Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunski show na HRT-u

Nina Badrić svoje najbolje ljubavne pjesme piše kad je najsretnija

Foto: Krasnodar Peršun/HRT
1/6
25.11.2017.
u 22:05

U prvoj emisiji A-strane u ovoj sezoni gosti su bili Nina Badrić, Massimo, Mile Kekin i Zdravko Čolić, a tema njihovog razgovora bili su glazba i ljubav

Popularna zabavno-glazbena emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) A-strana u velikome se stilu vratila na male ekrane, a prvo izdanje nove sezone emitirano je večeras na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1).

Voditelji Duško Ćurlić i Ivan Vukušić subotom navečer ugošćivat će poznata imena hrvatske glazbene scene koja će gledatelje povesti na putovanje najboljim trenucima hrvatske glazbene pop-povijesti i rock-povijesti.

Poznatim glazbenim zvijezdama na pozornici će se pridružiti i nove nade hrvatske glazbene scene. Riječ je o mladim glazbenim snagama poznatima po iznimnim pjevačkim sposobnostima te odličnim scenskim nastupima. Zabavno-glazbena emisija A-strana u novim i zanimljivim glazbenim aranžmanima donosi pjesme uz koje su odrastale generacije te koje su bile dio naše svakodnevice. Novost je ove sezone da svaka emisija ima svoju tematsku okosnicu. Tako će se glazbeno predstaviti teme poput odrastanja, bunta, glazbene afirmacije i zajedništva, a tu su i prigodne emisije za božićne i novogodišnje blagdane.

Prva, večerašnja emisija A-strana bila je posvećena ljubavi. „Pjevajte nešto ljubavno i nije problem kad vam u goste dođu Nina i Massimo, tako sigurne karike ljubavnih pjesama u Hrvata“, poručuje ekipa A-strane. On je baršunasti prigušivač boli, a Nina svoje najbolje ljubavne pjesme piše kad je najsretnija. Treći gost koji je hrabro i glasno zagazio u minsko polje patetike bio je Mile Kekin, koji nas je vožnjom u Renaultu 4 poveo na još jednu romantičnu vožnju. Zašto Milini prijatelji mole da ih ne stavi u pjesmu, zašto se ne smiješ ganuti dok izvodiš ljubavne pjesme, što publika voli i cijeni, kako zvuči kad se u duetu poklope frekvencije, zašto Arsenov i Kemin volim te u pjesmama zvuči tako uvjerljivo – bile su samo neke teme razgovora naših gostiju s Duškom Ćurlićem i Ivanom Vukušićem.

Zvijezde su svojim nastupima na najbolji način pokazale ljubav prema glazbi i uzorima. U Sjaju u tami Massimo je najbolje posvjedočio o tome koliko je sjajan gitarist. Mile se prisjetio kako je, čuvši Štulićev glas i ono što pjeva, shvatio da na glazbenom nebu ima mjesta i za njega. Massimo je dojmljivo izveo Graciju i ispričao kako mu se život promijenio nakon koncerta Jure Stublića u Kulušiću, a Milina izvedba Jurina Doma zaokružila je sjećanje na novovalne velikane.

Izborom ljubavnih stihova Nina je, vjerna Arsenu, pjevušeći Loše vino dozvala i posljednjega gosta – Zdravka Čolića, koji je na oduševljenje publike u studiju otpjevao tu legendarnu ljubavnu baladu.

Uz dobro znane pjevače iz prošle sezone – Juru Brkljaču, Alena Đurasa, Ivu Gortan, Vjekoslava Ključarića, Eni Jurišić, Marina Jurića Čivru, Vedrana Ljubenka i druge – gledateljima su se predstavile nove mlade glazbene snage: Gordana Marković, Marko Kutlić, Lucija, Matija Cvek te Edgar Rupena, koji su se svojom energijom i pjevačkim potencijalom izvrsno uklopili u dobro
poznato društvo. Dušo moja Kemala Montena ili Molitva za Magdalenu Zdenka Runjića, Sve smo mogli mi i Hodala je pola metra iznad zemlje samo su neke od pjesama koje su nas podsjetile kako je to „bar na tren biti zaljubljen”.

Snimka večerašnje emisije A-strana dostupna je i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi, a sve pojedinosti i zanimljivosti mogu se pratiti na mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te na stranici B-strana na Facebooku.

1/16

Komentara 4

FE
felicita
23:06 25.11.2017.

Odlična emisija, bend HRT-a vrhunski, mladi pjevači super kao i odabir gostiju. Jedna od najboljih emisija na HRT-u.

MU
mulag
05:20 26.11.2017.

sretna? bez djece. ....je sigurno

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
23:00 25.11.2017.

Meni je Nina predivna zena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije