Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

U zadnjoj sekundi natjecatelji ostali bez 161.000 kn, ovo pitanje ih je dokrajčilo

Lovac Krešimir Međeral Sučević uspio je u posljednjoj sekundi "Potjere" odgovoriti točno na pitanje u kojoj je državi poslije Drugog svjetskog rata veliku ulogu imao Zhou Enlai?
24. studenoga 2017. u 08:32 4 komentara 1685 prikaza
Foto: HRT Screenshot
Pogledajte galeriju 1/5

Napeto je bilo sinoć u HRT-ovom kvizu "Potjera" i do, doslovno, zadnje sekunde bilo je neizvjesno.

Transformacija Prije 15 godina bila je Miss Jugoslavije, pogledajte kako danas izgleda

Naime, četvero natjecatelja, Denis, Luka, Gordana i Krunoslav do završne potjere skupili su iznos od 161 tisuću kunu i u završnoj potjeri uspjeli su odgovoriti točno na 14 pitanja, lovac Krešimir Međeral Sučević imao je zadatak biti bolji od njih. I to mu je uspjelo u zadnjoj sekundi.

Točno je odgovorio na ovo pitanje koje mu je postavio voditelj kviza Tarik Filipović: U kojoj je državi poslije Drugog svjetskog rata veliku ulogu imao Zhou Enlai? U posljednjoj sekundi Međeral Sučević je odgovorio Kini, a natjecatelji su se počeli hvatati za glavu kad su shvatili da im je u zadnjoj sekundi izmaklo 161 tisuća kuna. 

Pogledajte gdje su i što rade nakad poznate TV voditeljice i urednice

Kvizaši oduševili U Šifri i Potjeri ovi mladi natjecatelji uzeli su nekoliko stotina tisuća kuna Petra Kovačević Hrvatska pjevačica: Marihuanu je Bog stvorio, tko je Vlada da kaže da je Bog u krivu Veliki odmak Od kraljice nitko ovo nije očekivao!
Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
  • crocro:

    Kada Tarik čita pitanja takmičarima onda čita usporenije i s većim razmacima a kada na kraju čita pitanja lovcu, pitanja čita brže i s manjim razmacima. Ta zadnja sekunda nije odlučila samo jučer, to se događalo bezbroj puta, i upravo ... prikaži još! te zadnje 2-3 sekunde mogle su se neutralizirati da ih je Tarik brže čitao kao što to radi lovcu. Tarik očito brže čita i takmičarima, ali samo onda kada se radi o malom novčanom iznosu i kada se radi o malom broju točnih odgovora takmičara, pa eto tako želi pokazati da se brine za takmičare da uspiju. A zapravo je cilj da takmičari ne uspiju. Ja ne znam tko još nije zapazio način čitanja pitanja od strane voditelja kviza Tarika. Ne čita jednakom brzinom takmičarima i lovcu. A kada vidi da se radi u velikom iznosu koji bi mogli dobiti takmičari a lovac ne zna odgovore onda pokazuje toliki prijezir prema lovcu da nije lijepo gledati. Iz toga se zaključuje da od svakoga gubitka takmičara imaju korist i voditelj i lovac. Ali voditelj treba biti potpuno objektivan i pravedan a ne takmičarima čitati sporije i s dužim razmacima a lovcu brže i s kraćim razmacima. To su stotinke koje odlučuju pa tako pobjede ili porazu u zadnje 2-3 sekunde su vrlo upitne i uvjeren sam da su se porazni ponekad dogodili upravo zbog načina čitanja pitanja.

  • qwertz:

    @crocro Ne, nije to zato što bilo tko nekom nešto želi bolje/lošije nego treba malo razmisliti i shvatiti da je to zbog formata kviza! Naime prvo odgovaraju takmičari. Da,znamo, i njima je bitno što više odgovoriti no jedno je činjenica ... prikaži još!a - njima "ne gori pod nogama!" Teško se prisiliti čitati "ko navijen" kad znaš da oni ništa ne "love" u tom trenutku, ja se probam stavit na mjesto voditelja i čitao bi brzo kako i Tarik čita svima, ali ne i "luđački". A lovac, mrzili ga vi ili ne, njemu je bitna svaka stotinka u trenutku kad vidi da mu je "naknap" i zato i je kviz zanimljiv. Želim reći - normalno je da u kritičnim trenucima Tarik lovcu čita najbrže što može i fanatično, to je takav kviz s takvim formatom upravo to čini kviz interesantnim i "navijačkim" i to takmičari moraju prihvatiti kao takvo.

  • True:

    Takmičari??? E, svatko osnovnu završi...