Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV emisija godine – RTL Direkt

Svaki je dan borba, izazov – izazov Ruže

Večernjakova ruža
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
02.04.2017.
u 10:00

Zoran Šprajc po svojoj djeci šalje autograme njihovim prijateljima i kaže da su prepoznali novi prostor i novu publiku

Najvažnije dnevne događaje iznesene informativno, direktno i sa stavom od ponedjeljka do četvrtka gledamo u RTL-ovoj emisiji RTL Direkt koju vodi Zoran Šprajc. Osim Šprajca i novinara, iza koncepta emisije stoje i dvije urednice, Mojmira Pastorčić i Danka Derifaj. Šprajc je i ove godine bio nominiran za TV osobu godine, nagradu koju je osvojio lani. Ove je godine Ružu za cijelu ekipu primio od pripadnika HGSS-a, koji su se na pozornicu doslovno spustili s krova kazališta.

– Nisam očekivao lanjsku Večernjakovu ružu, a ovu sam priželjkivao, znajući kakav nam je rejting i da smo druga najgledanija informativna emisija u Hrvatskoj – rekao je Zoran.

Iako nagrade poput Večernjakove ruže daju vjetar u leđa za daljnji rad, Šprajc je otkrio da one stvaraju i dodatan stres: – Kada se dogodi Ruža, to je jako lijepo i kruna onoga što radiš svaki dan. Svaki je dan stresan i svaki dan moramo opravdati očekivanja gledatelja, postići rejting ili gledanost. Ruža je lijepo zaokruživanje godine iza nas.

– Najponosniji sam na svoje urednice Mojmiru Pastorčić i Danku Derifaj te na svoje novinare. To su ljudi koji drže ovu emisiju. Malo se svađamo, malo imamo živčanih ispada, ali sviđa mi se što mi oni ne popuštaju i u 90 posto slučaja pokaže se da su bili u pravu. Svaki dan pronalazimo zajedničku priču, ali svaki je dan borba i novi izazov – rekao je Šprajc o svom timu.

Šprajc je stekao nevjerojatnu popularnost među mladim gledateljima zahvaljujući svojim komentarima i poštapalicama zbog kojih svi gledaju RTL Direkt. – Iznenadila me popularnost među mladima, ali to mi godi. Prijateljima svoje djece šaljem autograme. Nastao je potpuno neki novi prostor i nova publika, što mi je jako drago – tvrdi Šprajc.  

>>Čast mi je pobijediti u kategoriji u kojoj sam bila nominirana kao jedina žena

>>Ruža pripada mojoj jutarnjoj ekipi, oni su moj stup i izvor energije

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije