Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena

Na ovogodišnjim Oscarima prekinut će se tradicija stara čak 62 godine, zvijezde neće šetati crvenim tepihom

Preparations for 95th Academy Awards begin in Hollywood
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
1/9
11.03.2023.
u 17:59

Kako prenose strani mediji, u srijedu ispred Dolby Theatrea u Hollywoodu, radnici koji rade na pripremama ovogodišnje dodjele Oscara razmotali su tepih boje šampanjca, dok je domaćin 95. dodjele Oscara Jimmy Kimmel razgovarao s novinarima.

Posljednje pripreme za 95. dodjelu Oscara u punom su jeku, a tako i javnost saznaje sve najnovije detalje. Popis nominiranih za nedjeljnu dodjelu dobro je poznati, a ovo su neke od promjena na dodjeli. Naime, prvi put od 1961. godine tepih dodjele Oscara neće biti crven. Kako prenose strani mediji, u srijedu ispred Dolby Theatrea u Hollywoodu, radnici koji rade na pripremama ovogodišnje dodjele Oscara razmotali su tepih boje šampanjca, dok je domaćin 95. dodjele Oscara Jimmy Kimmel razgovarao s novinarima.

- Mislim da odluka da umjesto crvenog tepiha stavimo tepih boje šampanjca pokazuje koliko smo uvjereni da neće biti prolivene krvi - našalio se Kimmel.

Odluku o promjeni boje donijeli su kreativni konzultanti Lisa Love, dugogodišnja suradnica Voguea, i Raul Avila, kreativni direktor glamurozne Met Gale u New Yorku. Ove će godine tepih biti djelomično natkriven kako bi zaštitio zvijezde i kamere od vremenskih nepogoda, ali i kako bi dolaske pretvorio u večernji događaj.

Inače, crveni tepih Oscara datira iz 1961. godine, kada je održana 33. dodjela u Santa Monica Civic Auditoriumu. 

Podsjetimo, posljednjih dana otkriveni su još neki detalji među kojima i onaj da se Lady Gaga neće pojaviti. Naime, pjevačica neće izvesti svoju, za Oscara nominiranu pjesmu 'Hold My Hand' na dodjeli. Glazbenica je, kao i svi nominirali u kategoriji za najbolju originalnu pjesmu, dobila pozivnicu za ovaj prestižni događaj i nastup, no morala je odbiti poziv zbog snimanja nastavka filma ‘Joker: Folie à Deux‘, kazao je producent Oscara Glenn Weiss na tiskovnoj konferenciji.

- U izvrsnim smo odnosima s Lady Gagom i njezinim timom, ali ona je trenutno usred snimanja filma, a mi ovdje odajemo počast filmskoj industriji i onome što je potrebno za snimanje filma. Nakon dosta natezanja, nije se činilo da može izvesti nastup kalibra na koji smo navikli kad je ona u pitanju i na koji je ona navikla, uz sve popratne stvari. Stoga, neće nastupiti u showu, ali radi se o tome, s naše točke gledišta, da netko snima film i da mi potpuno razumijemo da je to ono što je prioritet u ovom poslu, pogotovo jer nagrađujemo filmove – objasnio je producent.

Ostali nominirani izvođači svoj dolazak su potvrdili, a među njima su: Rihanna s pjesmom "Lift Me Up", Sofie Carson i Diane Warren s pjesmom"Applause", pjesma "This Is Life" Stephanie Hsu, Davida Byrnea i Son Luxa, te "Naatu Naatu" Rahula Sipligunja i Kaale Bhairave.

Dodajmo i da je potvrđeno da je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom odbijen zahtjev da održi govor, kao što je to učinio na nekim drugim prestižnim događanjima.

VIDEO Mojmira Pastorčić otkrila što se dogodilo u RTL Direktu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije