Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova ruža

Nevena i Duško: Želimo da večerašnja dodjela bude dobra zabava svima

21.03.2014., HNK, Zagreb - Svecana dodjela Vecernjakove ruze, nagrade citatelja Vecernjeg lista za najbolje u 2013. na podrucju televizije, radija i glazbe. Voditelji Nevena Rendeli i Dusko Curlic.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
20.03.2015.
u 14:10

Ulogu domaćina u zagrebačkom HNK i ove godine sa zadovoljstvom su prihvatili Nevena Rendeli i Duško Ćurlić s kojima smo razgovarali o poslovnim željama, tremi, trčanju...

S velikim zadovoljstvom Nevena Rendeli i Duško Ćurlić i ove su godine preuzeli ulogu domaćina na dodjeli Večernjakove ruže.

Uigran i simpatičan voditeljski par podijelio je s nama doživljaje s prošlogodišnje glamurozne dodjele u zagrebačkom HNK, otkrio nam poslovne želje te kako su im se televizija i radio uvukli pod kožu.

Jedina relevantna nagrada

– S guštom čekam ovaj izazov, naime Večernjakova ruža jedina je relevantna nagrada za ovaj naš neuhvatljivi posao, glasuju čitatelji i odlučuju o nagradama, dakle mnogi imaju mogućnost javno reći što im se više ili manje sviđalo od ponuđenih nominacija. Naravno da je i neka vrsta časti to povjerenje da smo ponovno Nevena i ja domaćini dodjele – kaže Ćurlić, a Nevena uz osmijeh dodaje: – S Duškom je uvijek ugodno raditi jer se na njega možeš osloniti i profesionalno i doslovno.

Pitamo ih postoji li nešto što bi u odnosu na prošlogodišnju dodjelu htjeli promijeniti ove godine, a Duško u šaljivom tonu odgovara:

– Mislio sam da ću od prošle dodjele narasti koji centimetar pa da Nevena obuje normalne štikle, ovako će morati kompromisno biti „viša", a ja beskompromisno „niži"... Šalim se, želim da bude dobra zabava svima u HNK, našim gledateljima, a i nama.

Među nominiranima za Večernjakovu ružu je i HRT-ova emisija "Maestro" koju je odlično vodio upravo domaćin naše dodjele.

– Drago mi je da je „Maestro" nominiran za Ružu. I nominacija je veliko priznanje. Drago mi je zbog sjajnog i neponovljivog Simfonijskog orkestra HRT-a, žirija na čelu s maestrom Kranjčevićem, naših šegrta dirigenata... Ogroman trud uložili su urednice Romana Nemčić i Ariana Jandrić, scenarist Alen Đurica, redatelj Dalibor Sokolić, ali i čitava programsko-produkcijska ekipa da bismo „ozbiljnu" glazbu približili gledateljima na „manje ozbiljan" način. Uz to, nikada klasična glazba nije imala termin subotom u 20 sati. Čini se da smo pogodili jer reakcije su bile odlične već nakon druge-treće emisije – zadovoljno kaže Duško i otkriva kako mu je to bio možda najveći voditeljski izazov dosad i priznaje kako se ne bi poput kolegice Barbare Kolar odvažio prihvatiti ulogu natjecatelja.

– I danas čuvam poruke nekih dragih ljudi koje godinama nisam čuo, ali su imali potrebu javiti se nakon Maestra. Dobar osjećaj. Nadam se da će biti mjesta i za drugu sezonu – kaže Ćurlić. Nevena drugu sezonu zaredom subotom ujutro gledateljima HRT-a, uz pomoć reportera, donosi atmosferu života subotom iz cijele Hrvatske. Iako sama vodi emisiju, kaže da nema takav dojam:

– Emisija Subotom ujutro koncipirana je tako da sam ja i urednica i voditeljica pa stoga nema mjesta za još jednog voditelja u studiju, ali zato imam svesrdnu pomoć svojih reporterki na terenu, od Martine Validžić u Bogovićevoj do reporterki u Splitu, Osijeku, Rijeci i Dubrovniku. Ako tako gledate, "Subotom ujutro" je emisija s najviše voditelja. Ja tu više dođem kao koordinator i zasad nisam usamljena – kaže Nevena. Oboje voditelja iza sebe ima dugogodišnje iskustvo vođenja uživo, ali ne skrivaju da unatoč tom iskustvu i dalje osjećaju tremu prije emisija uživo.

Potrčko radijskim legendama

– Imam tremu i ne sramim se to priznati. Možda to nije ona trema s početaka otprije 20 i više godina, ali je jedan lijep pozitivan poticaj na odgovornost prema gledateljima, ekipi s kojom radiš i onima koji ti daju šansu da radiš svoj posao, a na koncu i prema sebi samom – kaže Duško, a Nevena se nadovezuje:

– S obzirom na višegodišnje vođenje emisija uživo, trema je minimalna prije početka emisije, ali zato sav teret snose moja leđa u kojima se nakuplja stres tijekom emisije, Primijetila sam da imam PTSP pa subotom navečer redovito teško zbog toga spavam.

Iako su Nevena i Duško poznatiji kao televizijska lica, oboje iznimno cijene radio kao medij. Duškov ugodan glas svakog utorka slušamo na Radio Sljemenu, a Nevena je novinarsku karijeru započela na Radio Ciboni, a poslije je znanje tesala na Hrvatskom radiju u sportskoj redakciji. – Bila sam potrčko radijskim legendama poput Branka Kanižaja i Ognjena Naglića  i pomagala oko emisije Sport i glazba. Kad sam počela raditi na televiziji, radiju se više nisam  vraćala, ali često se rado sjetim odlazaka na posao vikendom u trenirci i bez frizure – prisjetila se voditeljica. S puno ljubavi o ovom mediju govori i Duško:

– To vam je medij u kojem naučite zaista puno, a najvažnije da slušate i poštujete gosta, da naučite što je tajming i kako izrečena glupost boli, kako je tanka granica između biti zanimljiv i biti dosadan. Radio je sjajna škola za sve koji se bave ovim poslom. To je iskren medij. Žao mi je što su mnoge stanice svoj program uniformirale, mislim da je to krivi put. Radio je dio jednog identiteta koji je puno širi od njegove čujnosti.

Nevena je bijeg od svakodnevice pronašla u rekreativnom trčanju.

– Za mene je to najbolji oblik rješavanja stresa, nevjerojatne promjene dogodile su se otkad trčim i to ne samo u fizičkom izgledu, postala sam smirenija, odmjerenija i malo manje nervozna – kaže voditeljica. Duško pak svoju antistres-terapiju ima uz drage i dobre ljude, opake teniske obračune s ekipom uz puno smijeha i dobre vibre i daleko od „špice" i svjetala pozornice. Oboje imaju želju svoje znanje i iskustvo usavršiti u nekoj prestižnoj svjetskoj televizijskoj kući, Nevena se tako već sam jednom kandidirala za američku stipendiju i odlazak na jednu od njihovih televizija i namjerava to napraviti opet.

– Za to vrijeme rado bih posjetila i dansku televiziju TV2 s obzirom na to da oni rade odličan jutarnji program – kaže Nevena, a Duško kaže da bi volio otići u Italiju na RAI i ostale njihove televizije. – Oduševljava me lakoća s kojom rade ono što prenose na ekran i kako „prelaze ekran". Slični su nam temperamentom, ničeg se ne srame, vole i poštuju svoje i bez kompleksa i zadrške uživaju u tome. Barem tako izgleda. Volio bih zaviriti i iza kulisa San Rema u teatru Ariston prije samog početka finalne večeri, e to bi bio doživljaj – zaključuje voditelj.

>>Na večerašnjoj dodjeli Večernjakove ruže očekuju vas zabava, glazba i humor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije