Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJPRESTIŽNIJA MEDIJSKA NAGRADA

Glasajte za Večernjakovu ružu, evo kako možete odabrati svoje favorite

Večernjakova ruža
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/41
22.01.2024.
u 06:30

Glasati možete od 22. siječnja do 15. ožujka SMS-om na broj 60 085 (upišite ključnu riječ RUZA2023 pa razmak te broj kategorije i broj osobe kojoj dajete svoj glas. Primjerice, ako glasate za kategoriju 3 i osobu pod rednim brojem 2, poruka glasi: RUZA2023 32). Cijena SMS-a iznosi 0,32 EUR/SMS (uključen PDV). Glasati možete i telefonom na broj 065 900 900 (slijedite govorne upute za glasanje: prvo birate broj kategorije za koju glasate, a zatim broj osobe). Cijena poziva iz fiksne mreže je 0,20 EUR/1,50 kn (uključen PDV), a poziv iz mobilne mreže 0,32 EUR (uključen PDV). Glasati se može i putem kupona koji će izlaziti u izdanjima Večernjeg lista

Večernjakova ruža od samih svojih početaka, a bilo je to 1994. godine, piše povijest i bez nje nema povijesti medija u Hrvatskoj. Bila je i ostala prva medijska nagrada u neovisnoj Hrvatskoj, koja je na scenu stupila godinu dana nakon svog malo starijeg brata Porina, u teškim poratnim vremenima kada je čitateljima Večernjeg lista, baš kao i svima nama, trebala svaka naznaka optimizma, a svima na javnoj sceni glasovi tih istih čitatelja. Od te, 1994. godine, do danas Ruža je svojevrsni simbol veze koju Večernji list ima sa svojim čitateljima, ali i dokaz relevantnosti našeg medija na svim njegovim platformama, jer optimizam i nagrade najboljima održali smo i kroz teške godine korone, pa čak i kada smo Ruže za 2019. godinu dodijelili virtualno. Tog 28. travnja 2020. na sceni HNK Zagreb bili su sami Doris Pinčić i Duško Ćurlić, oko njih u kazalištu bila je tek šačica tehničkog osoblja, a svi nominirani, baš kao i publika, bili su sigurni u svojim domovima. Bila je Ruža  i tada  opet prva – prva virtualna nagrada u Hrvatskoj. Žiri, u čijem su sastavu televizijska legenda Ksenija Urličić, slikar i glazbenik Ivica Propadalo, producent Nikša Bratoš, doajen radijskog novinarstva Vojo Šiljak, redatelj Dalibor Matanić, glumac Dragan Despot, poduzetnik i investitor Saša Cvetojević, znanstvenik Boris Jokić, producent Ivan Lovreček te večernjakovci Goran Gerovac, Anamarija Kronast, Maja Car, Ivana Carević i Mirjana Žižić, pomoćnica glavnog urednika Večernjeg lista i voditeljica projekta Večernjakova ruža, izabrao je najbolje u osam kategorija prošle godine.

Glasati možete do 15. ožujka  SMS-om na broj 60 085 (upišite ključnu riječ RUZA2023 pa razmak te broj kategorije i broj osobe kojoj dajete svoj glas. Primjerice, ako glasate za kategoriju 3 i osobu pod rednim brojem 2, poruka glasi: RUZA2023 32). Cijena SMS-a iznosi 0,32 EUR/SMS (uključen PDV). Glasati možete i telefonom na broj 065 900 900 (slijedite govorne upute za glasanje: prvo birate broj kategorije za koju glasate, a zatim broj osobe). Cijena poziva iz fiksne mreže je 0,20 EUR/1,50 kn (uključen PDV), a poziv iz mobilne mreže 0,32 EUR (uključen PDV). Glasati se može i putem kupona koji će izlaziti u izdanjima Večernjeg lista.

TV OSOBA GODINE

Damira Gregoret (RTL) RUZA2023 11

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uzdanica RTL-ova Informativnog programa gledateljima je postala omiljeno TV lice jer je u izvještavanju konkretna, britka i direktna, a istodobno pristojno inzistira na svakom odgovoru.

Sabina Tandara Knezović (NOVA TV) RUZA2023 12

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Izuzetno profesionalna reporterka od čijih pitanja zaziru mnogi političari poznata je po tome što za nju ne postoje nedopuštena pitanja kad je riječ o izvještavanju javnosti.

Domagoj Novokmet (N1) RUZA2023 13

Foto: N1

 Urednik i voditelj N1 s vremenom je stekao veliko povjerenje gledatelja svakodnevno uređujući i vodeći Dnevnik, "N1 Studio uživo" i "Newsroom" te prateći na terenu sve najvažnije političke događaje i teme.

Aleksandar Stanković (HRT) RUZA2023 14

15.11.2023., Zagreb - Televizijski voditelj i urednik Aleksandar Stankovic. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Njegova emisija "Nedjeljom u dva" jedna je od najkomentiranijih na medijskom nebu, a prošle je godine snimio i nove epizode serijala "Vjetar u kosi".

Martina Validžić (HRT) RUZA2023 15

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Dugogodišnja HTV-ova novinarka, urednica, scenaristica i redateljica zablistala je prošle godine serijalom "Sretni gradovi“, koji je već nakon prve epizode podjednako osvojio gledatelje i TV kritičare.

RADIJSKA OSOBA GODINE

Daniel Bilić i Matko Antonović (Yammat FM) RUZA2023 21

Foto: PIXSELL

Njihova emisija "Gammad" zabavlja i informira u jutarnjem programu. Slušatelji ih obožavaju jer su uvijek aktualni, a sjajno razumiju glazbene trendove i odlično ih spajaju s društvenim temama koje obrađuju.

Miljenko Cvitković Minja (Radio Sljeme) RUZA2023 22

24.04.2023., Zagreb- Voditelj i novinar Radio Sljemena Miljenko Minja Cvitkovic. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

U zagrebačkom eteru dosegnuo je kultni status zahvaljujući Radiju 101. Trenutačno ga slušamo na Radio Sljemenu, na kojem vodi emisiju "Što vas žulja" i javlja se u program

Kristina Iveković (Medulin FM) RUZA2023 23

Foto: Marinko Krmpotić/Novi list

U radijskom eteru pokušava pokriti sve teme od interesa zajednice te ih prezentirati na zabavan i slušateljima zanimljiv način – od politike, umjetnosti i kulture do obrazovanja, zdravlja, sporta, duhovnosti, lokalnih aktivnosti, dječjih i vjerskih tema.

Renata Belc-Krog (Radio Tvornica) RUZA2023 24

Foto: Radio 101

 Voditeljica, urednica i novinarka, dugogodišnja radijska profesionalka, živi i diše radio, a čula je sve, i više nego što možete zamisliti, u eteru i izvan njega. Godinama ima brojnu vjernu publiku.

Dinko Putrić (Laganini FM) RUZA2023 25

Foto: Promo

Radijski je DJ te DJ za vjenčanja i evente, a ove godine slavi 30 godina karijere. Od 2022. godine slušamo ga na Laganini FM-u svakog radnog dana od 14 do 18 te u "Soundtracku", emisiji o filmskoj glazbi koju obožava i o kojoj uistinu puno zna, što mu je osiguralo veliki broj pratitelja.

GLUMAČKO OSTVARENJE GODINE

Živko Anočić RUZA2023 31

Foto: Josip Regović/PIXSELL

U filmu "Escort" pokojnog redatelja Lukasa Nole sjajno je odigrao glavnu ulogu biznismena čiji se život urušava nakon što mu u hotelskoj sobi premine prostitutka.

Tihana Lazović i Slavko Sobin RUZA2023 32

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

U filmu "Samo kad se smijem" Vanje Juranić, koji je inspiriran slučajem Ane Magaš i koji progovara o mučnim slojevima obiteljskog nasilja, glavne uloge moćno i suvereno odigrali su Tihana i Slavko.

Krešimir Mikić RUZA2023 33

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Maestralno je u "Sedmom nebu" redateljice Jasne Nanut odigrao lik Ninoslava Radmana, čovjeka s previše žena i premalo vremena koji je hodajući recept za katastrofu.

Goran Navojec RUZA2023 34

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Uloga inspektora Mungosa u Kulenovićevu filmu "Smrt djevojčice sa žigicama" bio je veliki izazov za glumca koji je pokazao da je dorastao i ovom izazovu te da se uvijek savršeno uvuče u karakter lika koji glumi.

Marija Škaričić RUZA2023 35

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

U filmu "Tragovi", hrvatskom kandidatu za Oscara, ulogom znanstvenice Ane koja se, kao posljednja članica nekada brojne obitelji, suočava s osobnom krizom još smo se jednom uvjerili zašto je Marija jedna od najboljih domaćih glumica.

TV EMISIJA GODINE

Betonski spavači (HRT) RUZA2023 41

Foto: promo
Dokumentarna serija o modernističkoj arhitekturi bivše Jugoslavije stalan je podsjetnik na važnost brige o javnom interesu, racionalnom raspolaganju resursima i uvažavanju kulturnih dosega bliske povijesti. Serija je ozbiljna, nepretenciozna i objektivna.

Dosje Jarak (RTL) RUZA2023 42

Foto: promo

Dokumentarni serijal u kojem voditelj i novinar Andrija Jarak tematizira najveće zločine novije hrvatske povijesti. Dosadašnje epizode bacile su novo svjetlo na neke stare slučajeve, a pred kameru su stali i sugovornici koji su sada prvi put otvoreno govorili o slučajevima.

Masterchef (NOVA TV) RUZA2023 43

Foto: promo

Jedna od najgledanijih zabavnih emisija donijela je u novoj sezoni brojna iznenađenja koja su gledateljima uistinu odlično začinila uzbudljivo kulinarsko putovanje. Kroz svjetski poznati zabavni show "MasterChef" natjecatelje i gledatelje vodili su njegovi mentori, poznati chefovi Damir Tomljanović, Melkior Bašić i Stjepan Vukadin.

Superpotjera (HRT) RUZA2023 44

Foto: promo

Svojevrsna ekstenzija "Potjere" od prve je epizode prikovala gledatelje za TV ekrane. U "Superpotjeri" lovci su okupljeni u fantastičan tim u kojem svih petero rade kao jedan, a svaka emisija nudi novu dozu adrenalina i uzbuđenja natjecateljima, lovcima i gledateljima.

The Voice (HRT) RUZA2023 45

Foto: promo

Najozbiljnije televizijsko pjevačko natjecanje i ove je godine donijelo mnoštvo talentiranih glazbenika i glazbenica, ali i golemu dozu odlične zabave uz sjajne mentore: Vannu, Davora Gopca, Damira Urbana i Dinu Jelusića.

RADIJSKA EMISIJA GODINE

Draga nam je Istra (Radio Istra) RUZA2023 51

Foto: promo

Emisija predstavlja i čuva od zaborava bogatu nematerijalnu baštinu istarskog poluotoka, odnosno hrvatsku kulturnu baštinu. Gostovanja raznih sudionika koji čuvaju hrvatsku baštinu redovito su dio emisije.

Dolcevita (Radio Sljeme) RUZA2023 52

Foto: promo

Donosi lakoslušajuće, pitke, lounge minute, koje će vašu subotu učiniti opuštenijom i zabavnijom. Dolcevita u vaš vikend donosi bossa novu, swing, boogaloo, mambo, sofisticirani funky te pametni pop, retro, ali i recentnu produkciju.

Psiholog(I)ja (Radio Sljeme) RUZA2023 53

Foto: promo

U svakoj emisiji vode se razgovori s inspirativnim psiholozima i psihijatrima koji pomažu da bolje razumijemo sebe, druge i svijet u kojem živimo. Odgovori na brojna pitanja iz popularne psihologije pomažu gledateljima u osobnom rastu i razvoju.

Ritam srca (Radio Ritam) RUZA2023 54

Foto: promo

Emisija je jedna od rekorderki u domaćem eteru jer se u programu šibenskog Radio Ritma emitira punih 30 godina. Urednik i voditelj je Antonio Lučić, zaljubljenik u poeziju koji je protekla tri desetljeća u svojoj emisiji pročitao puno pjesama, ali i ugostio brojne autore.

Žena zmaj (Laganini FM) RUZA2023 55

Foto: promo

Žene koje inspiriraju i nadahnjuju i dalje su omiljena tema brojnih slušatelja Laganini FM-a, a sjajan izbor gošći s kojima razgovaraju Saša Buneta i Edina Pršić iz godine u godinu osigurava im sve veću popularnost.

GLAZBENIK GODINE

Doris Dragović RUZA2023 61

04.06.2022., Zagreb - Na stadionu Maksimir odrzava se duhovsko bdijenje i koncert "Progledaj srcem. Doris Dragovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Rasprodala je dvije Arene Zagreb i vlasnica je jednog od najjačih vokala hrvatske glazbene scene, a ponovno je dokazala da ni nakon četiri desetljeća karijere ne silazi s vrha.

Gibonni RUZA2023 62

20, October, 2023, Belgrade - The first of two concerts by Zlatan Stipisic Gibonni in Stark Arena. Zlatan Stipisic Gibonni. Photo: Antonio Ahel/ATAImages 20, oktobar, 2023, Beograd - Prvi od dva koncerta Zlatana Stipisica Gibonnija u Stark Areni. Photo: Antonio Ahel/ATAImages Photo: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL
Foto: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL

S dva velika koncerta u Areni Zagreb splitski glazbeni čarobnjak proslavio je 35 godina karijere i svojim vjernim obožavateljima priuštio nezaboravan glazbeni doživljaj.

Grše RUZA2023 63

24.03.2021., Split - Hrvatski hip hop glazbenik Grgo Sipek poznatiji pod imenom Grse."nPhoto: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Reper Grše, pravim imenom Grgo Šipek, publici se predstavio 2019. godine debitantskim albumom "Tilurium". Uz niz uspjeha prošle je godine postao prvi domaći glazbenik koji se našao na prvome mjestu Billboardove ljestvice za Hrvatsku.

Let 3 RUZA2023 64

11.02.2023., Opatija - Dolazak izvodjaca na festival Dora u dvoranu Marino Cvetkovic. Let 3 Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Članovi Leta 3 predstavljali su Hrvatsku na Euroviziji u Liverpoolu, u kojem su bili prave zvijezde zahvaljujući pjesmi "Mama ŠČ", a onda su na Šalati u rujnu za vjernu publiku priredili vrhunski rock-spektakl.

Vesna Pisarović RUZA2023 65

Foto: Promo

Iako je na vrhuncu popularnosti bila devedesetih godina, njezine hitove pjeva i publika koja je rođena puno poslije toga vremena. Prije gotovo dva desetljeća napravila je zaokret u karijeri i odselila se iz Hrvatske. Ipak, njezina popularnost nije izblijedjela, a koncertom u Ciboni i brojim drugim nastupima napravila je najbolji mogući povratak na scenu.

NOVO LICE GODINE

Domagoj Ivanković RUZA2023 71

21.06.2022., Zagreb - Svecano zatvaranje i dodjela nagrada 46. Dana satire Fadila Hadzica u Kerempuhu. Domagoj Ivankovic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Slovi kao jedan od najvećih mladih glumačkih talenata koji je gledatelje osvojio ulogom simpatičnog Josipa Kvasine u seriji "Kumovi" Nove TV.

Lovro Juraga RUZA2023 72

1.12.2023., Zagreb - Poznati na premijeri predstave Cudesna radionica Djeda Mraza. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

 Mladi glumac svoj je glumački talent dokazao u predstavama "Don Juan" i "Ubojstvo", a da posjeduje i glazbeni talent, pokazao je u showu "Zvijezde pjevaju", u kojem je pobijedio.

Lorena RUZA2023 73

28.09.2023., Zagreb - Glazbenica Lorena Bucan. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Koliko publika voli njezinu glazbu, najbolje pokazuje podatak da je Lorenina pjesma "Je l' moguće" bila među najslušanijima na YouTube trendingu, a koncert Erosa Ramazzottija u pulskoj Areni otvorila je upravo ona.

Katja Matković RUZA2023 74

24.11.2023., Zagreb - Svecana dodjela 31. Nagrade hrvatskog glumista u Hrvatskom narodnom kazalistu. Jakov Svarc, Katja Matkovic Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 Nova je glumačka nada koja je publiku osvojila ulogom emotivne i duhovite glavne protagonistice filma "Dnevnik Pauline P."

Miach RUZA2023 75

Foto: Promo

Odličnom suradnjom s Hiljsonom Mandelom na pjesmi "NLO" osvojila je radijski eter i YouTube trending te zaslužila nominaciju za Porin u kategoriji za najboljeg novog izvođača, a pjesmom "SMS" potvrdila je svoj glazbeni potencijal.

DIGITALNA RUŽA

Explora RUZA2023 81

Foto: Promo

Pokrenuta je 2004. na HRT Radio Puli, a osim u formi radijske emisije, sada se svaki tjedan plasira kao radijski podcast na svim relevantnim platformama i kao videopodcast na YouTubeu.

Podcast Inkubator RUZA2023 82

Foto: Promo

Jedan je od najpoznatijih podcasta čiji poziv nitko ne odbija jer se uvijek vode strastvene rasprave o aktualnim temama.

Špica RUZA2023 83

Foto: Promo

Multimedijalna emisija uživo se emitira na HR-u 2, emitira se i videostream na društvenim mrežama, a brojnu publiku i slušatelje uveseljavaju akademski glumac Miro Čabraja i njegovi gosti.

Ida Prester RUZA2023 84

Foto: Promo

Putem društvenih mreža s udruženjem Arterarij pokrenula je hvalevrijednu kampanju “Štit”, usmjerenu na sve veći problem nasilja nad ženama.

Videobox RUZA2023 85

Foto: Promo

Humoristična serija koja prati priču trojice prijatelja u ranim dvadesetima nastala je iz strasti prema stvaranju nečeg novog i drukčijeg, a na kanalu na YouTubeu ukupno je 164 tisuće pregleda.

Ključne riječi

Komentara 9

TA
Talleyard
16:26 22.02.2024.

više od polovice počevši od stankovića ne zaslužuje ni kaktus.

MA
marinerocro
08:41 08.02.2024.

Može li kaktus ?

SE
Separator
01:26 15.02.2024.

Glasaju se životinje. Ljudi glasuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije