Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Balkan Pop"

Poslušajte pjesmu koja nije upala na Doru! Mnogi razočarani, a javila se i Severina

Foto: Arena Hospitality Group
1/20
26.02.2024.
u 21:15

Mlada harmonikašica i pjevačica Stela Rade objavila je pjesmu "Balkan Pop" s kojom se nije plasirala na ovogodišnju Doru što je razljutilo mnoge, a u komentarima joj se javila i Severina!

Hrvatska harmonikašica i pjevačica Stela Rade (24) objavila je prije dva dana spot za pjesmu "Balkan Pop" s kojom se prijavila na Doru. Stela je jedna od autorica glazbe i teksta, ali pjesma nije ušla u uži izbor. - Predstavljam vam pjesmu s kojom sam se prijavila na ovogodišnju Doru, ali nije prošla. Ipak, ja sam sebi ove godine zacrtala Eurovizijski nastup - napisala je u Instagram objavi kojom je najavila spot koji predstavlja kako bi izgledao njen eurovizijski nastup. 

Na YouTubeu je objavila spot u subotu, dan prije finala Dore, i skupila je više od 145 tisuća pregleda. Ispod spota su brojni komentari, a neki tvrde da je ovo trebalo proći: - Ovo nas je bolje moglo zabavljati 3 minute uživo nego statične dosadne pjesmuljke na Dori. Ovo nije stil glazbe koju slušam, ali bar je zabavno i upečatljivo. Pjevačica je karizmatična i uvijek se nešto događa u pjesmi - jedan je od komentara, a neki su pozvali mladu pjevačicu da se ponovno prijavi i iduće godine

Samu pjesmu komentirala je i popularna glazbena zvijezda Severina koja je na Instagram objavi Stele Rade napisala "Uuuuuu" i dodala emojije koji plešu i plješću. Odgovorila joj je i sama Stela te napisala da je Severina njen uzor, a Ella Dvornik je zamolila za duet Severine i Stele. 

VEZANI ČLANCI:

Osim Severine i Elle Dvornik, komentirale su i pjevačica Nika Turković koja je pohvalila spot, a ovogodišnja natjecateljica Dore Marcela Oroši dodala je: - Jao pa ovo bi bio show. Osim Marcele, javila se i Lana Demarin koja je stavila srce u komentar. - Ovo je top! - napisala je Ivana Kindl, a Antonija Šola dodala je emojije vatre. 

No, nisu svi oduševljeni ovom pjesmom. Jedna pratiteljica napisala je Steli komentar na Instagramu: - Nisi prošla jer Hrvatska nije Balkan i mi ne govorimo "komšije" i sl. Glazba koju ti sviraš je usko povezana s turcizmom, mi imamo svoje narodne pjesme i stilove zavisno o regiji, ali nikako ovaj zvuk koji ti prezentiraš. Bilo bi dobro, ako želiš predstavljati Hrvatsku, da onda pogledaš kakva je glazbena povijest i kultura zemlje. - S razlogom nije prošlo dosta je seljački folk ovo i dosta istrošeno kod nas, ovakva muzika ne prolazi u Europi - drugi je komentar. 

Mislite li da je Stela Rade trebala biti na Dori s pjesmom "Balkan Pop"?

Podsjetimo, prošli mjesec je bez ikakvog objašnjenja, i to samo pola sata prije zakazanog nastupa, otkazan koncert u Svetom Ivanu Zelini. Organizator koncerta poslije je na društvenim mrežama objasnio kako je tražio pojašnjenje od Marinke Zupčić Mubrin, direktorice Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina, zašto je nastup otkazan. – Ona mi je kao razlog otkazivanja navela to što je Stela Rade nastupala u "Zvezdama Granda" te dodala da je smatra turbofolk-pjevačicom – napisao je tada organizator Univerzal Servis Promet.

GALERIJA: Gledatelji komentiraju kako je Natalie Balmix ponovno imala tehnički problem: 'Jesu li je sabotirali?'

1/15

Iz Grada i Turističke zajednice Svetog Ivana Zeline kasnije su se oglasili i naveli kako nemaju nikakve prigovore prema gospođi Steli Radi, nego da se radi o kršenju ugovora koji je potpisan s organizatorom koncerta.

- Na temelju potpisanog ugovora, a u kojem stoji da u slučaju organizacije bilo kakvih dodatnih događanja, mimo ugostiteljske djelatnosti, zakupac je, na temelju potpisanog ugovora, dužan tražiti prethodno odobrenje organizatora, odnosno Turističke zajednice. U ovom slučaju zakupac nije tražio odobrenje za nastup Stele Rade. Sa zakupcem smo stoga održali hitni sastanak na kojem smo ga upozorili i zatražili otkazivanje planiranog nastupa jer, između ostalog, nije bio predviđen ni u javno objavljenom programu manifestacije. S obzirom na to da glazbeni program nije bio prijavljen, sukladno zakonu nije mogao ni biti održan, bez obzira na izvođača - objasnili su iz Turističke zajednice. 

Na kraju oglasila se i sama pjevačica: - Svatko tko je pogledao moj nastup u showu "Zvezde Granda" zna da sam tamo pjevala hrvatske pjesme. Harmonika je instrument kojim se sviraju svi žanrovi i ja sam zapravo po tome i poznata jer radim glazbene obrade na harmonici. Bilo bi lijepo da je netko to provjerio i saznao što zbilja radim, pa onda možda ne bi došlo do ovih neutemeljenih predrasuda

VIDEO: Baby Lasagna o sudjelovanju na Dori: 'Jako sam anksiozan'

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar KmicaSKvarta
KmicaSKvarta
22:38 26.02.2024.

Fuj, doklen silovanje hrvatskog javnog prostora sa balkansko turskim melosom. I guranjem hrvatske u tzv balkan.

Avatar Asterix
Asterix
22:56 26.02.2024.

Pa ne bira se pjesma za Cajkasong.

SA
Samobor
23:37 26.02.2024.

KATASTROFA!!! Na zalost, grad Zagreb je prepun ljubitelja cajki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije