ulicu ilintrg, setnicu...