Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
transfer

Nećemo je više gledati na N1 televiziji! Mnogima omiljena reporterka ima novi posao

Zagreb: U HND-u na Svjetski dan medija dodijeljene nagrade za najbolje radove
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
03.06.2022.
u 19:30

Ova hvaljena reporterka svoj je profesionalni put započela na Al Jazeeri još kao studentica, ondje je ostala do 2016. godine, nakon toga je radila i na N1, a sad je, ističe, stiglo vrijeme za nove izazove u Informativnom timu RTL-a.

Reporterku Anu Mlinarić više nećemo gledati na N1 televiziji. Naime, kako javlja RTL, postala je dio njihovog Informativnog tima, te će njene priče gledatelji moći pratiti u središnjoj informativnoj emisiji RTL Danas.

Ane se mnogi sjećaju zbog pucnjave koja je 2020. godine šokirala Zagrepčane. Ispred Vladine zgrade na Markovu trgu pomahnitali mladić pucao je iz vatrenog oružja i ranio policajca, a potom i presudio sebi na Jabukovcu. Ona se samo desetak minuta nakon pucnjave našla na Markovu trgu. Odmah nakon događaja razgovarali smo s reporterkom, koja nam je tada opisala što je točno doživjela. 

– Čim smo izašli iz automobila, čuli smo povike “dajte vode”, “brzo”, “gdje je hitna”. Prvo mi je kroz glavu prošlo da je nekome pozlilo, no čim sam stupila na Markov trg, shvatila sam da je situacija puno ozbiljnija. U takvim situacijama automatski počinješ raditi. Naša je dužnost prema javnosti bila što prije izvijestiti o tome što se događa, dati sve informacije koje su bile na raspolaganju. Posebno u početku, kada je policija tragala za počiniteljem. Do 8 i 30 nije bilo jasno gdje se nalazi – rekla nam je tada reporterka koja je tog dana pukom srećom ispred Vlade stigla dvadesetak minuta kasnije.

– Obično naši reporteri pred Vladu dolaze u 8 sati jer u 8 i 10 ide prvo javljanje uživo, no tog dana smo napravili rijetku iznimku i javljanje uživo s Markova trga odlučili pomaknuti na 8 i 30, nakon prvog gosta u studiju. Stigli smo 10-ak minuta nakon pucnjave, naravno ne znajući da će nas upravo to dočekati. Tek kasnije, kada mi je jedan zaposlenik Vlade kojega svakoga jutra oko 8 srećemo dok dolazi na posao rekao: “Izvukli smo živu glavu”, postala sam svjesna da bismo inače u vrijeme pucnjave bili upravo tamo. To se moglo dogoditi meni ili bilo kome od mojih kolega. I to je spoznaja koja nije nimalo ugodna – dodala je Mlinarić. 

VIDEO Meghan i Harry došli su u londonsku katedralu sv. Pavla u čast kraljičinog platinastog jubileja

Ključne riječi

Komentara 3

PR
prajdali100
20:07 03.06.2022.

Nisam znao da RTL ima informativni program ako se to može tako nazvati.Valjda netko u Državi zna što rade i za čiji račun rade.

CA
cavecanem
20:31 03.06.2022.

RTL i s tim se hvali?

ZG
zgrio
22:27 03.06.2022.

Nikad čuo niti vidio a kako karijera ide tako će i ostati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije