Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš?

Robert otvorio pitanje za 125 tisuća kuna i pogriješio! Biste li vi znali odgovor na ovo pitanje o Oscaru?

Foto: HRT
1/8
09.12.2021.
u 21:15

Ostavši bez džokera na 12. pitanju za 125.000 kuna bio je upitan što je u Akademiji bila Margaret Herrick koja je figuri Oscara dala ime: glasnogovornica, knjižničarka, garderobijerka ili daktilografkinja. Imao je dvojbu između garderobijerke i daktilografkinje.

Ovotjedno izdanje kviza 'Tko želi biti milijunaš?' otvorila je profesorica engleskog jezika i povijesti iz Zagreba Helena Buranji (41). Helena je zapela na osmom pitanju iz područja geografije. Priznala da je da je geografija njezina vrlo slaba točka i da nema pretjerano iskustvo ljetovanja, a radilo se o pitanju koja su dva otoka povezana pokretnim mostom: Cres i Lošinj, Pag i Vir, Pašman i Ugljan ili Brač i Šolta.

Prvotno se odlučila za džoker "zovi" jer je konstatirala da joj opcija "pola-pola" ne bi pomogla. Ipak je na kraju prihvatila prijedlog voditelja i upitala znalca Brunu. On nije bio u potpunosti siguran i ponudio je odgovor Pašman i Ugljan, ali također je i savjetovao natjecateljici da njegov odgovor možda potvrdi još nekim džokerom, prenosi HRT.

Potom je prepolovila ponuđene odgovore i pokazalo se da je znalac bio na pogrešnom tragu. Ostali su odgovori Cres i Lošinj te Pag i Vir. Zatražila je i posljednji džoker "zovi" koji je s dosta velikom sigurnošću rekao da se radi o Pagu i Viru, što je ona i prihvatila. Ni tri džokera nisu pomogla na ovom pitanju jer je točan odgovor bio Cres i Lošinj. Tako je Helena Buranji natjecanje napustila s osvojenih 1000 kuna.

Foto: HRT

Nakon nje svoje znanje, ali i sreću okušao je i Robert Međurečan iz Zagreba. Nakon što je prešao drugi prag uslijedilo je i jedno glazbeno pitanje na koje Robert nije znao odgovor, ali je pukom srećom pogodio. Riječ je bilo o pitanju za 64 tisuće kuna, a glasilo je 'Koju je singlicu Josipa Lisac objavila 1973?' Ponuđeni odgovori bili su : A: Na, na; B: Na, na, na; C: Na, na, na, na ili D: Na, na, na, na, na. 

Foto: HRT
Odustao je od prvotno željenog džokera "pola-pola" jer s obzirom na to da ne zna odgovor, to mu ne bi pomoglo. Iskoristio je džoker "zovi" koji je rekao "da ne bi stavio ruku u vatru", ali da je prilično siguran da se radi o odgovoru Na, na, na. Uzevši njegov odgovor s rezervom, zatražio je i džoker "pola-pola". Pokazalo se da je džoker "zovi" ponudio netočan odgovor. Ostala je dvojba: Na, na, na, na ili Na, na, na, na, na. Odlučio se za odgovor Na, na, na, na.

Znalac Josip prokomentirao je odgovor natjecatelja i rekao da se nada da je u krivu, ali da se ne slaže s natjecateljem jer misli da je točan odgovor Na, na, na, na, na.Robert Međurečan ponudio je točan odgovor i tako osvojio 64.000 kuna.  

Foto: HRT
Ostavši bez džokera na 12. pitanju za 125.000 kuna bio je upitan što je u Akademiji bila Margaret Herrick koja je figuri Oscara dala ime: glasnogovornica, knjižničarka, garderobijerka ili daktilografkinja. Imao je dvojbu između garderobijerke i daktilografkinje. Odlučio se igrati i ponudio netočan odgovor daktilografkinja. Naime, Margaret Herrick bila je knjižničarka. Robert Međurečan tako je kući otišao s 32.000 kuna, a svoju borbu za milijun kuna u idućoj emisiji započinje Jan Furlan koji je bio treći najbrži prst u ovoj emisiji. 

VIDEO Sanela i Edin se zaručili u zadnjoj epizodi Braka na prvu, no stvari su se promijenile

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije