Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak glumice

Preminula Oscarovka koja je preživjela dvije borbe s rakom dojke, tužnu vijest potvrdio sin

Film ''One Flew Over the Cuckoo's Nest'', 1975.
Foto: HA
1/4
24.09.2022.
u 12:00

Louise Fletcher je umrla u snu okružena obitelji u svom domu u Montdurausseu u Francuskoj, rekao je novinskoj agenciji njezin agent David Shaul. Nije naveo uzrok smrti.

Glumica Louise Fletcher, koja je dobila Oscara za ulogu u filmu „Let preko kukavičjeg gnijezda“ iz 1975 godine, preminula je u 88. godini života, izvijestio je kasno u petak Associated Press.

Fletcher je umrla u snu okružena obitelji u svom domu u Montdurausseu u Francuskoj, rekao je novinskoj agenciji njezin agent David Shaul. Nije naveo uzrok smrti.

Njen sin Andrew Bick je za Hollywood Reporter kazao da je umrla u petak prirodnom smrću. Preživjela je dvije borbe s rakom dojke.

Glumica je 1976. osvojila Oscara za najbolju glavnu glumicu za ulogu nemilosrdne medicinske sestre Mildred Ratched u Foremanovoj adaptaciji istoimenog romana Kena Keseya iz 1962. Film je te godine osvojio i nagrade za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glavnog glumca i najbolji scenarij.

U svom govoru te večeri koristila je američki znakovni jezik kako bi zahvalila svojim gluhim roditeljima, a zahvalila se i publici što je mrzi.

Njen prikaz ovog lika bio je toliko nezaboravan da je platforma Netflix 2020. po njemu napravila seriju „Ratched“ koja prati priču medicinske sestre koja postane negativac.

VIDEO Alen Vitasović o alkoholizmu: Nije me sram priznati da sam se liječio 

 
Ključne riječi

Komentara 2

DR
Draconic5
14:52 24.09.2022.

Možda je za kukavičje gnijezdo dobila Oscara, ali je ostala upamćena i po drugim značajnim ulogama u kojima je, zanimljivo, glumila negativke koje su gledatelji jednostavno obožavali mrzjeti!

Avatar urok_eye
urok_eye
13:04 24.09.2022.

RIP. Apsolutno zapamćena po toj ulozi u Letu iznad kukavičjeg gnijezda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije