Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antiupalni učinak

Što jedu Jelena i Novak Đoković? Ne konzumiraju meso, a ona ne pije kavu ni alkohol

Beograd: Novak Đoković Fondacija organizirala susret s poznatim govornikom dr. Gaborom Mateom
Foto: Antonio Ahel
1/9
18.02.2024.
u 09:00

Novak Đoković i njegova supruga Jelena  iz svoje su prehrane u potpunosti izbacili meso te jako paze na odabir namirnica i njihovu kvalitetu, a jednu namirnicu supruga srpskog tenisača gotovo svaki dan koristi u jelima koja priprema.

Jelena Đoković, baš kao i njezin suprug, poznati tenisač Novak Đoković jako paze na svoju prehranu, a Jelena je jednom prilikom na svom blogu napisala tekst koji je naslovila "Kako sam otkrila što je najbolje za moje zdravlje". Otkrila je kako ne pije kavu niti konzumira kofein u bilo kojem obliku.  - Ne koristim kofein ni u kojem obliku. Čak ni u zelenom čaju. Možda većini ljudi kava nije porok, ali za mene je porok sve što bi u meni moglo izazvati ovisnost koje se ne bih mogao riješiti. Nikada nisam voljela pomisao da izgubim kontrolu nad svojim tijelom - napisala je Jelena, prenosi Blic. Objasnila je kako istraživanjem pronašla druge načine kako zadržati fokus i biti budna bez pomoći kofeina.

- Ako ne koristim kofein, kako bih se opustila, zadržala fokus i ostala budna, koja je alternativa? Malo sam istraživala i dobila puno dobrih ideja i prijedloga. Našla sam svrhu u promjeni načina na koji razmišljam o hrani, vježbanju, zdravlju općenito. Sve je imalo više smisla kada sam uložila više vremena da to bolje razumijem - napisala je. Jednom prilikom je ispričala kako je probala kavu i alkohol te kakav je učinak to imalo na njezino tijelo.  - Nije mi se svidjela. Zapravo, povraćala sam cijelu noć nakon toga. Probala sam i cigaretu, a onda sam povraćala cijelu noć. Probala sam i alkohol, povraćala sam tri dana i za to vrijeme izgubila četiri kilograma. Pokušala sam barem nekoliko puta - iskreno je rekla.

VEZANI ČLANCI: 

 

Novak Đoković i njegova supruga Jelena  iz svoje su prehrane u potpunosti izbacili meso te jako paze na odabir namirnica i njihovu kvalitetu, a jednu namirnicu supruga srpskog tenisača gotovo svaki dan koristi u jelima koja priprema. Riječ je o kvinoji, piše Blic koja ne sadrži gluten, ali ima visoke količine kalcija i proteina i kvinoja ima izrazito antiupalni učinak zahvaljujući značajnoj prisutnosti zaštitnih čimbenika quercetina i kempferola, te znatnoj količini omega - 3 masnih kiselina.

VIDEO Pogledajte kako se Severina mijenjala kroz godine

Beograd: Novak Đoković Fondacija organizirala susret s poznatim govornikom dr. Gaborom Mateom
1/72

Kako je došlo do toga da se odrekne mesa i postane veganka, supruga proslavljenog tenisača ispričala je u emisiji "Što sam sebi i tko sam sebi". -  Počela sam razmišljati kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živjela u domu gdje imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke. Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvijek, ali ga ne jedem. Dobro se osjećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, s energijom, zdrava - ispričala je supruga Novaka Đokovića. Otkrila je i kako se njezina prehrana sastoji od  70 posto sirove hrane, a 30 posto skuhane. 

VIDEO Emotivni djed Aleksandre Prijović: Ponosan sam na njezin uspjeh, mene voli više od bake

Komentara 6

Avatar Purgeri
Purgeri
09:22 18.02.2024.

Još jedan koji sluša ludi ženu. Tako je i Željko Mavrović bio makrobiotičar pa poslije izjavio da bi bio svjetski prvak da je jeo meso.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
10:31 18.02.2024.

Volim ovakve smijurije.....sve u stilu Vućičevih "slobodnih i neovisnih" medija! Jedva čekam nastavak ovog divnog štiva!

Avatar Moodleen
Moodleen
17:08 18.02.2024.

Ovo fakat prelazi sve granice ljudskosti i pod hitno treba poduzeti izvjesne mjere, da to maltretiranje civilizacije sa izvjesnim plemenom prestane za sva vremena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije