Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni glumac

Shrvani kolege opraštaju se od Potočnjaka emotivnim objavama: 'Zbogom, dragi moj Žarkec'

Foto: Pixsell kolaž
1/7
21.10.2021.
u 12:52

Vijest o smrti omiljenog glumca rastužila je njegove brojne kolege i prijatelje koji se emotivnim objavama na društvenim mrežama opraštaju od Žarka.

Proslavljeni televizijski, kazališni i filmski glumac Žarko Potočnjak preminuo je u 76. godini života, a tužnu vijest o odlasku legendarnog glumca potvrdili su iz Glumačke družine Histrion. Žarko je bio omiljeno lice, a proslavio se ulogama u brojnim domaćim filmovima i serijama. Tijekom bogate karijere snimio je 25 igranih filmova, preko 30 televizijskih serija, a iza njega je i oko 150 kazališnih predstava.

Nakon više od pet desetljeća oprostio se od glume u veljači ove godine- znakovito na svoj 75. rođendan. Vijest o njegovoj smrti rastužila je njegove brojne kolege i prijatelje koji se emotivnim objavama na društvenim mrežama opraštaju od Žarka.

Glumac Vedran Mlikota od svojih početaka radio je s Potočnjakom, a zajedno su osnovali i festival 'Glumci u Zagvozdu'. Smrt kolege i prijatelja jako ga je pogodila. 

- Pogodila me vijest, iako sam znao da je imao zdravstvenih tegoba. Žarko je bio moj veliki prijatelj s kojim sam se družio od samih početaka. Jednu od prvih predstava u životu u Zagrebu sam glumio s njim i od tad smo se jako povezali. Pomagao mi je puno, i to ne samo meni, već i većini tih mladih glumaca. Družili smo se puno i privatno. On je isto tako i jedan od osnivača festivala 'Glumci u Zagvozdu'. Prvih par godina mi je pomogao to voditi i organizirati, upoznao me s puno ljudi s kojima sam kasnije i surađivao. Bio je stvarno veliki prijatelj mene i moje obitelji. Jako smo tužni svi skupa zbog odlaska - kazao nam je glumac. 

03.02.2016., Zagreb - U restoranu Lampion na Tresnjevci glumac Zarko Potocnjak je sa svojom suprugom i prijateljima glumcima proslavio svoj sedamdeseti rodjendan. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

-Pamtim ga iz vremena kada smo zajedno bili u dramskom kazalištu Gavella, ponajviše iz mladih dana kada sam još bila studentica. Bio je veoma talentiran i svestran, a publika će za sigurno pamtiti po njegovim duhovitim komedijama, jednostavno je mogao sve, okušao se u svim žanrovima- rekla nam je glumica Ksenija Pajić.

-Pamtit ću ga po tome što je osim da nasmije publiku u kazalištu uvijek smišljao kako da nasmije i mene, što na sceni što iza scene. On i Slavko Brankov su bili tandem. Volio je brodove i uvijek imao puno energije. Pamtim ga ne samo iz Gavelle gdje smo skupa glumili, nego i iz Histriona gdje je sebi davao glumačkog oduška u svojim bravurama. Počivao u miru- ispričala nam je glumica Ankica Dobrić

-Zbogom dragi moj Žarkec, napisao je glumac Tarik Filipović koji je sa Žarkom glumio u seriji "Duga mračna noć", uz crno- bijelu fotografiju 

Foto: Instagram

“Kada se glumac baci”, pisao je Arsen o Žarku Potočnjaku, a Žarac je bacao naglavačke glumačku scenu u Hrvata, publiku u trans od smijeha i ludosti, a kritiku na tvrda koljena. Klanjam Ti se kralju umjeteonstva i počivaj u miru Božjem- napisala je Anja Šovagović Despot. 

Foto: Instagram

Od preminulog glumca oprostila se i glumica Jasna Odorčić koja je s Potočnjakom glumila u seriji 'Najbolje godine'. -Žarko Potočnjak počivaj u miru legendo - poručila je shrvana glumica. 

Zbogom dragi Žarko, nikad neću zaboraviti tvoje savjete, kritike i podršku! Hvala ti na svemu- napisao je uz fotografiju glumac Matija Jakšeković koji je sa Žarkom surađivao u nekoliko projekata, a od Potočnjaka su se oprostili i Jan i Ljubomir Kerekeš.

-Dragi naš sused...Uvijek si bil nasmijan, veseli i profesionalan.Hvala ti na svim predivnim kazališnim, filmskim i TV druženjima. POČIVAJ U MIRU dragi Žarac- napisali su uz fotografije.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Poskok 1
Poskok 1
13:04 21.10.2021.

Odličan je bio..., počivao u miru.

DU
Deleted user
13:01 21.10.2021.

Odlaze legende pomalo , a ostaju niti loše kopije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije