Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prezenterica na dodjeli

Sonja Šarunić: Glasam za nominirane, ali ne smijem reći tko mi je favorit

26.03.2013., Zagreb - Radijska urednica i voditeljica Sonja Sarunic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
07.02.2015.
u 19:30

– Ruže mi jako puno znače i držim ih na vrlo vidljivom mjestu. U hodniku imam jednu policu na kojoj su poredane sa Zlatnim perima HND-a – kaže radijska doajenka koja je i lani bila nominirana za Ružu, a osvojila ju je Barbara Kolar.

Kultna radijska voditeljica Sonja Šarunić bit će prezenterica na svečanoj dodjeli Večernjakove ruže 20. ožujka u HNK u Zagrebu. Sasvim je bilo neupitno pozvati iz milja zvanu "mamu radija" da proglasi dobitnika u jednoj od kategorija jer Sonja je dobitnica čak pet Večernjakovih ruža za najbolju radijsku voditeljicu.

– Ruže mi jako puno znače i držim ih na vrlo vidljivom mjestu. U hodniku imam jednu policu na kojoj su poredane sa Zlatnim perima HND-a – kaže radijska doajenka koja je i lani bila nominirana za Ružu, a osvojila ju je Barbara Kolar.

– Ove godine nisam nominirana, hvala Bogu, jer kud biste stigli kad biste samo nas "metuzaleme" nominirali. To bi bilo isto kao da još uvijek nominiramo Olivera Mlakara. Hvala Bogu da ima još novih imena. I sama glasam za nominirane i šaljem kupone, ali ne smijem reći tko mi je favorit – smije se Sonja koju smo sreli na svečanom koncertu "50 drugih godina s vama", kojim je Drugi program HR-a proslavio pola stoljeća rada. Šarunić je na toj radijskoj postaji provela 20 godina.

– To su bili lijepi trenuci, neko drugo vrijeme, moji počeci kroz koje sam odrastala i evoluirala. Bilo je i teških trenutaka kada sam se kao voditeljica emisije Zeleni megaherc, koja se vodila iz studija u Zagrebu i u Beogradu, od 1986., kada je Milošević došao na vlast u Srbiji, do 1990. borila protiv izjava tipa "Kupat ćete se vi samo u Jarunu". Zahvalna sam HR-u 2 što me naučio poslu – ističe Šarunić pa otkriva koga će idućih dana ugostiti u svojoj emisiji "Na Sljemenu sa Sonjom" koju vodi na Radio Sljemenu.

– U ponedjeljak će biti emitiran intervju s Draženom Lalićem koji govori o eksperimentiranjima s drogom, stiže mi i Zdravo Čolić. Neugodno mi je primati plaću za taj posao koliko je to dobro i ugodno i za moj osobni razvoj izuzetno korisno. Imam dragocjenu mogućnost upoznavati najbolje ljude Hrvatske i Zagreba i s njima provesti neko vrijeme koje kasnije prezentiram drugim ljudima – priznaje Sonja.

>> Laureati s buketom osvojenih nagrada

Komentara 3

CO
col3na
20:51 07.02.2015.

Moj glas za Ivu Yusipovica ! Nije on zalud proglasen za osobu godine u Republici Srpskoj ! A i onako je malo feminiziran ;)

Avatar comparator
comparator
19:56 07.02.2015.

Zar opet Čolić i ta regija ? Ma znate kaj, znadete vrlo dobro !

CA
cactus
20:24 07.02.2015.

što je to "prezenterica", objašnjenje za nas koji ne razumijemo hrvatski jezik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije