Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova ruža

Trpimir Vicković Vicko: Sedam osvojenih Ruža i danas mi izmami osmijeh

vicko
Foto: Privatni arhiv
1/7
24.11.2013.
u 11:00

Na jednoj su dodjeli, sjeća se, rekli da će kategoriju radijskih voditelja prezentirati i dodijeliti Janica Kostelić. – Bilo mi je veliko razočaranje kada su zapravo vizualnim efektom simulirali njezinu prisutnost. No, prvom prilikom sam tražio čestitarske puse od Janice. To je bila prava nagrada – smješka se 48-godišnjak.

Ususret povratku Večernjakove ruže, tradicionalnog izbora Večernjeg lista u kojem će naši čitatelji nakon devetogodišnje stanke ponovno predlagati i birati najpopularnije medijske i glazbene osobe, radijski voditelj Trpimir Vicković Vicko, dobitnik čak sedam Ruža, sjeća se prijašnjih glamuroznih i svečanih dodjela te nagrade te svog životnog puta kojim se uspeo do titule jednog od najomiljenijih voditelja u domaćem radijskom eteru.

– Tih je godina konkurencija u svakoj kategoriji bila velika, brojna i jaka. Glas publike, čitatelja Večernjeg lista, ujedno i slušatelja radijskog programa, značio je posebno priznanje da je to što se radi prepoznato. Kod kuće imam cijeli buket, sedam Ruža zaredom osvojenih u kategoriji radijskog voditelja. I danas kad ih pogledam, brk mi oživi u veliki osmijeh. Znače mi priznanje da sam radio dobro, da me publika slušala. Hvala im na tome – govori Vicko. Unatoč brojnim Ružama, priznaje da se svaki put iskreno iznenadio kada su prezenteri pročitali njegovo ime.

Puse od Janice Kostelić

– Atmosfera je uvijek bila napeta jer nismo unaprijed znali tko je dobio. Neki nominirani kolege znali su mi dobaciti da mene boli briga jer sam već osvojio Ružu, a zapravo sam strepio kao i prvi put – kaže. Na jednoj su dodjeli, sjeća se, rekli da će kategoriju radijskih voditelja prezentirati i dodijeliti Janica Kostelić. – Bilo mi je veliko razočaranje kada su zapravo vizualnim efektom simulirali njezinu prisutnost. No, prvom prilikom sam tražio čestitarske puse od Janice. To je bila prava nagrada – smješka se 48-godišnjak. Vickove Večernjakove ruže imaju svoje mjesto među njegovim ostalim nagradama. – Lijepo ih je vidjeti. Bude uspomene. A možda ih bude još – priželjkuje Vicko. Želja mu se možda i ostvari jer je jedna od šest kategorija izbora dobitnika Večernjakove ruže, čija će se svečana dodjela održati nagodinu, i radijska voditeljica/voditelj godine. – Svaka nagrada i svako priznanje određeni je pokazatelj. Nagrade stručnog suda i publike ne nose istu težinu. No, potrebne su - kaže.

Publika prepoznaje kvalitetu

- Puno se toga promijenilo na sceni, tako i u svijetu radija. Danas su mnoge voditeljice i voditelji na radio došli iz drugih medija. Koliko će biti nagrađeni baš zbog rada na radiju, ne znam. Ne sumnjam u publiku jer je uvijek spremna nagraditi kvalitetu – smatra Trpimir Vicković koji je od 2010. izvršni producent na City radiju, gdje i dalje vodi jutarnji program “Dobro jutro uz Vicka!” te je jedan od osnivača udruge “VANG - val nove generacije” koja želi pomoći novoj generaciji medijskih djelatnika kroz predavanja i seminare te rad po principu kako, a ne što se mora da bi rezultat bio izvrstan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije