Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mnogi su obožavali

Sjećate li se serije 'Buffy, ubojica vampira'? Evo što danas rade glumci koji su zbog nje postali zvijezde

Foto: Profimedia
1/12
24.09.2023.
u 08:00

S obzirom na to da štrajk u Hollywoodu još traje, mnogim ljubiteljima horor žanra, ali i fanovima serije "Buffy" i ova audiodrama sigurno će biti veliko veselje, ali i prilika da ne gledaju više samo reprize priče stare više od 20 godina.

Jedna od najpopularnijih serija 90-ih, 'Buffy, ubojica vampira' dobiva nove nastavke. Ovaj put riječ je o audiodrami, u kojoj će se pojaviti čak osam članova originalne postave serije koja je zaludjela tinejdžere diljem svijeta, a 20 godina poslije i dalje je jedna od najpopularnijih serija svih vremena.

Kompjutorska animacija

Serijal će za korisnike servisa Audible biti dostupan već 12. listopada ove godine. Inače, nakon "Buffy" snimljen je i spin-off pod nazivom "Angel", koji je također bio megauspješan i popularan, pa nije čudno da je netko odlučio iskoristiti priliku i napraviti projekt vezan za Spikea, jednog od omiljenijih likova u seriji, koje je izvrsno glumio James Marsters. Mnoge fanove rastužila je vijest da je u ovom slučaju riječ samo o audiodrami, no nije teško zaključiti zašto je tako. Naime, glumci koji su krajem 90-ih i početkom 2000-ih glumili besmrtne vampire koji su pobijedili proces starenja to naravno nisu učinili i u stvarnom životu, a kompjutorska animacija često nije najbolje rješenje (primjer je Superman u filmu "Justice League" i brkovi glumca Henryja Cavilla koji su postali meme na internetu). Isto tako, jedan od ključnih ljudi, redatelj Joss Whedon optužen je da je prema glumcima bio okrutan te da ih je vrijeđao.

Glumica Charisma Carpenter, koja će imati ulogu u audiodrami, uz još sedam kolega iz serije – a to su Anthony Head, Juliet Landau, Emma Caulfield Ford, Amber Benson, James Charles Leary i Danny Strong – optužila je Whedona da ju je vrijeđao, govorio joj da je debela nakon što je zatrudnjela te ju je ispitivao hoće li zadržati bebu. Glumica je tvrdila da ju je redatelj ismijavao po vjerskoj osnovi, a nakon što je rodila, dao joj je otkaz.

Exclusif - Charisma Carpenter (Buffy contre les vampires) et James Marsters lors du Paris Fan Festival à la porte de Versailles le 16 avril 2023. © Veeren / Bestimage Exclusive - No web en Suisse / Belgique Paris Fan Festival at the Porte de Versailles on 16 April 2023. Photo: VEEREN / BESTIMAGE/BESTIMAGE
Foto: VEEREN / BESTIMAGE/BESTIMAGE

Glumica Michelle Trachtenberg rekla je kako nije mogla ostati sama s njime u sobi, no nije otkrila zbog čega. Kostimografkinja Cynthia Bergstrom kazala je da ju je Whedon tijekom rasprave za vrijeme snimanja pete sezone serije "Buffy" primio za ruku i zabio joj nokte u kožu. I Marsters je imao sukob s Jossom: u jednom podcastu otkrio je da ga je redatelj pribio uza zid i urlao mu u lice da je mrtav, bez obzira na to što je njegov lik popularan. Iako nije htio reći da je na setu serije "Buffy" bilo zlostavljanja, iz njegovih se riječi može zaključiti da je Whedon bio neprofesionalan prema glumcima.

VEZANI ČLANCI:

 

 

Nije bilo lako raditi seriju "Buffy", a u najgoroj se situaciji nakon serije našao glumac Nicholas Brendon. On je nedavno zbog problema sa srcem primljen u bolnicu: spominju se tahikardija i aritmija, ali nije potvrđeno da je bila riječ o srčanom udaru. Svojedobno je, nakon završetka snimanja serije, završio na odvikavanju od ovisnosti o alkoholu.

Utjecaj štrajka

– Nakon što sam shvatio da imam bolest koja mi kontrolira život, odluči sam da je za mene najbolje da se prijavim u ustanovu za liječenje – rekao je tada Brendon. Šest godina poslije opet je završio na odvikavanju, nakon što optužen za napad na policajca. Uhićen je bio 2014. pa 2015. godine, samo nekoliko dana nakon što se razveo od supruge Moonde Tee, s kojom je u braku bio pet mjeseci. Opet se sukobio sa zakonom 2017. godine, a pomoć mu je ponudio i dr. Phil McGraw, koji ga je ugostio u svom showu "Dr. Phil". Tamo je Brendon rekao da si je nekoliko puta pokušao oduzeti život, ali i da ga je zlostavljao učitelj kada je imao samo 10 godina. I on se osvrnuo na situaciju s redateljem Jossom Whedonom, no nije ga htio optužiti za zlostavljanje, već je rekao da je iskusio njegov bijes te potvrdio da stanje na setu katkada nije bilo najzdravije. Ipak, rekao je da redatelja voli.

GALERIJA Gledali ste seriju 'Naša mala klinika'? Evo kako su glumci izgledali na snimanju prije 18 godina

1/29

Najviše sreće nakon serije imali su glumica Sarah Michelle Gellar, koja je glumila glavnu ulogu, i David Boreanaz, koji je glumio Angela. Osim što je dobio glavnu ulogu u hit spin offu, glumio je i u seriji "Bones" te seriji "SEAL Team", koje su obje odlično ocijenjene na IMDb-u. Uz to, radio je i na brojnim drugim projektima. Sarah je u jednoj od najstabilnijih veza u Hollywoodu s glumcem Freddiejem Princeom Jr.-om. U braku su od 2002. godine i mnogim fanovima ona je pravi primjer da stvarno postoji šansa da nađu pravu i vječnu ljubav. Nedavno smo je mogli vidjeti u Netflixovu filmu za tinejdžere "Do Revenge" u kojem je glumila s trenutačno najutjecajnijim mladim glumcima kao što su Maya Hawke ("Stranger Things"), Sophia Turner ("Game of Thrones"), Austin Abrams ("Euphoria").

S obzirom na to da štrajk u Hollywoodu još traje, mnogim ljubiteljima horor žanra, ali i fanovima serije "Buffy" i ova audiodrama sigurno će biti veliko veselje, ali i prilika da ne gledaju više samo reprize priče stare više od 20 godina.

VIDEO Gibonni je iskreno otkrio: Dva puta su me operirali i spajali na infuziju

Komentara 1

MO
montello
09:19 24.09.2023.

buffy legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije