Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADUŽIO DALMACIJU

Oliver Dragojević postaje počasni građanin Splitsko-dalmatinske županije

Oliver Dragojević
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/3
30.07.2018.
u 15:33

- Oliver Dragojević je čovjek koji je zadužio i proslavio Dalmaciju i Splitsko-dalmatinsku županiju - rekao je župan Boban.

Na sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak je minutom šutnje odana počast istaknutom glazbenom umjetniku Oliveru Dragojeviću koji je umro u nedjelju, a na prijedlog župan Blaženka Bobana uvrštena je na dnevni red i točka o donošenju odluke da se Dragojevića proglasi počasnim građaninom te županije.

- Oliver Dragojević je čovjek koji je zadužio i proslavio Dalmaciju i Splitsko-dalmatinsku županiju - rekao je župan Boban.

Na dnevnom redu današnje sjednice je, među ostalim, i izvješće o stanju i planiranoj izgradnji cesta na području županije. 

Prije početka sjednice predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak i predsjednik splitskog HSLS-a Tonči Blažević pokušali su uručiti županu Bobanu, kako su rekli, "šator za kampiranje pred Vladom"  podsjetivši ga, kako su istaknuli, na njegovo predizborno obećanje da će kampirati pred Vladom dok se ne riješi problem "prometnog čvora oko Splita", odnosno prometnih gužvi između Trogira, Splita i Omiša.

Župan je odbio primiti "šator za kampiranje pred Vladom" podsjetivši ih da je u predizbornoj kampanji govorio o kampiranju radi izgradnje tunela kroz Kozjak a ne za prometnicu od Omiša do Splita. Boban je istaknuo da Vlada RH na sjednici u Splitu raspravljala o cesti Split-Omiš kao strateškom prometnom projektu.

Na prosvjednom skupu uoči sjednice splitsko-dalmatinske županijske skupštine uz tek nekoliko nazočnih Puljak, Blažević i predstavnici Građanske inicijative za brzu cestu "Trogir-Omiš" istaknuli su transparent s natpisom "'Brza' cesta Trogir -Omiš."

Komentara 12

WE
WellDone
16:09 30.07.2018.

Zbogom veliki. https://youtu.be/wglDvH56M78

DU
Deleted user
15:44 30.07.2018.

besmislice, pa kome ovo treba, nemojte se sramotit - pustite severinu i druge strace da se blamiraju i glumataju oko smrti ovog covjeka

DU
Deleted user
15:50 30.07.2018.

Dajte ne prtljajte vec po njemu nazovite neku vazniju ulicu ilintrg, setnicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije