Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Nevena i Duško: Uhodan smo par pa večeras nema mjesta za greške, samo za zabavu

nevena rendeli duško ćurlić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
21.03.2014.
u 07:45

Voditelji dodjele Večernjakove ruže otkrivaju kako se nose s gafovima, koji posao na televiziji ne bi radili...

Šarmantni, zabavni i veseli kao što su i u emisijama koje vode Nevena Rendeli i Duško Ćurlić bili su i tijekom razgovora koji smo vodili, a u istom takvom raspoloženju gledat ćemo ih i danas na HRT-u kao voditelje Večernjakove ruže. Voditelj “Nedjeljom lagano” i “Zvijezde pjevaju” i voditeljica i urednica emisije “Subotom ujutro” oduševljeni su povratkom Ruže.

Siguran u svoju partnericu

– Od srca čestitamo svim nominiranima i želimo im puno sreće na dodjeli – složno kaže voditeljski par. Treme uoči večerašnjeg zadatka nemaju jer su uživo zajedno već odradili vođenje Splitskog festivala, Dore i brojnih drugih događanja, a i javljanja uživo draža su im od snimljenih emisija.

– Inače isključivo radim uživo, izbjegavam snimati jer nikad nemaš taj osjećaj da daješ sto posto od sebe. Emisija uživo je poput predstave u kazalištu, to je sada i nema ponavljanja i ako si ispao bedast, ispao si bedast, ako si ispao ok, ispao si ok. Zapravo je puno jača koncentracija kada ideš uživo i po meni je to i puno veći izazov, pogotovo kad si ovako siguran u partnericu kao što sam ja u Nevenu, onda znaš da će sve proći super – kaže Ćurlić.

Neveni je također takav princip rada puno draži. – Zaredalo se da u zadnje vrijeme sve projekte radim uživo i to je dobro jer koliko god bilo teško, uživaš u tome. U emisiji “Subotom ujutro” dva sata vodim emisiju uživo, i to sama. Eto, tu mi fali mala pomoć jer u paru je puno lakše, nadovezuješ se i možeš se šaliti – kaže voditeljica.

Naravno da su u takvim situacijama i greške i gafovi češći, a Nevena i Duško kažu kako bi sigurno mogli zajedno ispisati puno stranica svojih gafova u prijenosima uživo.

– Baš sam se neki dan s HRT-ovcima nominiranima za Ružu u emisiji prisjetila njihovih gafova. Kolegica Tatjana Munižaba ispričala je kako je 11. rujna, kada se dogodio napad na Svjetski trgovački centar, ona umjesto teroristički napad rekla turistički napad. Ja sam ipak kraljica lapsusa sa svojim Aston Martinom. Dakle, umjesto studio Anton Marti, u jednom izravnom prijenosu rekla sam kako se nalazim u studiju Aston Martin. Sama sam se sebi smijala kad sam to izgovorila – prisjetila se Rendeli.

Trema zbog plesa

Grešaka se ne srami ni Duško, koji je također u prijenosu uživo imao jednu nezgodnu situaciju.

– Jednom sam imao slušalice tijekom emisije koju sam vodio s Mirkom Fodorom. Imali smo nekoliko gostiju i u jednom trenutku režiser mi je u slušalicu rekao da malo trznem gosta do sebe, da mu postavim nekakvo pitanje da se razbudi. U tom trenutku mislio sam da ono što on meni govori u slušalicu čuju i svi gledatelji i na to mu na glas odgovorio: “Budem, evo samo tren”, na što su me svi u studiju pogledali u čudu. Od tad više ne radim sa slušalicom – ispričao je Duško.

Par se veseli večerašnjem zadatku koji će biti kruna njihove suradnje i prisjeća se jednog koji im je među najdražima. Bio je to voditeljski zadatak na 100. rođendanu zagrebačke Druge gimnazije koju su oboje pohađali.

– Baš mi je drago što su zvali nas dvoje jer su u tu školu išli i drugi voditelji, novinari i glumci. Bila je to škola u kojoj su stasali brojni medijski ljudi i genijalno je bilo što smo napokon mi mogli prozivati profesore, a ne oni nas, bio je to smijeh – prisjetila se Nevena. Slična su i Duškova sjećanja:

– Bilo je lijepo vratiti se od kud sam krenuo, učio i ponekad radio gluposti, ali bilo je lijepo vidjeti mnoge svoje profesore.

Na malim ekranima oboje uglavnom vidimo u emisijama zabavno-mozaičnog programa, mogu li se zamisliti u nekoj drukčijoj ulozi?

– Ne bih mogao čitati vijesti, ne zbog ideoloških stavova, nego mislim da bih jednostavno umro od smijeha kada bih vidio neku glupost i ne bih izdržao da nešto ne bubnem. Sigurno pritom ne bih ispao ciničan, nego bih lupio neku glupost koja ne bi baš bila primjerena i bio bih na ledu. Ne vidim se u takvom dijelu programa, ali zato u svemu što ima veze s mozaikom i zabavom apsolutno da – kaže Ćurlić.

Njegova kolegica Nevena, pak, nikako se ne bi mogla zamisliti kao natjecateljica showa “Zvijezde pjevaju”.

– Na ples sam jedva pristala, ali pjevati nikad ne bih mogla. Trema koju sam osjećala kao natjecateljica u “Plesu sa zvijezdama” ne može se mjeriti ni s čim. Prije svake emisije noge su mi klecale kao likovima u crtiću. Jednostavno nisi na svom teritoriju i ne osjećaš se sigurno i trema te pojede – kaže Nevena.

Jednako kao rad pred kamerama Duška veseli i angažman na radiju.

– Uživam raditi na radio Sljemenu jer je to tako divan medij koji je, nažalost, u posljednje vrijeme malo podcijenjen – zaključio je.     

Komentara 4

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:08 21.03.2014.

Zar Duško mora biti baš svagdje ????

CR
croat1899
11:01 21.03.2014.

Ako munižaba dobije bilokakvu ružu ili neku nagradu, nikad više neću čitati vaše propagandne novine.

SA
samazg
20:19 21.03.2014.

Ajme meni nije mi dobro...Od Većernjakove "ruže"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije