Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez politizacije

Odisej simbolično ujedinjuje kazališta iz cijele bivše Jugoslavije

'20.07.2012., Mali Brijuni - Premijerno prikazana predstava Odisej Teatra Ulysses. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
21.07.2012.
u 15:15

Na premijeri na Brijunima bili su književni kritičar Igor Mandić, glumac Borko Perić te potpredsjednica Vlade Milanka Opačić

Intrigantna tema o ratnicima koje nakon ratova nitko više ne treba, glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon samo koji kilometar od mjesta kazališne premijere te teatar iza kojega stoji karizma Rade Šerbedžije, na čiji poziv se do Brijuna spušta i jedna Angelina Jolie, ipak nisu privukli političare i uglednike najviše kategorije.

Bez politizacije

Ulyssesova premijera \"Odiseja\", makedonskog pisca Gorana Stefanovskog, tako je prije svega bila umjetnički čin bez ikakve politizacije i političkog reklamerstva.

U prvi plan izbili su umjetnički gosti premijere poput Mirjane Karanović koja je izbjegavala fotoreportere i novinare, ali i Jelisavete Seke Sabljić koja će u režiji Šerbedžijine supruge Lenke Udovički već ovog ljeta na Brijunima igrati Branislava Nušića...

Turneja regijom

Bili su tu i riječka intendantica Nada Matošević i režiser Ozren Prohić, književni kritičar Igor Mandić, glumac Borko Perić, organizator Krležina festivala Goran Matović...

Od političara na Malom Brijunu pojavili su se ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, skromni ministar branitelja Predrag Matić Fred, čija braniteljska populacija ima što vidjeti u ovoj poslijeratnoj predstavi, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel...

Došla je i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, no nisu se pojavili niti predsjednik Josipović, premijer Milanović ni šefica diplomacije Vesna Pusić koji su se u subotu prijepodne u Titovoj Bijeloj vili službeno sastali s glavnim tajnikom UN-a kojeg su, usput rečeno, također mogli dovesti na dinamičnu predstavu koja je simbolično okupila kazališta i festivale iz gotovo cijele bivše Jugoslavije, pa će brijunski \"Odisej\" već u novoj sezoni putovati i u Zagreb, Maribor, Beograd, Novi Sad i Skopje.

A ako svoju Itaku nije pronašao na Brijunima, možda je pronađe u spomenutim gradovima.

Odiseja je utjelovio Ozren Grabarić, a svoje mjesto među glumačkom ekipom našli su i Anita Mančić, Branko Jordan, Nataša Matjašec Rošker, Svetozar Cvetković, Dijan Vidušin, Franjo Dijak, Boris Isaković i Jasna Duričić.

Ključne riječi

Komentara 2

LU
luksa
18:12 21.07.2012.

Dok hrvatski narod ostaje bez posla, dok nema novaca za hrvatsku vojsku, dok se ukidaju i smanjuju dotacije za hrvatska kazališta na brijunima simbolu bivše crvene jugoburžoazije u režiji Rade Šerbeđije održavaju se skupe orgije jugonostalgičara pod pokroviteljstvom Yusupovića i kukuriku vlade, sponzorirano od ministarstva kulture uz asistenciju hrvatske vojske i nacionalnog parka brijuni, a na trošak hrvatskoga puka. Naravno na otok mogu samo odabrani crveni velikodostojnici.

OB
-obrisani-
23:22 21.07.2012.

Bez politizacije Odisej simbolično ujedinjuje kazališta iz cijele bivše Jugoslavije …teatar iza kojega stoji karizma Rade Šerbedžije U prvi plan izbili su umjetnički gosti premijere poput Mirjane Karanović, ali i Jelisavete Seke Sabljić koja će u režiji Šerbedžijine supruge Lenke Udovički već ovog ljeta na Brijunima igrati Branislava Nušića... Bili su tu i riječka intendantica Nada Matošević i režiser Ozren Prohić, književni kritičar Igor Mandić, glumac Borko Perić, organizator Krležina festivala Goran Matović... Od političara pojavili su se ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, SKROMNI ministar branitelja Predrag Matić Fred, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel... Došla je i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.. **************** A da nam ovaj bijednik od Derka s obzirom da se radi o rubrici “Bez politizacije” objasni je li na svim tim zbivanjima osim nekih hrvatskih državljana bio i barem jedan Hrvat ? I pazi ovo skromni ministar Fred M. ? Što nije dovršio i rekao da jeskroman po inetelektualnim mogućnostima, dok je po izdajama, lažima, amoralnosti i besčasti itekako neskroman ? I što će nam Nušič u Hrvatskoj ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije