Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA 2017.

Sa Zečićem su napokon prestale priče da Ruže ne idu u Dalmaciju

06.02.2018.
u 15:54

Sama nagrada mijenjala se zajedno s razvojem medijskog prostora u Hrvatskoj, no nije se mijenjala njezina omiljenost

Prvih osam godina Ruže smo svečano dodjeljivali u Satiričkom kazalištu Kerempuh i ondje nam je na samoj svečanosti od neizmjerne pomoći bio producent Boris Geršak koji se brinuo ne samo o nagrađenima i novinarima Večernjeg lista nego svake godine i o sve brojnijoj sedmoj sili i svima ostalima koji su prepoznali značaj te jedinstvene medijske nagrade.

Sama nagrada mijenjala se zajedno s razvojem medijskog prostora u Hrvatskoj, pa su tako Karmela Vukov-Colić i Trpimir Vicković Vicko, koji je tih godina bio najpoznatiji pod nadimkom Budilica jer se tako zvala njegova superpopularna jutarnja emisija, dobili prve Ruže za radijske djelatnike. Te 1997. godine Ružu su dobili Daniela Trbović i Oliver Mlakar kao TV osobe godine, Ena Begović i Goran Višnjić, koji nam se na svečanu dodjelu javio telefonski iz Hollywooda, te Nina Badrić i Petar Grašo kao najbolji glazbenici. Te godine dodijelili smo i Ružu za najboljeg izvođača tamburaške glazbe, jer tada je u Hrvatskoj bila prava ekspanzija upravo tog dijela estradne scene, a prvom Ružom u toj kategoriji okitili su se Gazde.

Upravo te godine scenografiju za svečanu dodjelu Ruža u Kerempuhu radila je velika scenografkinja Latica Ivanišević, a izravni TV prijenos bio je na TV Mreži, koja je objedinjavala sve lokalne televizije i u tom trenutku bila ozbiljna konkurencija Hrvatskoj televiziji.

Velika iznenađenja

I sljedeća godina donijela je velika iznenađenja, bila je to godina “Upitnika” i Joška Lokasa, Nensi Brlek u TV Dnevniku, a čak dvije glazbene Ruže otišle su u Split, za pjevačicu godine Danijeli Martinović, a za pjevača godine Draženu Zečiću. Tada su napokon prestale priče da nitko iz Splita ne može dobiti Ružu jer dalmatinski glasovi uvijek pokleknu pred onim kontinentalnima gdje Večernji list ima veću nakladu. No, Oliver Dragojević je od samih početaka pobijao tu tezu, a pridružili su mu se i mnogi drugi iz jakih kreativnih snaga Dalmacije.

Deveta Ruža izišla je iz Kerempuha i preselila se u tadašnji hotel “Operu”, današnji “Westin”. Tada smo otkrili da od svih zagrebačkih hotela jedino taj ima dvoranu u kojoj je strop dovoljno visok da primi svu tehniku potrebnu za izravni TV prijenos, ali i najveća hotelska dvorana pokazala se premalom za sve one koji su dodjelu Ruža željeli vidjeti uživo.

Selidba u Boćarski dom

Tako je deseta Ruža održana u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma, a nakon toga nagrada je kratko nosila ime Večernjakov ekran te je dodjeljivana u Boćarskom domu. Nakon tih dodjela uslijedila je malo dulja stanka, a Večernjakova ruža slavodobitno se vratila prvi dan proljeća 2014. na velikom spektaklu na sceni HNK Zagreb, koji je od tada naš domaćin, u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji.

1/32

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije